info - vizualne umjetnosti


izložba

Izložba 'Zapisi iz ateljea' u Galeriji Događanja

Galerija Događanja najavljuje izložbu „Zapisi iz ateljea“ autora Borne Demela i Alena Matijaševića. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 25. listopada, u 19 sati, a radovi će se moći pogledati do 15. studenoga.
 
izložba

Izložba Nade Benc Štuka u Galeriji Modulor

U Centru za kulturu Trešnjevka / Galeriji Modulor, u utorak, 22. listopada 2019., u 19 sati, otvara se interaktivna izložba keramike pod nazivom 'Dotakni, pomakni' Nade Benc Štuka. Izložba ostaje otvorena do 31. listopada 2019. 
 
izložba

Izložba radova primijenjene umjetnosti - Od umijeća do umjetnosti

U petak, 18. listopada 2019., u 19 sati, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, otvara se sad već tradicionalna, izložba 'Od umijeća do umjetnosti' na kojoj ove godine izlažu polaznici umjetničkih radionica keramike, suvremenog nakita i tkanja. 
 
izložba

Izložba Peruška Bogdanića u Zaboku

Pučko otvoreno učilište Zabok poziva na izložbu Peruška Bogdanića 'Skulpture i crteži', koja se otvara u ponedjeljak, 21. listopada 2019., u 18 sati, u Gradskoj galeriji Zabok, povodom otvorenja manifestacije Dani Ksavera Šandora Gjalskog. Izložba ostaje otvorena do 8. studenog ove godine.
 
izložba

Hrvoje Marko Peruzović: Akt(ov)i

Otvorenje izložbe Hrvoja Marka Peruzovića 'Akt(ov)i' održat će se u Muzeju Prigorja, 22. listopada, u 19 sati, a izložba će se moći pogledati do 10. studenoga 2019.
 
izložba

Izložba Stjepana Ivanca u Kući Petra Preradovića

Centar za kulturu “Drago Britvić”, Pitomača, organizira samostalnu izložbu slika i crteža Stjepana Ivanca, uvaženog predstavnika Hlebinske škole i hrvatske naive, i to s djelima iz vlastite kolekcije. Izložba se otvara u petak, 18. listopada, s početkom u 19 sati, u Kući Petra Preradovića, Grabrovnica, i moći će se razgledati do 20. studenoga 2019. 
 
izložba

Izložba 'Iz ničega' / Vice Tomasović

Izložba "Iz ničega" Vice Tomasovića otvara se u četvrtak, 17. listopada 2019., u 20:00 sati, u galeriji „Studio -21-“, a moći će se pogledati do 27. listopada.2019.
 
izložba

Galerija Prica predstavlja izložbu 'Mačka u hrvatskoj likovnoj umjetnosti'

Otvorenje nove izložbe iz ciklusa Animalizam u hrvatskoj likovnoj umjetnosti - 'Mačka u hrvatskoj likovnoj umjetnosti', u organizaciji Galerije Prica, POU Samobor, održat će se u petak, 18. listopada 2019., u 19 sati, u Galeriji Prica. Izložba ostaje otvorena do 24. studenog 2019.
 
obavijest

Vinko Vidmar: Karambol / urbana intervencija

U petak, 18. listopada, u 11 sati, na osječkom Trgu Ante Starčevića, bit će postavljena instalacija „Karambol“, autora Vinka Vidmara. Rad je nastao u produkciji Otvorenog likovnog pogona u partnerstvu s Muzejom likovnih umjetnosti Osijek.
 
izložba

Otvorenje izložbe '20 godina grupe Contra'

U Modernoj galeriji u Zagrebu, u četvrtak, 17. listopada u 19 sati, otvara se izložba '20 godina  grupe Contra'. 
 
izložba

'Mitovi i legende na glagoljici', tematska izložba

'Mitovi i legende na glagoljici', tematska izložba radova učenika Grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, održava se 14. listopada, u Gradskoj galeriji Fonticus Grožnjan.
 
izložba

Samostalna izložba gluhog umjetnika Pavla Bohačeka

Samostalna izložba gluhog umjetnika Pavla Bohačeka održava se od 11. do 20. listopada 2019. u Galeriji Kristofora Stankovića u Zagrebu.
 
radionica, kolonija

Kiparska radionica Jarčevac 2019.

11. Međunarodna studentska kiparska radionica u drvu Jarčevac 2019. održava se od 14. do 20. listopada 2019. u šumi Jarčevac, Petrijevci.
 
izložba

Tony Cragg - Skulpture i radovi na papiru

Ustanova za kulturu Galerija Kula, Galerija umjetnina i Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Splitu, HAZU, nakon uspješne suradnje na izložbama slavnih internacionalnih umjetnika Mima Palladina i Juliãoa Sarmentoa, predstavljaju djela Tonya Cragga, jednog od najvećih živućih kipara. Izložba se otvara u srijedu, 16. listopada 2019., u 20 sati, u prostorijama Zavoda HAZU, Split.
 
izložba

Domagoj Rogina: 'Iz sjene'

Samostalna izložba Domagoja Rogine pod nazivom "Iz Sjene" otvara se u utorak, 15. listopada 2019., u 19 sati, u Galeriji Karas u Zagrebu.
 
izložba

Davor Pavelić: Slobodni pad

Samostalna izložba Davora Pavelića pod nazivom 'Slobodni pad' otvara se u četvrtak, 10. listopada, u 20:00 sati, u galeriji Instituta za suvremenu umjetnost u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 31. listopada 2019.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na Velikom ZILIK-u 2020.

Objavljen je Natječaj za sudjelovanje na Velikom ZILIK-u, u sklopu 47. ZILIK-a u 2020. godini. Prijave se primaju do 10. studenoga 2019. 47. Zimska likovna kolonija - ZILIK održat će se u Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu, u periodu od 27. siječnja do 31. siječnja 2020. godine.
 
izložba

Izložba 'Ususret Bijenalu slikarstva' u Galeriji Šira

Otvorenje skupne izložbe radova studenata i diplomanata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom „Ususret Bijenalu slikarstva“, održat će se u srijedu, 9. listopada 2019. godine, s početkom u 19 sati, u Galeriji Šira u Zagrebu.
 
izložba

Izložba Ivane Ožetski - 'Geometrija prirode'

Otvorenje izložbe "Geometrija prirode", umjetnice Ivane Ožetski, održat će se u utorak, 15. listopada 2019., u 19 sati, u Galeriji Razvid (POU Zaprešić). Izložba ostaje otvorena do 30. listopada.
 
izložba

Nikola Bojić sudjeluje na skupnoj izložbi 'Mud Muses' u Stockholmu

Povjesničar umjetnosti i dizajner Nikola Bojić sudjeluje na skupnoj izložbi "Mud Muses - A Rant About Technology", koja se održava u muzeju Moderna Museet u Stockholmu, od 12. listopada 2019. do 12. siječnja 2020.
 
izložba

Mirko Ilić: 'Pobunjenik s razlogom'

Gradska galerija Striegl u Sisku, najavljuje izložbu recentnih ilustracija i plakata Mirka Ilića pod nazivom "Pobunjenik s razlogom''. Izložba se otvara u petak, 4. listopada 2019., u 19 sati, a trajat će do 27. ovoga mjeseca.
 
izložba

Izložba Mladena Ivančića u Crikvenici

U Gradskoj galeriji Crikvenica, u utorak, 1. listopada, u 19 sati, otvara se izložba keramoskulptura Mladena Ivančića pod nazivom 'Predvorje tišine', koja će se moći razgledati do 26. listopada 2019.
 
izložba

Samostalna izložba Valentine Rašan u Studiju GAA

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, u petak, 4. listopada 2019. godine, u 18 sati, otvara se izložba mlade kiparice Valentine Rašan, koja će se moći razgledati do 4. prosinca ove godine.
 
festival

/'fu:bar/ - festival glitch umjetnosti 2019.

Od 5. do 11. listopada u Zagrebu se održava /'fu:bar/ festival glitch umjetnosti. Tijekom sedam dana trajanja, festival će ugostiti izložbu s recentnim "glitch art" djelima oko stotinu autora/-ica te će publici ponuditi dvadesetak javnih i besplatnih događanja...
 
najave

Free Art Glitch 4.0: Kulturna stanica 019

Otvaranje multimedijalne instalacije i artist talk u okviru ovogodišnjeg rezidencijalnog programa Free Art Glitch 4.0: Kulturna stanica 019., koji četvrtu godinu zaredom zajednički organiziraju umjetnička organizacija Format C iz Zagreba i KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj, održat će se 27. rujna, u 20 sati, na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu.
 
izložba

Izložba 'Big Berry – BB Art colony, Nina Urh – Luxury of Freedom'

Izložba „BIG BERRY – BB Art colony, Nina Urh – Luxury of Freedom“ gostovat će u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, od 2. do 27. listopada 2019. 
 
natječaj

Otvoreni poziv: Water as Leverage / IABR–2020–Down to Earth

Deveto izdanje Međunarodnog biennala arhitekture u Rotterdamu, IABR-a 2020. - Down to Earth, poziva na prijavu prijedloga na otvoreni poziv za izložbu na temu - Water as Leverage.
 
izložba

Izložba 'Totalni portret grada. Tomislav Gotovac i Július Koller u razgovoru s Vjenceslavom Richterom'

Izložba „Totalni portret grada. Tomislav Gotovac i Július Koller u razgovoru s Vjenceslavom Richterom“ otvara se u prostoru Zbirke Richer u Zagrebu, Vrhovac 38, u subotu, 28. rujna 2019., u 12 sati.
 
izložba

Izložba Nevene Petre Piližote u Šibeniku

Izložba slike '1.7.2019.' Nevene Petre Piližote otvara se 25. rujna 2019., u 19 sati, Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u Šibeniku, gdje će se moći pogledati do 12. listopada ove godine.
 
izložba

'Bićanići', izložba Dina Bićanića u Labinu

U petak, 27. rujna 2019. godine, u 20 sati, u Gradskoj galeriji Labin, otvara se samostalna izložba Dina Bićanića pod nazivom 'Bićanići'. Izložba ostaje otvorena do 12. listopada 2019.
 
izložba

Slavo Striegl: Život za slikarstvo

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, 24. rujna 2019., u 19 sati, otvara se izložba 'Slavo Striegl: Život za slikarstvo' (uz 100-tu godišnjicu rođenja) koja će revalorizirati umjetničko stvaralaštvo Slave Striegla te potvrditi njegov status referentnog imena hrvatske likovne umjetnosti. Izložba ostaje otvorena do 27. listopada o.g.
 
izložba

Femininologija 2019. - hommage Nives Kavurić Kurtović

Međunarodna izložba recentnih djela hrvatskih, makedonskih, slovačkih i slovenskih likovnih umjetnica 'Femininologija 2019. - hommage Nives Kavurić Kurtović' održava se u dva prostora - u galeriji Vladimir Bužančić te, drugi dio izložbe, u galeriji Kristofora Stankovića, Gradske skupštine Grada Zagreba.
 
izložba

XIII. Memorijal Ive Kerdića

XIII. Memorijal Ive Kerdića, triennale hrvatskoga medaljerstva i male plastike, otvara se u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, u četvrtak, 26. rujna 2019. u 19 sati.
 
izložba

Izložba Sare Zidarić u Zaboku

Izložba Sare Zidarić pod nazivom 'Groteske' održava se u Gradskoj galeriji Zabok od 16. rujna do 10. listopada 2019.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje VGA01

Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta i Virtualna Galerija Akademija raspisuju natječaj za izlaganje u trima hrvatskim gradovima, odnosno u Galeriji Šira (Zagreb), Galeriji SKC (Rijeka) te Galeriji Kazamat - HDLU (Osijek). Prijave se primaju do 30. rujna 2019.
 
izložba

Izložba 'Kad odrastem, bit ću bogatašica' u Galeriji VN

Audio-vizualna izložba 'Kad odrastem, bit ću bogatašica' Barbare Matejčić i Ane Opalić, koja se otvara 17. rujna u zagrebačkoj Galeriji VN, pokazuje kako uvjeti života određuju sudbinu romske djece, njihovu mogućnost školovanja, a samim time i ostvarivanja života boljeg od onoga koji im je predodređen siromaštvom.
 
izložba

Xpome - Fresh Xpome made pasta

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva najavljuje izložbu 'Fresh Xpome made pasta', bugarskog graffiti umjetnika Xpome-a. Otvorenje izložbe predviđeno je za petak, 6. rujna, od 19 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika).
 
izložba

Izložba Srećka Planinića 'Vertikalni sliv'

Izložba slikara Srećka Planinića otvara se u galeriji Kravata – Muzej općine Jelsa, u utorak, 20. kolovoza, s početkom u 21 sat, a izložba će trajati do 15. rujna 2019. godine. 
 
natječaj

Natječaj Galerije 'Razvid' za izlaganje u 2020.

Natječaj Galerije „Razvid“ za izlaganje u 2020. godini traje od 20. kolovoza do 20. rujna 2019., a otvoren je za sve umjetničke tehnike i medije.
 
izložba

Retrospektivna izložba Mirka Ilića otvorena u dubrovačkim Lazaretima

Izložba "Mirko Ilić - Trenutak pred katastrofu: strip, ilustracija i dizajn" kustosa Dejana Kršića i Marka Goluba, koja donosi retrospektivu više od četrdeset godina stvaranja grafičkoga dizajnera i političkog ilustratora Mirka Ilića, otvorena je u dubrovačkim Lazaretima.
 
izložba

Luisa Ritoša izlaže u Rijeci

Samostalna izložba ilustracija i video rad Luise Ritoša pod nazivom 'Snovi' bit će predstavljeni od 20. kolovoza do 3. rujna 2019. u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Izložba se otvara u utorak, 20. kolovoza 2019., u 19,30 sati.
 
festival

Festival Vizura aperta 2019

Festival vizualnih i audio medija - Vizura aperta 2019. održava se u mjestu Janjina (15.-20.8.) te u Lučici, Lastovo (23.-27.8.). Teme Prihvaćanja i Napuštanja proizlaze iz prostornog konteksta zajednica u kojima se festival odvija, no teme su vrlo aktualne u sadašnjem trenutku i širem smislu dotiču drušvene i geopolitičke teme Mediterana. Teme su široke, emocionalne i svakodnevne.
 
izložba

Likovni svijet Alenke Gerlovič (1919. – 2010.) / Između Zagreba i Dalmacije

Od 20. kolovoza do 2. rujna 2019., u Studiju Moderne galerije „Josip Račić“ u Zagrebu, moći će se razgledati dvadesetak vrhunskih likovnih ostvarenja iz bogatog slikarskog opusa slovenske umjetnice Alenke Gerlovič. Riječ je o akrilicima i akvarelima iz zbirke Posavskog muzeja Brežice, nastalim u razdoblju od 1961. do 1991.
 
izložba

Danko Friščić izlaže u Rovinju

U Galeriji sv. Toma, Muzeja grada Rovinja, u srijedu, 14. kolovoza 2019., u 21:30 sati, otvara se izložba umjetnika Danka Friščića pod nazivom "Utjecaj Gama – zraka na psihu 2-Analogični Slikoidy". Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza.
 
festival

10. Arterija festival

10. Međunarodni festival vizualnih umjetnosti ARTERIJA održava se od 17. do 20. kolovoza 2019. u Novigradu.
 
izložba

'Tu sam doma', izložba slikarice Lili Gluić

Izložba 'Tu sam doma' splitske slikarice Lili Gluić otvara se 8. kolovoza, u 20 sati, u galeriji Muzeja grada Splita u Dioklecijanovoj ulici, u zajedničkoj organizaciji Muzeja grada Splita i 65. Splitskog ljeta. Slikarica izlaže 20 slika u tehnici akrilika na platnu s motivima Splita i Dalmacije, a izložba će biti otvorena do 29. kolovoza 2019.
 
izložba

Aleksej Orel i Miha Pečar izlažu u Grožnjanu

Gradska galerija Fonticus u Grožnjanu u nedjelju, 11. kolovoza u 20 sati, predstavlja dvije samostalne izložbene prezentacije - samostalnu izložbu Alekseja Orela 'Opsesija: gledanje' te izložbu Mihe Pečara 'Iskušavanje oblika'. Kustos izložbi je Eugen Borkovsky.
 
izložba

Skupna izložba '26. Naiva u Istri'

Otvorenje izložbe slika i skulptura „26. Naiva u Istri“ održat će se u petak, 9. kolovoza 2019., s početkom u 21:00 sat, u galeriji Zgor murve u Funtani.
 
izložba

Izložba Eugena Fellera u Jelsi / Katamaran Art 2019.

Ovogodišnji ciklus umjetničkih izložbi Katamaran Art u Jelsi zatvara se izložbom slika Eugena Fellera. Izložba se održava u galeriji Kravata (Muzej općine Jelsa) od 1. do 18. kolovoza 2019., a otvara se u četvrtak, 1. kolovoza, u 21 sat.
 
izložba, najave

Slavni američki kipar Alexander Calder u Umjetničkom paviljonu

Umjetnički paviljon otvorit će 26. rujna, u sklopu svog ciklusa “Najveći kipari 20. stoljeća”, izložbu proslavljenog američkog kipara Alexandera Caldera, jednog od najznačajnijih svjetskih kipara kojemu će se, uz skulpture, u Zagrebu izložiti i pedesetak slika.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>