natječaj

Regalerija – natječaj za oslikavanje murala


prijava: 05.10.2014.
organizator: Regalerija

Pozivaju se umjetnici da se do 5. listopada prijave na natječaj za oslikavanje murala vanjskog zida atrija Regalerije, dimenzija cca 11 x 5 m. Zadana teme je 'RE-IN razvoj (REtro Industrijski razvoj).

Cilj teme je ispričati slikovitu priču o Regeneraciji d.o.o. i njenom industrijskom razvojnom procesu. Regalerija je mjesto gdje se kroz mnoge suradnje s umjetnicima i dizajnerima susreću industrija, kultura, suvremenost i proizvodnja. Otvaranje galerije u 60-oj godini poslovanja odraz je uspješnosti te želje da se uz tapiserije i tepihe visoke vrijednosti, stvara i stalni likovni postav, kojim će svakako dominirati mural kao identifikacija i podsjetnik na razvojni proces tvrtke.

Regeneracija se, osim izrade vunenih tepiha i tapiserija, bavi i recikliranjem tekstilnih materijala te izradom izolacija i zaštitnih podnih obloga, čijom se upotrebom ubrzava i pojednostavljuje proces gradnje te povećava energetska učinkovitost objekata. Cilj tvrtke je u potpunosti zamijeniti uvoz sirovine s vlastitom proizvodnjom prikupljenim tekstilnim otpadom na području RH  čime se stavlja veliki naglasak na reciklažu i ekološki pristup proizvodnji.

Pozivaju se mladi afirmirani i neafirmirani likovni / street art umjetnici da svoje prijave šalju isključivo u elektronskom obliku s naslovom 'Prijava na natječaj' na design.studio2@regeneracija.hr.

Pobjednički prijedlog murala bit će nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 1500 kn te otvara nove mogućnosti za kreativne suradnje.

Prijava treba sadržavati:
- ime i prezime, adresu i kontakt, naziv projekta (RE-IN razvoj), naziv murala i opis ideje sa skicama (max.3 stranice A4 formata);
- kratak životopis;
- kratak portfolio prijašnjih radova;
- Internet adresu (ukoliko postoji);
- potpisanu izjavu o autorstvu;
- popis materijala i procjenu trajanja realizacije oslikavanja.

Ključne riječi: ekologija, reciklaža, energija, vuna, tepih, nove tehnologije.

Ogled lokacije moguć je svakim radnim danom (pon – pet) između 10 i 13 sati, s prethodnom najavom ili iznimno prema dogovoru u nekom drugom terminu.

Kontakt:
Regeneracija d.o.o.
Prilaz dr. Franje Tuđmana 15
49210 Zabok
Tel. +385 (0)49 225 951
design.studio@regeneracija.hr

(I.P., 16.09.2014)