Preskočite na glavni sadržaj

Plesna predstava 'Paulina u prepunom svijetu'

Predstava 'Paulina u prepunom svijetu', koja će biti izvedena 13. i 14. studenog u Centru za kulturu Trešnjevka, istražuje mukotrpan proces odrastanja i nalaženja vlastitog identiteta mlade osobe.
vrijeme: 13.11.2016. 19,30 h
mjesto: Busan, Korea
url: http://www.asianfilmmarket.org/

Djevojčicu Paulinu od samog početka zbunjuju roditelji različitim odijevanjem i određivanjem njezina spola, potom se ne uspijeva uklopiti u razred, te kasnije u uloge koje joj zadaje društvo. Čak i kad se zaljubi, slijepo slijedi sve trendove koje prati i njen dečko. Međutim dolazi do apsurda, jer ubrzani način života do te mjere mijenja trendove, da ih ona unatoč svom trudu ne stiže slijediti. U tom trenutku ona dolazi do ruba i odustaje od te svoje slijepe privrženosti i počne tražiti samu sebe u svijetu. Kao znak vlastitog buđenja, naposljetku pronalazi samopouzdanje i prihvaćanjem sebe postaje ona koju drugi slijede.
 
Projekt je zamišljen za izvođenje u kombinaciji s radionicama reciklaže tekstila, odnosno neverbalne komunikacije kao popratnim edukativnim sadržajima uz predstavu.
 
Osobitost predstave jeste da će glavna haljina protagonistkinje biti isprintana upravo za ovu priliku na prvom hrvatskom 3D printeru namijenjenom za printanje odjeće.
 
Prof. dr. sc. Darko Gojanovic zajedno sa njegovim partnerom Goranom Jeličićem proizvodi 3D printere malih do vrlo velikih dimenzija. Želja im je primijeniti ovu revolucionu tehnologiju u modi, printanju automobila, kuća i brodova.
 
Plesači: Stošija Zrinski, Marija Lučić, Tea Vlahović i Ivan Novogradec
Koreografkinja: Jasna Čižmek Tarbuk
Kostimografkinja: Jadranka Hlupić Dujmušić, Petra Krpan i prof. dr. sc Darko Gojanović
Redatelj: Lovro Krsnik
Skladatelji i izvođači glazbe: Dino Seferović i Juraj Borić
Dizajn rasvjete: Zdenko Trandler
 
Predstava je namijenjena kasnijem osmoškolskom i mlađem srednjoškolskom uzrastu, ali mogu je pratiti i djeca i odrasli.