info - vizualne umjetnosti


projekcija

'Umjetnost ispred prozora' - projekcije umjetničkih filmova i videoinstalacija u javnom prostoru

'Umjetnost ispred prozora' je projekt koji prenosi multimedijalne radove i filmove iz galerija i kino dvorana na zidove zgrada. Stanovnici splitskih kvartova iz svojih stanova često vide samo zid suprotne zgrade ispred sebe, a ideja je da se na prazne zidove projiciraju umjetnički radovi i da ih stanari mogu gledati kroz svoje prozore. Ovaj tjedan prikazivat će se projekcije umjetničkih filmova i videoinstalacija svaku večer u 20 sati u drugom kvartu u Splitu.
 
najave

Najava natječaja za Nagradu za mlade umjetnike 'Ivan Kožarić'

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb raspisuje natječaj za Nagradu za mlade umjetnike „Ivan Kožarić“, koja uključuje otkup nagrada mladih umjetnika! Natječaj traje od 19. travnja do 31. kolovoza 2021. u 23:59.
 
izložba

Izložba Marija Kučere - 'Nigdje'

Nigdje je naziv serije fotografija i izložbe suvremenog hrvatskog fotografa Marija Kučere, koju će zagrebačka kulturna javnost imati priliku razgledati od 8. travnja do 2. svibnja, u Galeriji Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti “Josip Račić”. 
 
izložba

5. Međunarodni trijenale autoportreta 'Ja – između zbilje i imaginacije'

Izložba 5. Međunarodni trijenale autoportreta „Ja – između zbilje i imaginacije“ slijedi zacrtan put koji je prepoznat u umjetničkom svijetu svojim tradicionalnim održavanjem svake tri godine.
 
izložba

'Beskompromisno svoja – kostimografkinja Ika Škomrlj Ajki'

U četvrtak, 8. travnja 2021. od 17:00 do 20:00 sati u Izložbenoj dvorani Tehničkoga muzeja Nikola Tesla otvara se retrospektivna izložba Beskompromisno svoja – kostimografkinja Ika Škomrlj Ajki u sjećanje na nedavno preminulu doajenku hrvatske kazališne kostimografije Iku Škomrlj, poznatiju kao AJKI (Zagreb, 13. srpnja 1932. – Zagreb, 15. listopada 2018.). 
 
natječaj

Art Zagreb 2021

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske u sklopu međunarodnog sajma Art Zagreb 2021 priprema izložbu suvremene hrvatske umjetnosti te poziva diplomirane povjesničare umjetnosti i (iznimno) studente diplomskog studija povijesti umjetnosti da osmisle temu/koncept izložbe.
 
natječaj

Apoteka - Otvoreni termin: Natječaj za izlaganje u 2021. godini

Otvoreni termin, nova je programska jedinica Apoteke, formirana u želji za stvaranjem novih mogućnosti za izlaganje, realizacijom programa, otvorenog za različite umjetničke medije, pozicije i prakse.
 
radionica, kolonija

Edukativni program: MSU Art Class

Muzej suvremene umjetnosti i ove godine održava umjetničko-edukativni program crtanja i slikanja pod nazivom MSU Art Class. 
 
djeca, mladi

MSU proljetni kamp

Muzej suvremene umjetnosti u tjednu proljetnih praznika organizira edukativno-kreativan program pod nazivom „MSU proljetni kamp“, namijenjen djeci od 6 do 12 godina. 
 
predavanje, tribina

Online tribina: 'Umjetničko istraživanje: kritika i praksa'

U četvrtak, 1. travnja u 18 sati, održat će se Kulturpunktova online tribina Umjetničko istraživanje: kritika i praksa.
 
izložba

J. Botteri Dini, M. Jakubin, V. Meglić: 'Uskrsnuće'

Od 1. do 23. travnja 2021. u Muzeju Prigorja održat će se izožba slika 'Uskrsnuće' na kojoj radove izlažu - Josip Botteri Dini, Marijan Jakubin, Vladimir Meglić.
 
izložba

Izložba Anite Kos 'Korijenje' otvara se u Varaždinu

U ponedjeljak, 29. ožujka s početkom u 19 sati  u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 u Varaždinu bit će održano otvaranje samostalne izložbe radova Anite Kos. Izložbu organizira udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA, a time se nastavlja ciklus programa Podrum ponedjeljkom. Izložba će za javnost biti otvorena do 10. travnja.
 
izložba

Izložba Ivana Lesiaka u splitskoj Galeriji Emanuel Vidović

Monografska izložba Ivana Lesiaka "Danse macabre", posvećena nedavno preminulom akademiku Tonku Maroeviću, otvara se u četvrtak u Galeriji Emanuel Vidović Muzeja grada Splita.
 
natječaj

Natječaj za Četvrto međunarodno studentsko biennale

Otvoren je Natječaj za Četvrto međunarodno studentsko biennale u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te Umjetničke akademije u Splitu. Izložba će se održati u srpnju 2021. u Multimedijalnom kulturnom centru (MKC) Split, a tema je Greatest Hits. Rok za podnošenje prijava je 30. svibanj 2021.
 
izložba

Virtualna izložba: Simbolika tvarnog u zbilji puta križa - Jubilarne 30. svečanosti Pasionske baštine

Na mrežnoj stranici www.mimara.hr do 20. travnja može se pogledati virtualna izložba „Simbolika tvarnog u zbilji puta križa“ – Jubilarne 30. svečanosti Pasionske baštine.
 
izložba

Izložba Izabele Čuni - 'X7/XXI'

U subotu, 20.3.2021. u 20 sati, u koprivničkoj AK galeriji otvara se samostalna izložba Izabele Čuni “X7/XXI”.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Nostalgija' Borisa Adameka

U utorak, 23. ožujka 2021. s početkom u 19 sati, Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka otvara izložbu pod nazivom Nostalgija. Autor izložbe je Boris Adamek.
 
izložba

Izložba Lovre Artukovića u Galeriji Kortil

Nakon Zagreba i Dubrovnika, i likovna publika u Rijeci ima priliku pogledati izložbu recentnih radova Lovre Artukovića. Izložba pod nazivom Usporavanje bit će postavljena od 18. ožujka do 24. travnja 2021. godine u Galeriji Kortil. 
 
obavijest

Online semirar: Kako se prijaviti na Natječaj za Nagradu Radoslav Putar

Institut za suvremenu umjetnost organizira kratki online seminar 'Kako se prijaviti na natječaj i ne upropastiti svoje šanse' koji će svim zainteresiranim kandidatima koji se planiraju javiti na Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2021. pomoći da što bolje oblikuju svoje prijave.
 
izložba

Nikola Vrljić: 'Zagrepčani'

Galerija Poola predstavlja izložbu kipara Nikole Vrljića pod nazivom 'Zagrepčani' koja otvara 12. ožujka i trajat će do 2. travnja 2021.
 
obavijest

Izrada instalacije s Ivanom Marušićem Klifom u Galeriji Nova

Pozivaju se studenti umjetnosti ili oni koji su tek završili studij, kao i umjetnici na samom početku svojeg stvaralačkog puta bez obzira na godine, na sudjelovanje u izgradnji kolaborativne svjetlosno-zvučne instalacije pod mentorstvom multimedijalnog umjetnika Ivana Marušića Klifa. Rok za prijavu je 12. ožujka.
 
obavijest

Finissage izložbe 27. Slavonski biennale

U Muzeju likovnih umjetnosti izložba 27. Slavonski biennale - Slika kao virus, pred samim je zatvaranjem.
 
izložba

Izložba 'One su tu' otvorena u Vinkovcima

Izložba "One su tu", na kojoj je svojim radovima predstavlja 47 hrvatskih umjetnica, otvorena je u ponedjeljak u Galeriji likovnih umjetnosti Slavka Kopača u Vinkovcima.
 
natječaj, nagrada

Objavljen Pozivni natječaj za dodjelu 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2020. godinu

Na temelju članka 4. Pravilnika o radu Odbora „Nagrade Vladimir Nazor“ („Narodne novine“, broj 46/92) Odbor „Nagrade Vladimir Nazor“ raspisuje Pozivni natječaj za dodjelu „Nagrade Vladimir Nazor“ za 2020. godinu.
 
izložba

Izložba slika Edit Glavurtić

Svečano otvorenje samostalne izložbe slika akademske umjetnice Edit Glavurtić održat će se u petak, 12. ožujka 2021., u 19 sati, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. 
 
izložba

Nikolina Kuzmić: 'Tijelo bez organa'

Izložbom ''Tijelo bez organa'' mlade splitske umjetnice Nikoline Kuzmić zatvara se ciklus izložbi kojima HULU  u Salonu Galić predstavlja mlade autore/ice na početku umjetničke karijere.   
 
izložba

Izložba Letricije Linardić: 'Memorabilije umjetnosti'

Izložba Letricije Linardić „Memorabilije umjetnosti“ održava se od 2. ožujka (popodne) do 16. ožujka 2021. u riječkoj Galeriji Juraj Klović.
 
izložba

MUO: Izložba multimedijalne umjetnice Amele Frankl - ODGAĐA SE

Izložba multimedijalne umjetnice Amele Frankl "Dnevnik s ruba pustinje“ otvara se 2. ožujka u Muzeju za umjetnost i obrt, sa oko 150 radova, kompozicija dnevničkih foto-slika, fotografija i fotomontažama iz osobnog arhiva umjetnice.
 
natječaj, rezidencijalni program

Museum Dhondt-Dhaenens (MDD) - poziv za rezidencije

Museum Dhondt-Dhaenens najavljuje dva nova rezidencijalna programa u House Van Wassenhove, kući koju je projektirao arhitekt Juliaan Lampens u Sint-Martens-Latemu, u blizini Genta, Belgija.
 
obavijest

Lauba traži volontere

Program volontiranja u Kući Lauba, kroz rad u raznim aktivnostima, pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. 
 
izložba, obavijest

Stručno vodstvo kroz postav izložbe 27. Slavonski biennale

Muzej likovnih umjetnosti u četvrtak, 18. veljače, s početkom u 19:00 sati, održat će prvo stručno vodstvo kroz postav izložbe 27. Slavonski biennale: Slika kao virus. Vodstvo će održati viša kustosica Valentina Radoš.  
 
natječaj

Nagrada Radoslav Putar 2021. - natječaji

Od 15. veljače 2021. otvoreni su pozivi za prijave umjetnika koji se žele natjecati za Nagradu Radoslav Putar i za prijave kustosa koji žele sudelovati u radu stručnog žirija. Natječaji su otvoreni za umjetnike i kustose do 40 godina starosti.
 
natječaj

Objavljen Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021.

Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini kroz koji će se dodjeljivati potpore vizualnim umjetnicima za umjetničko istraživanje i edukaciju umjetnika, realizaciju novih radova, prezentaciju rada te poticaji umjetnicima za autorski rad na samostalnoj izložbi.
 
izložba

Izložba novoprimljenih članova HDLU Varaždin

Nakon dulje stanke zbog epidemije COVID-19 Galerija HDLU ponovo otvara svoja vrata. Na prvoj ovogodišnjoj izložbi koja se otvara u srijedu, 17. veljače 2021., svoje radove predstavit će novoprimljeni članovi u Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Varaždin - Ljiljana Belavić Kliček, Valentina Meštrić i Hrvoje Svaty.
 
izložba

Skupna izložba novih članova ULUPUH-a

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti ULUPUH u svojoj zagrebačkoj galeriji na tradicionalnoj izložbi predstavlja  od 15. veljače radove svojih novoprimljenih članova.
 
izložba

Umjetnica i njezina priča: Ana Barbić Katičić

Izložba slika akademske slikarice Ane Barbić Katičić u sklopu ciklusa Umjetnica i njezina priča Veni, vidi... bit će otvorena u Kući jezika i kulture na splitskom Peristilu u ponedjeljak.
 
izložba

Loren Živković Kuljiš: Model, model… and the lost levels

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu  od 18. veljače do 11. ožujka 2021. predstavlja izložbu splitskog umjetnika Lorena Živkovića Kuljiša pod nazivom 'Model, model… and the lost levels.'
 
izložba

Jerolim Miše: Od buntovnika do barda - izložba u Splitu

U godini u kojoj slavi svoju 90. obljetnicu Galerija umjetnina započinje svoj izložbeni program kritičkom retrospektivom velikana hrvatskog slikarstva Jerolima Miše. Izložba je realizirana u suradnji Modernom galerijom – nacionalnim muzejom moderne umjetnosti u Zagrebu, u kojem je bila postavljena tijekom prosinca i siječnja, a organizirana je u povodu 130. obljetnice rođenja i 50 godina smrti ovog istaknutog hrvatskog slikara.
 
natječaj

19. Asian Art Biennale Bangladesh 2021 - poziv za sudjelovanje

Devetnaesti Asian Art Biennale 2021, održat će se od 1. studenog do 31. prosinca 2021., u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša. Rok za prijavu: 30. lipnja 2021.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Nova online radionica stripa ove subote

MSU najavljuje sljedeću online radionicu stripa - 'Čiča miča, _____ je priča!', koja će se održati putem Zoom platforme, u subotu, 13.  veljače 2021., od 11 do 12.30 sati. Radionica je inspirirana aktualnom izložbom „Nastavit će se… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj“.
 
izložba

Izložba Marinka Jelače 'Circulus vitae' u Vršilnici

Izložba Marinka Jelače 'Circulus vitae' može se pogledati od 12. veljače do 5. ožujka 2021. u Novim dvorima, Vršilnica, Zaprešić.
 
izložba

Izložba Zorana Šimunovića - 'Je li astronautima potrebna umjetnost?'

Moderna galerija u Studiju „Josip Račić“ od 10. veljače do 7. ožujka 2021. predstavlja izložbu Zorana Šimunovića, jednog od najistaknutijih hrvatskih likovnih umjetnika mlađe generacije. 
 
predstavljanje

Moderna galerija predstavila novi postav svoje zbirke

Moderna galerija - nacionalni muzej moderne umjetnosti otvorila je u petak novi postav zbirke Moderne galerije, odnosno njegov prvi dio koji obuhvaća razdoblje od 19. stoljeća do 1935. godine.
 
natječaj

Žene u Domu kulture - natječaj za online izložbu

Dom kulture Nova Gradiška raspisuje natječaj za grupnu online izložbu povodom manifestacije Žene u Domu kulture. Prijave se primaju do 25. veljače 2021.
 
izložba

GMV predstavlja izložbu slikarice Ine Drutter

Ovogodišnji ciklus predstavljanja hrvatskih likovnih umjetnika Gradski muzej Varaždin započinje izložbom Ine Drutter pod nazivom 'Začarana', koja će u Izložbenom salonu palače Sermage biti postavljena od 10. do 28. veljače. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje - 'One su tu' 2021.

Pozivaju se žene umjetnice iz cijele Hrvatske da prijave svoje radove za izložbu "One su tu" koja će se po drugi puta realizirati u suradnji s Galerijom likovnih umjetnosti "Slavko Kopač“ Vinkovci, 8. ožujka 2021. godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.
 
izložba

Izložba Tonija Franovića - 'Vrt'

Izložbom akademskog slikara Tonija Franovića  pod nazivom 'Vrt', u Gliptoteci HAZU bit će predstavljen izbor recentnih slika velikih i srednjih formata umjetnika čije je stvaralaštvo, između ostalog, vezano uz krajolik, vegetaciju te opažanje i bilježenje izmjena godišnjih doba. Izložba se održava od 5. do 28. veljače 2021.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na izložbi 'Fra Didak Buntić'

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg raspisali su natječaj za sudjelovanje na izložbi koja se organizira povodom 100-te obljetnice smrti fra Didaka Buntića (3.2.2022.). Natječaj je otvoren do 9. listopada 2021.
 
natječaj

ASEF: Mobility First! 2021 - collaboration grants

Zaklada Asia-Europe objavljuje otvoreni poziv za suradnju - Mobility First!, namijenjen umjetnicima i umjetničkim menadžerima iz Azije i Europe. Prijave se primaju do 28. veljače.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u tematskom projektu 'Corpus humanus'

HDLU Istre poziva članove HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu 'Corpus humanus'. Prijave se primaju do 3. ožujka 2021.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>