Preskočite na glavni sadržaj

Koncertna promocija projekta 'Forest GIIPUJA'

Koncertna promocija projekta Damjana Grbca pod nazivom “Forest GIIPUJA” održat će se u dvorani Hrvatskog društva skladatelja u Zagrebu, 19. lipnja 2017.
vrijeme: 19.06.2017.
url: http://damjangrbac.com/

Praćen ekipom vrhunskih glazbenika još jednom će bogato kulturno i tradicijsko naslijeđe Istre i Primorja prezentirati jezikom suvremenog jazza, ovaj put transponirajući nas na samo vrelo inspiracije, u stoljetnu šumu Parka priroda “Učka” koja je poslužila kao pozornica i studio u kojem su, Damjan Grbac (kontrabas), Tonči Grabušić (bubnjevi), Andreas Marinello (saksofoni) i Marko First (violina i sopile), priredili koncert za vilenjake, šumske stvorove, strašna bića i ponekog začuđenog planinara, i sve to audio i video snimili. Prekrasni kadrovi prirode i zvuk akustičnih instrumenata u šumskom ambijentu rezultirali su stvaranjem prirodnog amalgama dok se virtuozne solo dionice i teme isprepliću ambijentalnom glazbom koja se stopila s prirodnim okruženjem.

Po koncertnoj promociji uslijedit će turneja, svojevrsni povratak Forrest GIIPUJ-e u civilizaciju, a poznati su i prvi datumi ove ambijentalne avanture:

23.07.2017.  – Grožnjan – Jazz is Back
01.08.2017.  – Kastav – Kastafsko kulturno leto
06.08.2017.  – Vrbnik – Ribarnica Jazz Fair
16.08.2017. – Umag – Umag-o jazz & ethno