radionica, kolonija

Radionica 'Uloga kustosa i muzejski menadžment'


vrijeme: 13.10.2014. - 17.10.2014.
mjesto: Dubrovnik; Umjetnička galerija Dubrovnik, Frana Supila 23

Umjetnička galerija Dubrovnik, od 13. do 17. listopada, organizira stručnu radionicu pod nazivom 'Uloga kustosa i muzejski menadžment'. Predavačica je Mira Ovanin, stručna suradnica u Lord Cultural Resources, Toronto, a sudjelovanje na radionici je besplatno.

Sudionici radionice moći će saznati sve o muzejskom menadžmentu, organizaciji muzeja, profilu, kompetencijama i ulozi kustosa, upravljanju muzejskim zbirkama te o mnogim drugim temama važnim za muzeje i kulturne djelatnosti. Stoga ovim putem rado pozivamo sve zaposlenike u muzejima i galerijama kao i druge kulturne djelatnike i ostale zainteresirane za ovu tematiku da ne propuste ovu rijetku priliku za diskusiju o muzejskoj djelatnosti u suvremenom dobu.

Mira Ovanin radi skoro dva desetljeća kao izvršni pomoćnik Gail i Barry Lorda, predsjednika Lord Cultural Resources, svjetski najveće firme za planiranje kulturnih resursa sa sjedištem u Torontu, Kanada, i mrežom predstavništava u New Yorku, Parizu, Bombayu i Pekingu. Lord Cultural Resources stekla je veliki ugled radeći na preko 2 tisuće projekta u području kulture u 50 zemalja na svih šest kontinenata. Na poslovima koordinacije ovih projekata, Mira Ovanin prikupila je ogromno iskustvo i odličan uvid u planiranje i menadžment kulturnih institucija koji su neprocjenjivo važni za planiranje gradova kao centara za gospodarski i kulturni razvoj.
Program

(M.K., 09.10.2014)