info - vizualne umjetnosti


izložba

Okruženju usprkos – povodom 150. obljetnice HDLU i 80 godina od izgradnje Doma HDLU

Izložba 'Okruženju usprkos' prema koncepciji Branka Franceschija, organizirana povodom 150. obljetnice HDLU i 80 godina od izgradnje Doma HDLU, otvara se u petak, 26. listopada 2018. u 20.00 sati, u Domu HDLU u Zagrebu.
 
izložba

'Igra suprotnosti' Ozrena Fellera u Kulturnom centru 'Šalom'

'Igra suprotnosti: crtež i terakota' naziv je izložbe akademskog kipara Ozrena Fellera otvorene u Kulturnom centru 'Šalom', koja se može razgledati do 20. studenoga. 
 
najave

MSU Family Day

U sklopu novootvorene izložbe Potraga za stvarnošću - Jadranka Fatur i hiperrealno Muzej suvremene umjetnosti organizira MSU FAMILY DAY – dan posvećen djeci i roditeljima, bakama i djedovima i svim članovima obitelji koji se žele družiti, istraživati umjetnost i kreativno se izraziti. Program će se održavati jednom mjesečno tijekom trajanja izložbe (27.10., 24.11., 9.12.).
 
izložba

Galerija Prica u Samoboru priređuje dvije izložbe

Otvorenje izložbi u organizaciji Galerije Prica - Mihovil Dorotić 'Vizualne kompozicije' i 'Neponovljivi Prica' / nova djela u Galeriji Prica, povodom otvorenja obnovljene zgrade Hrvatskog doma u Samoboru, održat će se u četvrtak 25. listopada 2018. u 19 sati, u Galeriji Prica i Maloj dvorani Galerije Prica (POU Samobor).
 
izložba

Izložba Maje Marković u Dubrovniku

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe 'Priprema podloge' Maje Marković koje će se održati 20. listopada u Galeriji Flora u 19 sati. Izložba će biti otvorena do 31. listopada.  
 
obavijest

Objava selekcije - 26. slavonski biennale

Za 26. izdanje slavonskog biennalea, Ocjenjivački sud u sastavu: dr.sc. Sandra Križić Roban (predsjednica), Sabina Salamon, Jelena Pašić, Ana Mušćet i Valentina Radoš odabrao je radove 33 autora i autorica, koji će na ovogodišnjoj izložbi, iz cjelokupne natječajne selekcije, izlagati.  
 
konferencija, znanstveni skup

Simpozij 'Skulptura u muzeju' u Klanjcu

U prostoru Studija Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, od 24. do 26. listopada 2018. godine, održat će se simpozij pod nazivom 'Skulptura u muzeju'. 
 
natječaj

Poziv umjetnicima za 31. Adria Art Annale - Smeće

Umjetnička udruga AAA iz Splita poziva umjetnike da se do 12. studenoga 2018. prijave za sudjelovanje na 31. Adria Art Annaleu.
 
izložba

Izložba profesora Škole likovnih umjetnosti Split

Izložba recentnih radova profesora stručnih predmeta Škole likovnih umjetnosti Split otvorena je 17. listopada u Galeriji Škola i moći će se pogledati do 18. studenoga.
 
izložba

Izložba Helene Rubčić u Rovinju

U petak, 19. listopada u 18 sati, u Galeriji sv. Toma u Rovinju otvara se izložba 'Reci' autorice Helene Rubčić, finalistice novomedijske izložbe GRISIAyouth2017. 
 
izložba

Izložba Ane Marije Botteri u Varaždinu

U četvrtak, 18. listopada 2018. godine u 19 sati, u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba 'Skitnje' Ane Marije Botteri. 
 
obavijest

Slikar Stjepko Mamić nagrađen na 'The 2018 American Art Awards'

Dubrovački slikar capt. Stjepko Mamić sa slikom 'Dubrovnik's net' osvojio je peto od ukupno šest nagrađenih mjesta na međunarodnom natječaju 'The 2018 American Art Awards', priopćeno je iz Udruge Stjepko Art.  
 
izložba

Drugi salon umjetnosti minijature u Rijeci

Druga međunarodna izložba malog formata - Rijeka mini art 2018 - održava se od 17. listopada do 8. studenoga u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Otvorenje skupne izložbe bit će upriličeno u srijedu (17.10.) u 19 sati.
 
izložba

Izložba Vlahe Bukovca i Ane Požar Piplice u Muzeju Lapidarium

Otvorenje izložbi - Vlaho Bukovac: 'Portreti obitelji iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik' i Ana Požar Piplica: 'Istovremeno' održat će se u petak, 19. listopada 2018. u 19 sati, u novigradskom Muzeju Lapidarium.
 
izložba

Chiara Mac Call: Tragovi / Britanski umjetnici u Kući Bukovac

U utorak, 16. listopada u 19 sati, u Kući Bukovac u Cavtatu otvara se izložba 'Tragovi' britanske fotografkinje Chiare Mac Call, u sklopu rezidencijalnog projekta Britanski umjetnici u Kući Bukovac. 
 
izložba

Izložba o hrvatskim svjetionicima otvara se u Zadru

Muzej antičkog stakla u Zadru poziva na otvorenje izložbe 'Više od svjetla i soli: 200 godina hrvatskih svjetionika' koje će se održati u četvrtak, 18. listopada s početkom u  19,00 sati, u velikoj izložbenoj dvorani Muzeja. 
 
izložba

Izložba Jadranke Ratkajec Krajnović u Galeriji 'Idealni grad'

U zagrebačkoj Galeriji 'Idealni grad' u petak, 19. listopada 2018. u 19 sati, otvara se izložba Jadranke Ratkajec Krajnović pod nazivom 'Otisci sjećanja'. 
 
izložba

Izložba Vesne Sokolić u Varaždinu

U sklopu Srijede u Muzeju, 17. listopada, u palači Herzer otvara se samostalna izložba Vesne Sokolić, slikarice duge i samozatajne prisutnosti na likovnoj sceni, čija se djela nalaze u galerijama i privatnim zbirkama u Hrvatskoj i širom svijeta. Izložba se otvara u 19 sati, a za razgled je postavljena do 11. studenoga ove godine.
 
najave

Predstavljanje knjige Vladimira Crnkovića 'Moji ljudi'

Hrvatski muzej naivne umjetnosti poziva na predstavljanje knjige Vladimira Crnkovića MOJI LJUDI Razotkrivanje ili fragmenti i iz intime, u četvrtak, 18. listopada 2018. u 13.00 sati. 
 
izložba

Godišnja izložba karikatura članova HDK

U galeriji MORH-a 'Zvonimir' u Zagrebu, u utorak 16. listopada 2018. s početkom u 18 sati, otvara se Godišnja izložba karikatura članova HDK.
 
izložba

'Mjesto za umjetnost' u Dioklecijanovim podrumima

'Mjesto za umjetnost' izložba je idejnih rješenja spomeničke i javne skulpture praćena uz inicijativu da se odabrani radovi nagrade privremenim ili trajnim postavljanjem u javni prostor. Izložba se otvara 12. listopada u 20 sati u Dioklecijanovim podrumima, u sklopu 40. Splitskog salona.
 
natječaj

PowerProgressiveArt poziva na izlaganje

U studenome 2018. u Prirodoslovnom muzeju Metković bit će izložene skulpture, umjetničke instalacije i video radovi na temu prirodne i kulturne baštine delte. Umjetnici zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na natječaj do 31. listopada 2018. 
 
izložba

Izložba mađarske umjetničke kolonije SIAC

Otvorenje jubilarne izložbe mađarske umjetničke kolonije SIAC (Splitska International Artists' Residency) s Brača održat će se u četvrtak, 11. listopada 2018. u 19 sati, u Mađarskom institutu u Zagrebu, Augusta Cesarca 10. Pozdravni govor održat će ravnatelj Mađarskog instituta János Dezső, a izložbu će otvoriti Lajos Orosz, umjetnički ravnatelj kolonije i ambasador mađarskog talenta.  
 
izložba

Tri mlade kiparice izlažu u Klanjcu

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, u petak, 12. listopada 2018. godine u 18 sati, otvara se izložba: Katija Bušlje – Ana Grgos – Ana Horvat. Izložbom mladih diplomanata kiparskoga odsjeka ostvaruje se osma godina plodonosne suradnje između klanječke Galerije Antuna Augustinčića i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.
 
izložba

U Dubrovniku izložba Tomislava Buntaka 'Vizije radosti'

Izložba 'Vizije radosti' akademskog slikara Tomislava Buntaka otvorena je u subotu navečer u dubrovačkom Domu Marina Držića, a donosi 29 crteža na temu 'svijeta arkadije Marina Držića'. 
 
izložba

Izložba Johna Miličića u Varaždinu

U srijedu 10. listopada 2018. godine, u Galeriji Zlati ajngel u Varaždinu, otvara se izložba akademskog slikara Johna Miličića. 
 
nagrada

Trijenale hrvatskog kiparstva: Veliku nagradu primio Vedran Perkov za 'Džunglu'

Splitski umjetnik Vedran Perkov primio je za audiovizualnu instalaciju 'Džungla' u četvrtak Veliku nagradu ovogodišnjeg, 13. trijenala hrvatskoga kiparstva, koja mu osigurava samostalnu izložbu na idućem izdanju te tradicionalne umjetničke manifestacije. 
 
natječaj

Q-INTERNATIONAL 2018 - drugi poziv

Fondazione Quadriennale di Roma, talijanska nacionalna institucija koja promovira suvremenu talijansku umjetnost, objavila je drugi, jesenski, poziv za potporu Q-INTERNATIONAL, kako bi podržala institucije i organizacije (izvan Italije) koje predstavljaju talijanske umjetnike u inozemstvu.
 
najave

Predstavljanje knjige 'Ivan Meštrović i Česi: primjeri hrvatsko-češke kulturne i političke uzajamnosti'

Muzeji Ivana Meštrovića i Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu najavljuju promociju knjige autora: Barbare Vujanović, Dalibora Prančevića, Marijana Lipovca i Jiříja Kuděle - 'Ivan Meštrović i Česi: primjeri hrvatsko-češke kulturne i političke uzajamnosti'. Promocija će se održati u petak, 5. listopada 2018. u 13,35 sati, u Galeriji Meštrović u Splitu.
 
izložba

Nevenka Arbanas – Retrospektiva

Izložba Nevenke Arbanas – Retrospektiva održava se od 4. listopada do 18. studenoga 2018. godine u Galeriji Klovićevih dvora u Zagrebu. Otvorenje izložbe je u četvrtak u 19 sati.
 
izložba

Monografska izložba Julia Radilovića Julesa - JULES #90

U petak, 5. listopada 2018. u 19 sati, otvorit će se monografska izložba Julia Radilovića Julesa u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, koju je Jules u više navrata pohađao. Bit će to još jedan u nizu događaja kojim se kroz 2018. godinu obilježava 90-ti Julesov rođendan.  
 
izložba

Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika

U predvorju Kazališta Marina Držića, 3. listopada 2018. u 19:00 sati, otvara se izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika naziva 'Obojeni mirisi'.
 
izložba

Potraga za stvarnošću – Jadranka Fatur i hiperrealno

Izložba 'Potraga za stvarnošću – Jadranka Fatur i hiperrealno' održat će se u prostoru za povremene izložbe zagrebačkog MSU-a, od 11. listopada do 9. prosinca 2018. 
 
obavijest

Dodjela nagrada 13. trijenala hrvatskoga kiparstva

Gliptoteka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti poziva na svečanu dodjelu nagrada 13. trijenala hrvatskoga kiparstva u četvrtak, 4. listopada u 12 sati. 
 
izložba

Retrospektivna izložba Vatroslava Kuliša u Dubrovniku

U utorak, 9. listopada u 19 sati, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik otvara se izložba Vatroslava Kuliša pod nazivom 'Predjeli Dioniza'. Izložbu otvara svjetski likovni autoritet, teoretičar, likovni kritičar i pjesnik Edward Lucie Smith iz Londona.
 
izložba

Izložba Mirne Sišul u Gradskoj galeriji Crikvenica

Riječka slikarica Mirna Sišul predstavit će svoje radove u Gradskoj galeriji Crikvenica na otvorenju u utorak, 2. listopada u 18 sati.
 
izložba

Španjolsko slikarstvo od XV. do XVIII. stoljeća - izbor iz Zbirke Wüllner

Otvorenje izložbe Španjolsko slikarstvo od XV. do XVIII. stoljeća - izbor iz Zbirke Wüllner, povodom 400. obljetnice rođenja Bartoloméa Estebana Murilla, održat će se u Gradskom muzeju Vukovar (Dvorac Eltz, Galerija Oranžerija) u subotu, 6. listopada 2018., u 19 sati.
 
izložba

40. Splitski salon

40. Splitski salon će se održati u listopadu i studenom u Splitu na više lokacija:Galerija umjetnina, Salon Galić, Dioklecijanovi podrumi, Multimedijalni kulturni centar. Jubilarni 40. Splitski salon u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split ( HULU-Split) pod nazivom „Umjetnost preživljavanja“ kustoski potpisuju Branko Franceschi, Božo Kesić i Tonći Šitin. 
 
izložba

Izložba prigodom obilježavanja 25 godina Galerije Alvona

U povodu 25 godina Galerije Alvona, Labin, 5. listopada u 19 sati otvorit će se skupna izložba pod nazivom 'Fundus I'.  
 
najave

Izložba Igora Kuduza na billboardu u zagrebačkoj Strojarskoj

'Communiqué', izložba Igora Kuduza u mediju billboarda, održava se od 29. rujna do 10. listopada 2018. u Strojarskoj cesti, Zagreb, u okviru serije Ploha/površina//Plane/Surface 4.
 
najave

Postavljanje prostorne instalacije Vesne Pokas na Lokrumu

Art radionica Lazareti u subotu, 29. rujna, u Maksimilijanovim vrtovima na Lokrum, ponovno postavlja rad Vesne Pokas iz 1996. godine.  
 
izložba

Izložba Jadranke Ivaniš Yaye u Zagrebu

Izložba Jadranke Ivaniš Yaye pod nazivom 'Čistilište' otvara se 1. listopada 2018. u 19.00 sati u galeriji CEKAO u Zagrebu.  
 
izložba

Na bečkom sajmu Viennacontemporary izloženi su radovi i hrvatskih umjetnika

Likovno stvaralaštvo država srednje i jugoistočne Europe u središtu su jednoga od najvećih međunarodnih sajmova suvremene umjetnosti u Europi Viennacontemporary 2018 u Beču, na kojemu se predstavlja 118 galerija i institucija iz 27 država, među kojima je i Hrvatska.
 
izložba

Izložba Gorana Trbuljaka u ADU Galeriji f8

U ponedjeljak, 1. listopada 2018. u 19 sati, u ADU Galeriji f8, Zagreb, otvara se izložba Gorana Trbuljaka pod nazivom 'Tanhoferu i Babaji'. 
 
djeca, mladi

Izložba dječjih radova 'Bicikl u Zagrebu'

Otvorenje izložbe dječjih likovnih i literarnih radova 'Bicikl u Zagrebu', nastale suradnjom Grada Zagreba i Hrvatskog školskog muzeja, održat će se u četvrtak 27. rujna 2018. u 19 sati u tom muzeju.
 
izložba

Izložba Dubravke Rakoci u Zagrebu

Dana 27. rujna u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji 3.14, održat će se otvorenje izložbe 'Skladište' umjetnice Dubravke Rakoci. Izložba ostaje otvorena do 7. listopada 2018.  
 
izložba

Bridges: Nova slika - izložba u Laubi

U Laubi se u petak, 28. rujna u 19 sati, otvara izložba 'Bridges: Nova slika' koja zagrebačkoj javnosti predstavlja umjetničke radove izvedene u tradicionalnim i novim medijima uključujući slikarske, grafičke, fotografske i asamblažne tehnike, skulpturu, auditivna te tipografska rješenja. 
 
izložba

Međunarodna izložba Femininologija 2018.

Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara petu godinu predstavlja međunarodni izložbeni projekt - Femininologija. Ove godine, otvorenjem izložbe 5. listopada u 19 sati u Muzeju Prigorja Sesvete, potom i  8. listopada, u 19 sati, u galeriji Zrinski zagrebačkog hotela Palace, predstavit će se umjetnice: Ksenija Turčić, Nada Žiljak, Ana Jakić Divković i Ana Sladetić Šabić, te slovačke umjetnice - Lydia Patafta, Jana Farmanova i Ivana Slavikova. 
 
radionica, kolonija

Likovna kolovija 'Župa dubrovačka 2018.'

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika organizira likovnu koloniju koja će se održati u Mandaljeni, u Župi dubrovačkoj, 29. rujna 2018.  
 
festival

11. Clubture Forum i 4. SUFFest 2018. u Križevcima

Od 27. do 29. rujna će se u Križevcima u sklopu Clubture Foruma – susreta organizacija nezavisne kulture iz svih krajeva Hrvatske, održati i četvrto izdanje festivala 'Suvremene umjetničke forme' u kojemu će se u tri dana predstaviti desetak umjetnika i umjetnica.  
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>