Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Association Global Warming (Francuska)

Udruga Global Warming je neprofitna organizacija sa sjedištem u Parizu, čiji je cilj promovirati mlade umjetnike. Udruga organizira umjetnička događanja i kreativne radionice, te želi stvoriti mrežu i povezati različite oblike umjetničkog izričaja. Glavni cilj Udruge je ujediniti kulturne djelatnosti kao što su slikarstvo, kiparstvo, fotografija, glazba, ples, kazalište, film, moda, ulična umjetnost… pod istim krovom.
vrijeme: 17.11.2016.

Udruga Global Warming traži partnera za natječaj za europske projekte suradnje u programu Kreativna Europa u svim državama članicama Programa osim Francuske, Mađarske, Italije i Ujedinjenog Kraljevstva. Dobrodošle su sve organizacije koje su specijalizirane u nekom umjetničkom području poput ulične umjetnosti, glazbe, plesa s posebnim naglaskom na interdisciplinarnost. Udruga je uspješno prijavila i provela projekt Métiss'age u sklopu Programa EU Kultura koji se održavao u Parizu, Londonu i Rimu istražujući temu "Život u gradu".

Za novi projekt, Udruga već  ima jednog partnera u Budimpešti i traži još jednog.

Ideja ovog projekta je kulturni i umjetnički kotao / a cultural and artistic melting pot. Ulični festival Métiss’age na temu "Volim svoj grad" istražuje europski način života. Cilj projekta je stvoriti umjetnička, interaktivna, popularna, opsežna, dinamična, sjedinjujuća i humanistička događanja u Parizu, Budimpešti i nekom trećem glavnom gradu na simboličnim lokacijama. Putem originalnih uličnih slika „Ulica“ će se pretvoriti u platformu za međukulturni dijalog umjetničke i ljudske tolerancije te bi se na taj način europski identitet obogatio globalnom kolektivnom svijesti. Događanje će okupiti sve uzraste kroz niz radionica, a djeca i učenici moći će razmjenjivati mišljenja, istraživati teme i razmjenjivati ih s raznim umjetnicima.

Ovim projektom, Udruga Global Warming želi stvoriti platformu gdje će se europski umjetnici sastajati i raditi zajedno kako bi stvorili jedinstveno umjetničko djelo u čijem stvaranju i kreativnom procesu će aktivno sudjelovati i publika, ljudi, prolaznici.

Ulične slike predstavljat će različitosti i specifičnosti Europe, a fotografije, video zapisi i mediji ujedinit će materijale i stvoriti zajedničko umjetničko djelo koje simbolizira ujedinjenu Europu i povezuje stare i nove države članice.

Kontakt:
Fiona COE, predsjednica
E: globalwarming@wanadoo.fr
 
Partner search