radionica, kolonija

Druga KKZ besplatna radionica pisanja za film


prijava: 31.01.2015.
mjesto: Zagreb; Kinoklub Zagreb, Trg žrtava fašizma 14

Kinoklub Zagreb organizira drugu besplatnu radionicu pisanja za film. Cilj tromjesečne radionice je kroz niz vježbi pisanja doći do plodonosne ideje za scenarij. Prijave za radionicu otvorne su do subote, 31. siječnja 2015.

Za prijavu valja poslati sinopsis za kratki film te jedan od sedam ponuđenih zadataka koji nadopunjuje priloženi sinopsis: 1)monolog, 2)dijalog, 3)pismo, 4)dnevnički zapis,  5)portret osobe, 6)priča ispričana slikama, 7)pjesma u prozi. Sinopsis i priloženi zadatak moraju imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika radionice.

Radionica će se odvijati jednom tjedno od veljače do travnja 2015.

Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će detektirati tematiku i tehniku koja im odgovara te tako pronaći polazište s kojeg mogu sagraditi kvalitetan scenarij.

Dvosatna tjedna sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentora i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati sinopsis s kojim su primljeni te napisati nove radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.  

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović.

Prijave se šalju na: visnja.pentic@gmail.com.

(R.P.B., 15.01.2015)