Preskočite na glavni sadržaj

14. Zagreb Film Festival: Industrija

14. izdanje Zagreb Film Festivala donosi bogat program posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima. Ovogodišnje izdanje Industrije predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranim za različite aspekte filmske proizvodnje. Ulaz je slobodan na sva događanja!
vrijeme: 14.11.2016.
mjesto: Zagreb
url: http://www.zagrebfilmfestival.com/

Od ponedjeljka 14. studenog do petka 18. studenog u Dokukinu KIC, Preradovićeva 5 u 18.00h u sklopu programa 'Festivali pod reflektorom' predstavljaju se četiri značajna svjetska festivala gostovanjem njihovih predstavnika i projekcijama filmova iz programa. Festivali koji će se predstaviti su: 

Directors’ Fortnight, Sarajevo FF, Sofia International Film Festival i  Rotterdam International Film Festival.
Detalje potražite na ovoj poveznici


U ponedjeljak 14.11. u 16 sati na novoj lokaciji Zagreb Film Festivala F22 – Novoj akademijskoj sceni, Frankopanska 22 održat će se masterclass predavanje ovogodišnjeg člana žirija festivala Freda Breinersdorfera. Nagrađivani pisac novela, kazališnih predstava, kratkih filmova te više od 65 dugometražnih filmova koji je svjetsku slavu stekao kao scenarist i koproducent filma Sophie Scholl: posljednji dani, nominiran za Oskara, govorit će o tome kako vršiti povijesno istraživanje za potrebe filma, kako rezultate istraživanja pretočiti u dramatičnu radnju – što upotrijebiti, što izostaviti, te konačno, kako iskoristiti vlastito istraživanje u promotivne svrhe filma.

Projekcija prije masterclassa: 14.00 | Sophie Scholl: posljednji dani, 2005. Njemačka, 120 min 
Detalje potražite na ovoj poveznici


U utorak 15.11. u 16 sati u HUB-u 385, Petračićeva ulica 4, održat će se masterclass predavanje 'Pripovijedanje u videoigrama' kojim se otvara tema najbrže rastuće grane audiovizualne industrije. 'Pripovijedanje u videoigrama' uvest će u osnovne pojmove gaminga u Hrvatskoj i detektirati moguće točke aktivne suradnje filmaša i game developera. Predstavnici, kreativni direktori i scenaristi tri propulzivna hrvatska gaming studija predstavit će svoje recentne projekte: Davor Hunski, The Talos Principle (Croteam), Andrej Kovačević, Bear With Me (Exordium Games), Mr. Tid Cooney, Raid - World War II (Lion Game Lion). Predavanje će moderirati redatelj Antonio Nuić.
Detalje potražite na ovoj poveznici.


U srijedu 16.11. u 16 sati u F22 – Novoj akademijskoj sceni započinje prvo od tri događanja u suradnji sa Savezom scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) koje se bavi sve kvalitetnijom TV produkcijom i TV scenaristikom. Okrugli stol: 'Rast trenda writers’ rooma u našoj regiji' bavit će se ovim američkim modelom pisanja scenarija dramskih serija kojemu se sve češće pribjegava i u našoj regiji. Srđan Koljević i Matevž Luzar, Stevan Filipović i Sanja Kovačević govorit će o razlikama između američkog i europskog pristupa scenarističkoj sobi te koliko bi takav pristup bio održiv u našoj regiji. Moderirat će Jasmina Kallay.
Detalje potražite na ovoj poveznici


U srijedu 16.11. u 18 sati u Goethe-Institutu, Ulica grada Vukovara 63 predstavlja jednog od najvećih njemačkih redatelja Andreasa Dresena na događanju 'Čaša votke s Andreasom Dresenom? Ili možda radije viski?' kojim se otvara retrospektiva ovog redatelja koja će se održavati svaku srijedu do 14.12. u Goethe-Institutu. U 18 sati možete pogledati film Oblak br. 9, a nakon projekcije ostati na razgovoru s redateljem i na domjenku. 
Detalje potražite na ovoj poveznici

U četvrtak 17.11. u 16.00 sati u F22 – Novoj akademijskoj sceni na rasporedu je program pod nazivom 'Nova teška artiljerija u TV-svijetu: Razgovor s HBO Adrijom'. S obzirom na produkcijski doprinos HBO Adrije u regiji, izvrstan je trenutak da se stavi naglasak na trenutačno stanje u TV scenaristici, i lokalnoj i regionalnoj, te da se istraže neki novi horizonti. Izvršni producent za razvoj dramskog programa HBO Europe Steve Matthews i kreativni direktor HBO Mađarske Gabor Krigler predstavit će svoje razvojne i produkcijske planove za regiju upravo u vrijeme završetka natječaja HBO Adrije za razvoj TV serijala. Predstavljanje je organizirano u suradnji sa SPID-om.
Detalje potražite na ovoj poveznici


U subotu 19.11. u 15.00 sati u F22 – Novoj akademijskoj sceni održava se masterclass predavanje hvaljenog scenarista Tonyja Grisonija koji je između ostalog radio i na filmovima Strah i prezir u Las Vegasu i Na ovome svijetu (dobitnik Zlatnog medvjeda na Berlinaleu 2002. godine), a s nama će podijeliti iskustva iz više od 25 godina duge karijere, s posebnim naglaskom na pisanje scenarija za televiziju. Govorit će i o svojem scenarističkom angažmanu u novoj TV seriji Mladi Papa, u jorkširskoj noir seriji Red Riding te mini-seriji Southcliffe. Masterclass je organiziran u suradnji sa SPID-om, a moderirat će ga Jasmina Kallay. 


Projekcija prije masterclassa: 13.00 | dvije epizode serijala Mladi Papa (Young Pope)
Detalje potražite na ovoj poveznici.

Izvor: HAVC