Preskočite na glavni sadržaj

Radionica DIY stereoskopija

Radionica DIY stereoskopija pod vodstvom Hrvoja Spudića i Damira održat će se u 22. i 23. listopada, s početkom u 15 sati, u Radioninom labu na adresi Kruge 46/2. Prijave se primaju do 20. listopada 2016.
vrijeme: 22.10.2016. 15 h
prijava: 20.10.2016
mjesto: Zagreb; Kruge 46/2
url: http://radiona.org

O radionici:

Radionica DIY stereoskopija, bavit će se analognom i digitalnom stereoskopijom (tehnikom stvaranja iluzije dubine u slici). Polaznici će dobiti kratak povijesni pregled i teoretski uvod u metode stereo reprodukcije i snimanja, te se upoznati sa suvremenim DIY VR (virtual reality) trendovima poput Google Cardboard-a. Koristeći leće, različite prefabricirane dijelove te svakodnevne materijale, svaki od polaznika izradit će vlastiti stereoskop prilagođen svom smartphone uređaju i geometriji lica. U sljedećoj fazi radionice bavit ćemo se izradom stereoskopskog sadržaja. Napravit ćemo setup pomoću kojeg ćemo moći snimati i istraživati različite parametre slike i iluzije.
 
O voditeljima radionice:

Hrvoje Spudić je diplomirao na Arhitektonskom fakultetu, bavi se DIY tiskom, elektronikom i fotografijom. U fokusu interesa su eksperimentalna analogna fotografija i tehnike. Član je dvojca This Town Needs Posters koji izrađuju DIY plakate za alternativnu muzičku scenu. Radove predstavlja na festivalima i izložbama vezanim uz dizajn, i fotografiju, te je također voditelj niza radionica u području DIY printa i fotografije.
 
Damir Prizmić je diplomirao na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Područje njegovog interesa i rada obuhvaća dizajn vizualnih komunikacija, dizajn izložbi i interakcija, produkt dizajn, koncept i spekulativni dizajn te novomedijske instalacije i eksperimente. Često surađuje s drugim ljudima ispreplićući discipline i otkrivajući nova područja istraživanja i rada. Aktivan je član i jedan od osnivača udruge Radiona, te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Redovito izlaže na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Vodio je više radionica za djecu i odrasle.
 
Vrijeme radionice:

Subota, 22. listopada, 2016. 15-19 sati
Nedjelja, 23. listopada, 2016. 15-19 sati
 
Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com do 20. listopada točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.
 
Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija. Kotizacija za članove Radione je besplatna; za sve ostale: 100 kuna.