Preskočite na glavni sadržaj

Novo izdanje 'G • točke' spaja u 'Gavelli' strip, književnost i glazbu

Projekt 'G • točka: Grad u Gavelli' u svojem će drugom izdanju u četvrtak, 1. prosinca, u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu Gavelli u novoj umjetničkoj suradnji spojiti stripašicu i animatoricu Irenu Jukić Pranjić, književnika Edu Popovića i glazbenika Darka Rundeka. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 01.12.2016.
mjesto: Belgrade, Forli

Kako se ističe u najavi, riječ je o novom kulturnom projektu Festivala europske kratke priče (FEKP) i Centra za kreativno pisanje (CeKaPe), u suradnji s kazalištem Gavella, zamišljenom kao platforma za sukreiranje novih, zajedničkih, inovativnih i hibridnih umjetničkih formi koji će publici pružiti mogućnost drugačijeg doživljaja kako umjetničkog djela, tako i njegova autora ili autorice.
 
U spoju live acta, talk showa, razgovora s gostima, čitanjima književnosti uživo te projekcijama različitih vizualnih umjetnosti, "G • točka: Grad u Gavelli" predstavlja na jednome mjestu raznorodne domaće umjetnike i umjetnice, prikazujući ih "u novom svjetlu Gavelle", stoji u najavi.
 
"Nakon uspješnog prvog izdanja, druga večer 'G • točke' predstavit će u četvrtak 1. prosinca u srcu Zagreba imena koja nije potrebno posebno najavljivati, s obzirom da su svojim dugogodišnjim radom postali vodeća imena hrvatske i svjetske kulturne scene: jednu od najaktivnijih hrvatskih stripašica i animatorica Irenu Jukić Pranjić; klasika hrvatske proze Edu Popovića, te jednog od najuspješnijih domaćih glazbenika, Darka Rundeka", dodaje se.
 
Program vodi novinar, urednik, ilustrator i dizajner Vladimir Šagadin, a za glazbena intermezza zadužen je Gavellin "kućni bend" Porto Morto.
 
Nakon službenog dijela programa, večer nastavlja voditi DJ Snih. (Hina)