Preskočite na glavni sadržaj

Lana Stojićević osvojila Metro Imaging Mentorship Award

Serijom fotografija 'Crno brdo', autorica Lana Stojićević dobila je posebnu nagradu Metro Imaging Mentorship Award, na izložbi New East Photo Prize, koja se održava do 18. prosinca u prostorima fondacije Calvert 22 u Londonu.
mjesto: London
url: http://calvert22.org/new-east-photo-prize
Nagrada joj osigurava jednogodišnje mentorstvo Metro Imaginga te produkciju rada u vrijednosti od tisuću funti. Glavnu nagradu dobio je Michał Siarek, a osim Lani Stojićević, posebna nagrada dodijeljena je i Eleni Subach.

Natječaj su organizirali fondacija Calvert 22 i The Calvert Journal s partnerima The Guardian, Bird in Flight i Metro Imaging. Žiri u sastavu Kate Bush, Ekow Eshun, Alexander Gronsky, Taus Makhacheva, Olga Osipova, Marina Paulenka, Roger Tooth i Donald Weber od ukupno 1030 prijavljenih autora izabrao je 11 finalista koji sudjeluju na izložbi u Londonu.

Serija fotografija Crno brdo dio je opsežnijeg izložbenog projekta koji se bavi problemom neadekvatnog deponiranja industrijskog otpada bivše šibenske tvornice TEF u ravnokotarskom selu Biljane Donje.

Rad je već osvojio Grand Prix izložbe Erste fragmenti. Zajedno sa serijom fotografija Artificijelni krajolici dobio je drugu nagradu izložbe Different Worlds – Young Contemporary Photography u Galeriji Photon u Ljubljani. Zahvaljujući Crnom brdu Lana Stojićević dobila je nagradu za mladog umjetnika Hrvatskog društva likovnih umjetnika - HDLU te je bila nominirana za Nagradu Radoslav Putar u organizaciji Instituta za suvremenu umjetnost Zagreb.