Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje 48. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u Puli, II dio

Drugi dio projekcije nagrađenih filmova s 48. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva bit će održan u Klubu Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka, 19. siječnja, kada će s početkom u 20 sati biti predstavljeni prvonagrađeni filmovi. Programom će moderirati Marko Zdravković-Kunac.
vrijeme: 19.01.2017. 20 h
mjesto: Pula; Klub Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12
url: http://www.pulskafilmskatvornica.hr/

A to su: dokumentarac „Rođendan“ Tadije Tadića (2016., ADU Zagreb) i igrani „Paspin kut 3“ Zorka Sirotića (2016., Kinoklub Zagreb). Također, prikazan će biti i trodijelni film/instalacija “mali čovik… ja ali o’čarano kruženje …” (2016.) samostalnog autora i konceptualnog umjetnika Josipa Pina Ivančića, koji je dobio Specijalnu diplomu, te trećeplasirani „Tajni život vila“ Igora Jelinovića (2016., ADU Zagreb).
 
U „Rođendanu“ pratimo glavnog protagonista Rudu koji je odlučio slijediti svoj san i otvoriti boksačku dvoranu, dok se u „Paspinom kutu 3“ slavni filmski amater Maksimilijan Paspa vraća među žive kako bi sudjelovao u stvaranju filma o svom životu i smrti.
 
Ovogodišnja Revija održana je u Varaždinu od 25. do 27. studenog u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Filmsko-kreativnog studija VANIMA. U službenoj konkurenciji prikazano je 20 filmova, a ocjenjivački sud (redatelj Igor Bezinović, direktori fotografije Silvestar Kolbas i Dinka Radonić, fizičar i filmofil Jurica Hižak i animator Božidar Trkulja) nagradio je njih devet.
 
Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija je nacionalnog karaktera i svake se godine održava u drugom gradu. Jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. U tom kontekstu ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival najstariji je filmski festival na području Hrvatske.
 
Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.