info - vizualne umjetnosti


izložba

Izložba Jagode Mihanović u Splitu

U Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac' u Splitu, u srijedu 22. kolovoza 2018. u 20 sati, otvara se samostalna izložba 'Noćni let za jug' autorice Jagode Mihanović. 
 
izložba

Izložba Mirjane Zirdum u Crikvenici

Otvorenje izložbe slikarice Mirjane Zirdum pod nazivom 'Puls svjetlosti' održat će se u četvrtak, 16. kolovoza u 21 sat, u Gradskoj galeriji Crikvenica.
 
izložba

Izložba Hanibala Salvara u Varaždinu

U galeriji Zlati ajngel u Varaždinu održat će se izložba keramike Hanibala Salvara pod nazivom 'Šarena izložba'. Otvorenje izložbe je u petak, 17. kolovoza u 20 sati, a radovi će se moći ragledati do 9. rujna. Ovo je jedna u nizu izložbi kojom umjetnik obilježava 60-u obljetnicu stvaranja. 
 
izložba

Skupna izložba 'Otvaranje pogleda' u Slavonskom Brodu

U Muzeju Brodskog Posavlja u petak, 17. kolovoza 2018. u 20 sati, otvara se izložba: 'Otvaranje pogleda' na kojoj izlažu: Davor Drčelić, Sara Stojanac, Sara Šetina, Lea Zirdum. Izložba se održava u sklopu istoimenog edukativno-izložbenog programa, a radovi autora moći će se razgledati do 3. rujna 2018.
 
festival

9. Međunarodni festival vizualnih umjetnosti Arterija: Cats & Dogs

Deveti Međunarodni festival vizualnih umjetnosti Arterija održat će se u novigradskom Muzeju Lapidarium od 18. do 22. kolovoza 2018. Ovogodišnje izdanje posvećeno je malim četveronožnim ljubimcima - mačkama i psima...
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Garaži Kamba u 2019.

Otvoren je poziv za umjetnike i kustose za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, radionica, performansa, akcija ili bilo kakvih umjetničkih suradnji. Prijave se primaju do 1. rujna 2018.
 
izložba

Izložba slika Zlatka Kesera u Rovinju

U Galeriji sv. Toma, Muzeja grada Rovinja, u utorak 14. kolovoza 2018. u 21:30 sati predstavit će se sa svojom samostalnom izložbom slika umjetnik Zlatko Keser. Izložba je naslovljena 'Slike'. 
 
izložba

Misli pozitivno, djeluj humanitarno!

Povodom proslave Međunarodnog dana mladih, Klub mladih Split i Fotoklub Split organiziraju humanitarnu prodajnu izložbu mladih članova/ica Fotokluba Split, a sva prikupljena sredstva donirat će se za Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Izložba se otvara večeras, 13. kolovoza  2018. u 18 sati u Klubu mladih Split, a potom će biti održana aukcija na kojoj će se moći kupiti 41 fotografija od 16 mladih autora/ica. 
 
izložba

Izložba slika Tome Gerića 'Prapočela'

U galeriji Baćin dvor u Vrbniku u tijeku je izložba akademskog slikara, kipara i grafičara Tome Gerića pod nazivom 'Prapočela' koja se može razgledati do 9. rujna.  
 
izložba

Izložba 'Izbor iz hrvatske suvremene umjetnosti' predstavlja se u Sinju

U Galeriji Sikirica u Sinju u petak, 10. kolovoza u 20 sati, otvara se izložba 'Izbor iz hrvatske suvremene umjetnosti'. Izložba je plod suradnje s Laubom – kućom za umjetnost i ljude iz Zagreba, koja je za ovu priliku sinjskoj Galeriji Sikirica ustupila najreprezentativnija djela suvremenih hrvatskih kipara i slikara.
 
izložba

'Akvareli na skeli' - izložba u Zaboku

Izložba 'Akvareli na skeli' održava se u Velikoj galeriji grada Zaboka do 9. rujna o.g.
 
izložba

GRISIAyouth predstavlja svoje treće izdanje

Udruga za razvoj kreativnih industrija – Faro11 predstavlja treće izdanje jednodnevne večernje izložbe u formatu suvremenog dodatka tradicionalnoj rovinjskoj izložbi Grisa, u nedjelju, 12. kolovoza 2018., s početkom u 22 sata.  
 
izložba

Poziv na izložbu 'Grisia 2018.'

Tradicionalna skupna izložba na otvorenom 'Grisia 2018' održat će se u nedjelju, 12. kolovoza 2018. Sudjelovanje na izložbi je besplatno, a prijavljuje se istoga dana (nedjelja, 12. kolovoza) od 7 do 9 sati u prostorijama Muzeja Grada Rovinja. Otvorenje izložbe bit će upriličeno u 10 sati.
 
izložba

Izložba Davora Vrankića 'O gruboći – Držićeva groteska'

Samostalna izložba svjetski poznatog umjetnika Davora Vrankića otvorit će se u Domu Marina Držića u Dubrovniku u utorak, 14. kolovoza 2018. u 20:30 sati. 
 
izložba

Izložba Ellen Semen u Labinu

Otvorenje izložbe Ellen Semen održat će se u petak, 10. kolovoza 2018. u 20:00 sati, u Galeriji Alvona u Labinu.
 
festival

Almissa Open Art 2018.

Izložbom Antuna Maračića  'Ispražnjeni okviri – Iščezli sadržaji, 1991.-1994. / 1991.-2017.' otvorit će se Almissa Open Art festival kojeg ove godine kustoski potpisuje Siniša Labrović pod naslovom 'Začepi, molim te'. Festival se održava od 9. do 14. kolovoza 2018. u javnim gradskim prostorima, utvrdi Mirabeli i Muzeju Grada Omiša.
 
izložba

Izložba Lucije Sesartić u Splitu

Otvorenje jednodnevne samostalne izložbe Lucije Sesartić pod nazivom 'Ona koja dolazi' održat će se u galeriji kluba Kocka 11. kolovoz 2018. u 20 sati. 
 
izložba

22. Labinski uzlet likovnosti (LUL)

U sklopu svečanog obilježavanja Dana Grada Labina, u Gradskoj galeriji Labin u četvrtak 9. kolovoza 2018. u 20 sati otvara se izložba 22. Labinski uzlet likovnosti, dok će u crkvici Sv. Stjepana biti otvorenje Uzleta mladih umjetnika. Nakon izložbi, u 21:30 na Špini nastupit će grupa Detour. .
 
izložba

Izložba 'Užasi zavičaja' predstavlja suvremene dubrovačke umjetnike

Izložba 'Užasi zavičaja' Dubrovačkih ljetnih igara i Art radionice Lazareti, koja će na šest lokacija predstaviti radove trideset tri suvremena dubrovačka umjetnika, bit će otvorena u utorak, 7. kolovoza u 21 sat u palači Sponza.
 
izložba

Izložba Silvia Vujičića u Dubrovniku

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe 'Zamatanja' Silvia Vujičića koje će se održati u srijedu 08. kolovoza u 21 sat, u Galeriji Flora. Izložba će biti otvorena do 18. kolovoza.
 
izložba

Izložba Duje Jurića u Jelsi

U utorak, 7. kolovoza 2018. u 21 sat, u Muzeju općine Jelsa – Galeriji Kravata, otvara se izložba Duje Jurića pod nazivom UV+S/2018/Ambijent. Izložba će biti otvorena do 30. rujna 2018  
 
izložba

Izložba Denisa Kraškovića 'Daj se smiri'

Otvorenje izložbe Denisa Kraškovića u novigradskoj Galeriji Rigo održat će se 8. kolovoza u 20 sati. Izložba pod nazivom 'Daj se smiri', na kojoj se autor predstavlja s najnovijim radovima, skulpturalnom instalacijom i slikama, moći će se pogledati do 1. rujna 2018.
 
izložba

Izložba Milana Zoričića - 'Formal Forms'

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split najavljuje izložbu 'Formal Forms' umjetnika Milana Zoričića, koja se otvara u utorak, 7. kolovoza 2018. u 20 sati, u splitskom Salonu Galić. Izložba će se moći razgledati do 21. kolovoza 2018.
 
izložba

'Slavoniji u susret', izložba fra Joakima Jakija Gregova

U nedjelju, 5. kolovoza u 20 sati, u Franjevačkom samostanu Župe sv. Roka u Virovitici otvara se izložba skulptura fra Joakima Jakija Gregova pod nazivom 'Slavoniji u susret', koja će biti postavljena do 17. ovoga mjeseca.
 
izložba

Izložba Dražena Trogrlića 'Elizabetino ljeto'

U izložbenom prostoru MMC galerija Grada Umaga, u srijedu 8. kolovoza 2018. u 21 sat, otvara se izložba Dražena Trogrlića pod nazivom 'Elizabetino ljeto'.
 
izložba

Ljetni izložbeni četvrtak u HDLU

HDLU u sklopu Ljetnog izložbenog četvrtka, 2. kolovoza 2018. u 20:00 sati, organizira otvorenje četiriju izložbi - Godišnje izložbe članova HDLU u Galeriji Prsten; izložbe austrijskih umjetnika Leonharda Müllnera, Robina Klengela i Michaela Stumpfa u Galeriji PM; izložbe Martine Mezak u Galeriji Bačva te izložbe fotografija Igora Medara u Klubu HDLU – Hrvatskom domu fotografije.  
 
izložba

'Out of frame', izložba Željka Jančića Zeca

U Galeriji Knežev dvor u Rabu, u petak 3. kolovoza u 21 sat, otvara se izložba instalacija i digitalnih radova autora Željka Jančića Zeca pod nazivom 'Out of frame'. Radovi umjetnika moći će se pogledati do kraja mjeseca.
 
izložba

Izložba suvremene keramike u Rovinju

U prostoru MMC POU Grada Rovinja, u petak 10. kolovoza 2018. u 21 sat, otvara se izložba troje vrsnih hrvatskih keramičara suvremenog izričaja – Borisa Rocea, Danijele Pičuljan i Snježane Pokos-Vujec, pod nazivom 'Impresije iz Kine'. 
 
izložba

Izložba Pina Trostmanna 'Radost ljeta'

U četvrtak, 2. kolovoza u 21 sat, u dubrovačkoj umjetničkoj galeriji SebastianArt, otvara se izložba slika 'Radost ljeta' autora akademskog slikara Josipa Pina Trostmanna.
 
izložba

Izložba Ivane Miolin Barić u Kaštel Lukšiću

Do 12. kolovoza 2018. u Kaštel Lukšiću, u dvorcu Vitturi, posjetitelji će moći pogledati samostalnu izložbu slika 'Postulati', autorice Ivane Miolin Barić. 
 
izložba

Izložba Petra Hranuellija u Lovincu

Izložba skulptura Petra Hranuellija bit će predstavljena 4. kolovoza 2018. u Lovincu. 
 
izložba

Izložba Jessice Pelucchini u Rabu

U Galeriji Pik u okviru Rapskog likovnog ljeta izložbom 'Balances' po prvi puta se rapskoj publici predstavlja talijanska umjetnica Jessica Pelucchini. Izložba se otvara u srijedu 1. kolovoza 2018. u 21 sat, a može se razgledati do 24. kolovoza.
 
izložba

Izložba 'Metropolis' Martine Mezak

Izložba 'Metropolis' umjetnice Martine Mezak otvara se u četvrtak, 2. kolovoza, u Galeriji Bačva Doma Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu. 
 
izložba

Izložba Hebib & Hebib u Koprivnici

Izložba slika Adina Hebiba i unikatnog nakita Mije Hebib otvara se u Galeriji Koprivnica večeras, 27. srpnja 2018. u 19 sati, a može se razgledati do 15. rujna. 
 
izložba

58. Annale: Priroda, društvo i druge priče

Najstarija skupna izložba suvremene umjetnosti u Hrvatskoj - porečki Annale, ove godine nosi naziv 'Priroda, društvo i druge priče'. Izložba se otvara u četvrtak, 2. kolovoza 2018. i okuplja radove suvremenih umjetnika koji tematiziraju prirodu kao mjesta fizičkog i mentalnog prostora te kao otisak društvenih, povijesnih, ideoloških, egzistencijalnih, kulturoloških, rodnih i drugih priča.
 
izložba

Izložba prvog FECIT-a u Grožnjanu

Otvorenje izložbe prvog FECIT-a, međunarodnog skupa umjetnika u Grožnjanu, održat će se u nedjelju, 29. srpnja u 19 sati, u Gradskoj galeriji Fonticus. 
 
izložba

Izložba 'Ljepota lažnog sjaja' gostuje u Zadru

U utorak, 31. srpnja u 20 sati, u Edukativnoj dvorani u Kneževoj palači u Zadru svečano će se otvoriti izložba Muzeja policije 'Ljepota lažnog sjaja'. Izložba o krivotvorinama umjetnina, kojoj je ovo već peti postav, organizirana je u suradnji s Narodnim muzejom u Zadru.  
 
izložba

Izložba Marte Tuta u Pagu

U Crkvi sv. Jurja u Pagu, u četvrtak 26. srpnja 2018. u 21:00 sat, otvara se izložba slika umjetnice Marte Tuta.  
 
obavijest

Poziv za prijavu događaja u sklopu ovogodišnjeg Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Hrvatska udruga Benedikt iz Splita i ove godine organizira kulturno-društvenu manifestaciju Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju te poziva zainteresirane da do 28. rujna 2018. pošalju prijedlog događaja za ovogodišnji program manifestacije. 
 
izložba

Izložba Igora Zdunića u Splitu

U sklopu izložbenog ciklusa Katamaran Art, u utorak 24. srpnja 2018. u 21 sat, u Galeriji umjetnina u Splitu otvara se izložba Igora Zdunića 'Slike'. Izložba ostaje otvorena do 12. kolovoza 2018.
 
izložba

Izložba Tee Ivković u Dubrovniku

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe 'Kako prestati a ne nestati' Tee Ivković, 24. srpnja u Galeriji Flora u 21 sat. Izložba će se moći pogledati do 6. kolovoza 
 
izložba

Izložba Eugena Fellera u Rovinju

U Galeriji sv. Toma, Muzeja grada Rovinja-Rovigno, u utorak 24. srpnja 2018. u 21:30 sati, otvara se izložba slika Eugena Fellera pod nazivom 'Nove slike'. 
 
obavijest

Poziv za prijavu radova - Život umjetnosti 103-2018

Objavljen je Poziv za prijavu radova koji će biti objavljeni u tematskom bloku 'Povijesni lom: 1918. i modernizam' u časopisu o modernoj i suvremenoj umjetnosti i arhitekturi 'Život umjetnosti' (103-2018), koji Institut za povijest umjetnosti priprema u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien. 
 
natječaj

Natječaj Galerije Razvid za izlaganje u 2019.

Galerija 'Razvid' objavljuje natječaj za izlaganje u 2019. godini. Natječaj je otvoren za sve umjetničke izraze i tehnike, a prijave se primaju do 20. kolovoza 2018.   
 
festival

18. festival Vizura aperta

18. izdanje Vizure aperte – PRIVATNO JAVNO –  održat će se od 25. do 29. srpnja 2018. u unutrašnjosti Pelješca u Janjini. 
 
izložba

Izložba radova Libora Jaroša u Vrbniku

Galerija Baćin dvor ugostit će Libora Jaroša, umjetnika iz Češke Republike čije je stvaralaštvo do sada predstavljeno na više od 70 samostalnih i brojnim skupnim izložbama u domovini i inozemstvu. Izložba pod nazivom 'Memory Tracks' otvara se 22. srpnja u 21 sat.
 
izložba

Izložba slika Koraljke Kovač - Unutarnji krugovi

Otvorenje izložbe slika Koraljke Kovač - Unutarnji krugovi i novog izložbenog prostora Gradske galerije Crikvenica održat će se u četvrtak, 19. srpnja u 21 sat, na adresi Strossmayerovo šetalište 22. 
 
natječaj

Natječaj za program Galerije Studio -21- Split u 2019.

Natječaj za samostalne izložbe, grupne projekte, akcije, performanse, kustoske koncepcije, interdisciplinarne projekte za program Galerije Studio -21- u 2019. godini otvoren je od 18. srpnja do 10. kolovoza 2018. 
 
izložba

Dvije samostalne izložbe u Galeriji Fonticus

Gradska galerija Fonticus u Grožnjanu 20. srpnja 2018. predstavlja dvije samostalne izložbe - Tine Konec: Fraktalni horizonti i Dejana Štifanića: Fotografije neviđenog. Izložbe se otvaraju u 20 sati. 
 
izložba

Pikto u gostima / Voajer – Mario Romoda

Galerija Pikto ovoga ljeta gostuje u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, u sklopu programa Ljeto u Tehničkom.  
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>