Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za dizajnere na temu kazališnih heroina

Pozivaju se svi zainteresirani dizajneri da se prijave na natječaj za sudjelovanje na nekonvencionalnoj, interdisciplinarnoj modnoj reviji, inspiriranoj protagonisticama, prkosnim ženama - svevremenskim kazališnim heroinama, koja će se održati 19. studenoga, u kazališno koncertnoj dvorani Mali Princ u Omišu. Rok za prijavu je 10. studenoga.
prijava: 10.11.2016
mjesto: Omiš
url: http://czk-omis.hr
Riječ je o natječaj za dizajnere konceptualnog, modnog i odjevnog dizajna koji će odgovoriti na jednu od tema, kazališnih junakinja; Judita, Ana Karenjina, Nora (Kuća lutaka), Emma Bovary (Gospođa Bovary), Lijepa Helena, Antigona, Lady Macbeth, Medeja i Penelope.

Modnom revijom kroz fizički prikaz naglasi ćemo duhovnu moć književnih i kazališnih heroina koje su izazivale požudu, ali istovremeno bile mudre i snažne žene. One su utjecaj na društvo činile vođene snažnim ženskim instinktom, emocionalnom kompleksnošću i inteligencijom. Modnom revijom stavljamo ih u kontekst današnjih ikona koje otvaraju rodni diskurs kroz naglašenu svevremensku žensku ulogu i snagu, kako u obitelji, tako i u društvu.

Predstavljena kolekcija pojedinog dizajnera može odgovarati odabranoj junakinji - prema jednoj crti njezina karaktera, po atmosferi ili osjećaju koji je u vama (dizajnerima/dizajnericama) navedeni ženski lik izaziva. 

Svaki dizajner, u suradnji s organizatorima, oblikovat će koncept kojim će pismeno obrazložiti na koji način predstavljena kolekcija odgovara karakteru odabrane junakinje. Dakle, brend, osim vizualno predstavit će se i pisanim oblikom  kroz preispitivanje jedinke, njezina ideala ljepote, slobode te općenito identiteta žene u današnjem društvu.

UVJETI NATJEČAJA
Dizajneri sudjelovanjem dobivaju pet modela, profesionalnu šminku i fotografa te medijsku popraćenost portala, lokalnih televizija i dnevnih novina.
PRIJAVA NA NATJEČAJ
Prijava na Natječaj treba sadržavati slijedeće:
- naznaka u naslovu „Kazališne heroine“
- pet fotografija modela od prošlih kolekcija (fotografija u boji)
- kratku biografiju
- kratak opis o kolekciji koju bi predstavljali, kao i obrazloženje kojoj od navedenih heroina odgovara vaš dizajn / kolekcija
-kontakt telefon
*Napomena: Vaša kolekcija ne mora izravno odgovarati navedenoj temi / heroini, već njezinom karakteru i ulozi u današnjem društvu. Za oblikovanje koncepta kolekcije, s obzirom na odabrani lik, imat čete potpunu pomoć naših stručnjaka, profesora književnosti i knjižničara.
 
Prijavu, kao i sve upite izvršiti na mail: julijatomasovic@gmail.com

Prijave na Natječaj ocjenjivat će organizatori događaja Julija Tomasović, umjetnica, dizajnerica, organizatorica Fashion 60tke (modne revije u autobusu) i GREEN FORETA eko-art designa te Petar Buljević, direktor Centra za kulturu Omiš i profesor književnosti, uz pomoć stručnog žirija. Odluka će se donijeti na temelju kreativnosti i kvaliteti izvedbe gotovih proizvoda koji su odgovorili na zadani koncept kazališnih i književnih heroina.