Preskočite na glavni sadržaj

Na Booksinoj tribini 'Od riječi do riječi' gostuje kritičar i urednik Boris Postnikov

U utorak 20.12. u 19:00 u klubu Booksa, u sklopu Booksinog programa 'Književni budoar', održava se tribina 'Od riječi do riječi' na kojoj gostuje književni kritičar, publicist, medijski kritičar i urednik Boris Postnikov.
vrijeme: 20.12.2016. 19:00
mjesto: Knjižni klub Booksa, martićeva 14d, Zagreb
url: http://booksa.hr/program/od-rijeci-do-rijeci-boris-postnikov
Povod tribini je ukidanje emisije "Pojmovnik postjugoslavenske književnosti" koja se od 2014. emitirala na Trećem programu Hrvatskog radija, a koju je Postnikov pokrenuo i uređivao. Emisija je bila jedinstveni pokušaj mapiranja tendencija i proturječja u književnom polju, ali i konkretnih autorskih opusa i djelovanja na prostoru bivše Jugoslavije. Nažalost, u ovogodišnjem valu čistki na javnom radijskom i televizijskom servisu, emisija je ukinuta.
 
Osim o emisiji, Boris Postnikov i voditelj tribine Dinko Kreho razgovarat će o općem odnosu između književnosti, književne kritike i medija na našim prostorima. Je li istina da se "prava" kritika više ne piše, ili barem da se nema gdje objaviti? Kako strukturne promjene u medijskom polju utječu na praćenje književnosti i pisanje o njoj? Bavit će se i problemom proučavanja "naših" (postjugoslavenskih, eksjugoslavenskih, jugoslavenskih) književnosti danas i ovdje, te pokušati načiniti mali povijesni presjek tog bavljenja.
 
Tribina "Od riječi do riječi" bavi se književnom produkcijom, ali i pisanom riječju u širem opsegu tog pojma, u Hrvatskoj i regiji. Tribina je dio Booksinog programa "Književni budoar", a osmišljava je i vodi Dinko Kreho.