Preskočite na glavni sadržaj

Poezija to go - Branko Čegec, Ana Horvat, Irena Matijašević, Monika Herceg i Sonja Zubović

U dvorani Müller u kinu Europa, 3. svibnja 2017. u 19.30 sati obilježit će se prva godišnjica druženja s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta Poezija to go. Nastupaju pjesnici  Branko Čegec, Ana Horvat, Irena Matijašević, Monika Herceg i Sonja Zubović.
vrijeme: 03.05.2017. 19:30
mjesto: Dvorana Müller u kinu Europa

Projekt  Poezija to go  program je poticanja čitanja poezije za mlade, koji je osmislila književnica Sonja Zubović, voditeljica umjetničke organizacije Tekston, a zaživio je na društvenim mrežama  2015. godine. Na Facebooku ga prati do 15.000 ljudi dnevno!
Zahvaljujući projektu, poezija je dobila novu šansu da se lako i brzo otvara mladima i svima koji se tako osjećaju.
Izvan internetskog medija Poezija to go u druženju s pjesnicima predstavlja etablirane autore, a uvijek sudjeluju  i određene osobe iz javnog života, pa su do sada poeziju tako podržali i Luka Bulić i Baby Dooks.

Televizijski i radijski urednik i voditelj Miljenko Cvitković-Minja u svojem će prepoznatljivom stilu pročitati nekoliko pjesama, a Goran Gorše, skladatelj i umjetnički voditelj ansambla Sudar, glazbenom  čarolijom pretvorit će interpretaciju poezije u doživljaj za pamćenje. Medijski pokrovitelj je Radio 101.
Goran Gorše uglazbio je najveći broj poetskih interperetacija u okviru projekta Poezija to go, u kojem su do sada sudjelovali i Robert Kurbaša, Ana Vilenica i Mladena Gavran.

O projektu Poezija to go pogledajte više na www.tekston.hr 
i Facebook profilu https://www.facebook.com/Poezija-to-go-103481140006294/?ref=bookmarks
a jedan skladateljski rad Gorana Goršea na https://www.youtube.com/watch?v=kTfKU7hn8EE