Preskočite na glavni sadržaj

Ansambl LADO predstavio novu koreografiju 'Po zelinskom kraju'

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO predstavio je u srijedu novu koreografiju 'Po zelinskom kraju' u svojim prostorijama na Trgu maršala Tita.
vrijeme: 05.10.2016.
mjesto: Zagreb
url: http://www.lado.hr/

˝Novu koreografiju postavili smo zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture, a osobito smo ponosni što je uz našeg dugogodišnjeg suradnika, koreografa g. Ivicu Ivankovića, glazbenu obradu za ovu točku pripremio naš iznimno talentirani voditelj orkestra, g. Alan Kanski.˝ izjavio je Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla LADO.
 
Glazbeno-scenski prikaz zelinske folklorne baštine rezultat je Ivankovićevih istraživanja u Svetome Ivanu Zelini i okolici, kao i znanja usvojenih na davnim folklornim seminarima na kojima su plesove zelinskoga Prigorja predstavili pokojni dr. Ivan Ivančan, te Ivan Kamenarić. Osebujnu folklornu građu zelinskog kraja i danas njeguju i predstavljaju lokalna kulturno-umjetnička društva.
 
“Za potrebe ovoga novog scenskog predstavljanja i oživljavanja zelinske folklorne građe, Ansambl LADO posjeduje jednostavne i vrlo lijepe originalne zelinske narodne nošnje koje je za LADO birao još njegov osnivač, prof. Zvonimir Ljevaković. Stoga su moje zadovoljstvo, ali i čast postavljanja ove koreografije, još i veći.”, izjavio je Ivanković.