Preskočite na glavni sadržaj

ZFF poziva mlade da postanu članovi žirija programa PLUS; otvorene prijave za Bibijadinu filmsku stvaraonicu

Zagreb Film Festival poziva sve zainteresirane u dobi od 15 do 19 godina da se prijave na natječaj i postanu član/ica peteročlanog žirija programa PLUS namijenjenog srednjoškolcima. Osim toga otvorene su prijave i za petu po redu Bibijadinu filmsku stvaraonicu na kojoj će mladi filmaši i filmašice kroz radionicu svladati osnove igranog filma (i u teorijskom i u praktičnom smislu).
vrijeme: 18.10.2016.
mjesto: Zagreb
url: http://zff.hr/

Postani član/ica žirija programa PLUS na Zagreb Film Festivalu
 
Program PLUS namijenjen mladoj publici ove godine održava se treći put na Zagreb Film Festivalu. PLUS je natjecateljskog karaktera, a o najboljem filmu u programu odlučit će mladi žiri sastavljen od pet učenika/ica srednjih škola. Filmovi programa PLUS bit će prikazivani od ponedjeljka do petka u 16.00 sati, za vrijeme trajanja festivala u kinu Europa. Članovi/ice žirija pogledat će svih pet filmova te će u petak poslije zadnje projekcije odlučiti o filmu pobjedniku koji osvaja nagradu u iznosu od 500 eura.
 
Stoga ekipa ZFF-a poziva sve zainteresirane u dobi od 15 do 19 godina koji žele biti dio peteročlanog žirija natjecateljskog programa za mladu publiku – PLUS, da se prijave na natječaj. Potrebno je poslati motivacijsko pismo (max 1.800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na: katarina@zagrebfilmfestival.com. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti koju školu pohađate.
 
Prijave traju do 24. listopada, a odabrani članovi žirija bit će poznati do 26. listopada.
 
Bibijadina filmska stvaraonica
 
Na ovogodišnjoj, petoj po redu Bibijadinoj filmskoj stvaraonici nastat će još jedan kratki igrani film. Scenarij za film napisao je jedan od polaznike radionice 'Od scene do scenarija' održane na KinoKino Festivalu.
 
Od ideje do premijere predstoji puno posla pa će tako skupina učenika proći kroz stvaranje flima od samog početka do kraja, bavit će se planiranjem snimanja, režijom, snimanjem i montažom slike i zvuka. Program radionice namijenjen je početnicima.
 
Bibijadinu filmsku stvaraonicu petu godinu za redom vodit će Jura Troje, a radionica će se održati prema sljedećem rasporedu:
 
• 29. i 30. listopada od 10 do 15 sati u kinu Europa
• od 31. listopada do 4. studenog od 18 do 20 sati u kinu Europa
• 5. i 6. studenog od 10 do 15 sati u kinu Europa
 
Mladi filmaši i filmašice na radionici će svladati osnove igranog filma (i u teorijskom i u praktičnom smislu), a film koji dvanaest sudionika napravi u okviru radionice premijerno će biti prikazan na Zagreb Film Festivalu u sklopu programa Bibijada by RBA – posebnog programa namijenjenog osnovnoškolcima, na velikom platnu kina Europa.
 
Prijave za radionicu započinju danas (18. listopada), a dvanaest filmskih talenata u dobi od 10 do 14 godina osigurat će svoje mjesto na filmskoj stvaraonici tako da pošalju kratko pismo o sebi gdje će opisati zašto su baš oni idealni članovi filmske ekipe. Prijave se primaju na mail katarina@zagrebfilmfestival.com, a otvorene su do popunjenja kapaciteta.

Izvor: HAVC