Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

natječaji u kulturi

Natječaj za pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu (Rok: 15.4.2024.)

Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika raspisuje natječaj za pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu. Rok za podnošenje prijava je 15. travnja 2024., u ponoć!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za nove skladbe Hrvatskog sabora kulture 2024. (Rok: 15.10.2024.)

Hrvatski sabor kulture otvorio je Natječaj za nove skladbe 2024. namijenjene amaterskim pjevačkim zborovima i malim vokalnim sastavima te tamburaškim, mandolinskim i puhačkim orkestrima.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv za umjetničke rezidencije u okviru projekta WOMCOM (Rok: 7.4.2024.)

Kao dio međunarodnog projekta WOMCOM (Women Power in Comics) Autonomni kulturni centar objavio je poziv za dvije umjetničke rezidencije u trajanju od dva tjedna za strip ili vizualne umjetnice/-ike koje žive i rade u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Grčkoj ili Mađarskoj.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Citofonare PimOff 24/25 – rezidencijalni program za plesne umjetnike (Rok: 30.4.2024.)

Milansko kazalište PimOff deseti put organizira Citofonare PimOff, rezidencijalni program namijenjen plesnim skupinama i koreografima koji se bave suvremenim plesom, s projektima u razvojnoj fazi. Poziv za sudjelovanje je otvoren do 30. travnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Međunarodni natječaj: Treći element - voda 2024. (Rok: 5.6.2024.)

Fotoklub Rijeka raspisao je svoj tradicionalni natječaj na temu vode pod nazivom 'Treći element - voda 2024.'. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv na Književnu rezidenciju Kamov 2024. s temom treće životne dobi (Rok: 17.4.2024.)

Gradska knjižnica Rijeka raspisuje poziv za tri dvotjedne književne rezidencije 'Kamov' namijenjene književnicima (pjesnicima, prozaicima, dramskim piscima) koje će se tijekom rujna, listopada i studenog 2024. godine održati u Rijeci.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene prijave za registraciju u sklopu štanda Kreativna Europa MEDIA u Cannesu (Rok: 3.5.2024.)

Štand Kreativne Europe MEDIA i ove će se godine naći na filmskom sajmu Marché du Film u sklopu 77. izdanja Filmskog festivala u Cannesu, i to od 14. do 22. svibnja 2024.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene prijave za sudjelovanje u programu međunarodne mreže književnih rezidencija 'Ulysses' Shelter' (Rok: 7.4.2024.)

Sandorf i partneri na europskom projektu međunarodne mreže književnih rezidencija 'Ulysses' Shelter' pozivaju sve zainteresirane da se prijave na otvoreni poziv do 7. travnja 2024.! Pisci, pjesnici i prevoditelji iz Hrvatske mogu birati lokaciju boravka između sljedećih pet europskih zemalja: Češka, Grčka, Malta, Srbija i Wales u Ujedinjenom Kraljevstvu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Međunarodni natječaj 'Davor Štambuk' 2024. (Rok: 25.5.2024.)

Udruga hrvatskih aforista i humorista (UHAH) i humorističko-satirični magazin 'Uh!Aha' raspisali su međunarodni natječaj za kratki najhumorističniji potpis ispod karikature karikaturista Davora Štambuka. Natječaj je otvoren do 25. svibnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv na izlaganje u galeriji Malog centra kulture MICEK u 2024. godini (Rok: 30.4.2024.)

Udruga Pokret i Mali centar kulture MICEK pozivaju mlade umjetnike i umjetnice na izlaganje u 2024. godini. Izložbe će se održati u sklopu projekta Visoki stART, s ciljem promocije i podržavanja stvaralaštva mladih umjetnika i umjetnica.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Galerija Pasaž – Poziv za izlaganje i predlaganje projekata u 2024. godini (Rok: 1.9.2024.)

Riječka Galerija Pasaž objavila je poziv za izlaganje i predlaganje projekata u 2024. godini. ​Pravo prijave projekata i programa imaju svi vizualni umjetnici i povjesničari umjetnosti, kustosi i ostali stručnjaci s područja likovnih umjetnosti.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za 21. Međunarodni salon stripa u Beogradu (Rok: 10.6.2024.)

21. Međunarodni salon stripa održat će se u Studentskom kulturnom centru Beograd (SKC Srećna galerija) od 26. do 29. rujna, a rok za prijavu rada na natječaj je do 10. lipnja 2024.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Nagrada 'Željko Sabol' za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku 2024. (Rok: 31.5.2024.)

Grad Bjelovar i Narodna knjižnica 'Petar Preradović' objavili su književni natječaj za 'Nagradu Željko Sabol' koji je otvoren do 31. svibnja 2024.! Nagrada se dodjeljuje autoru za najbolju zbirku poezije, čije prvo izdanje mora biti objavljeno na hrvatskom jeziku u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2023. godine.
pročitajte više
natječaji u kulturi

DHFR: Javni poziv za predlaganje programa i projekata u audiovizualnoj djelatnosti za 2024. godinu (Rok: 8.4.2024.)

Društvo hrvatskih filmskih redatelja, sukladno članku 230. st 3. pod. st. 4. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, te gl. IV Pravilnika o fondovima DHFR, u svrhu ostvarivanja socijalnih, kulturnih i obrazovnih aktivnosti na korist nositelja prava raspisuje Poziv za predlaganje kulturnih i obrazovnih programa i projekata u 2024. godini.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv producentima: traju prijave za sudjelovanje na industrijskim programima festivala Kids Kino u Varšavi i Cinekid u Amsterdamu (Rok: 9.4.2024.)

Međunarodni koprodukcijski forum Young Horizons Industry (bivši Kids Kino Industry), koji se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala Young Horizons (Kids Kino) u rujnu/listopadu 2024. u Varšavi i industrijski program Cinekid for Professionals, koji se održava u sklopu Cinekid Festivala u listopadu 2024. u Amsterdamu, pokrenuli su 2021. godine Producers Link, program za producente u usponu koji se bave sadržajem za djecu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Lovinačke večeri performansa – poziv (Rok: 15.5.2024.)

Ovogodišnji LVP poziva umjetnike da pošalju ideje koje se bave poetikom odnosa ljudi i okoliša, propituju odnos sebe i okoliša otkrivajući svoju unutarnju poetiku. Kroz LVP '24 željeli bi vidjeti kako bi izgledao (i može li postojati) performans gdje umjetnik djeluje u okolišu a bez idološko/aktivističkih svjetonazora.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za prijavu premijerne izvedbe za vanjske prostore u sklopu 6. Kulturnog uličnog festivala (Rok: 2.4.2024.)

Drugu godinu za redom Cirkorama kao organizator Kulturnog uličnog festivala (KUF), koji broji svoje šesto izdanje, produkcijski podržava predstave s premijerom na samom festivalu. Ako se bavite izvedbenom umjetnošću i kreirate sadržaj koji je namijenjen vanjskim prostorima, te djelujete na području Hrvatske, ovo je idealna prilika da svoj rad premijerno izvedete pred mnogobrojnom festivalskom publikom.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv na Književnu rezidenciju Kamov 2024. s temom treće životne dobi (Rok: 17.4.2024.)

Gradska knjižnica Rijeka raspisala je poziv za tri dvotjedne književne rezidencije "Kamov" namijenjene književnicima (pjesnicima, prozaicima, dramskim piscima) koje će se tijekom rujna, listopada i studenog 2024. godine održati u Rijeci. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Regionalni glazbeni festival 'Biser Jadrana 2024' - natječaj (Rok: 5.5.2024.)

Regionalni glazbeni festival 'Biser Jadrana 2024' raspisuje natječaj za najbolju kompoziciju u kategoriji pop, zabavne i mediteranske glazbe. Rok za prijave je 5. svibnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvoren natječaj za Nagradu "Europa" (Rok: 5.4.2024.)

Otvoren je natječaj za dodjelu Nagrade Europa koju HND drugi put dodjeljuje i to u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i uz potporu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.
pročitajte više