info - film, video


projekcija

Tjedan u Kinoteci: Stvor, Živago i Valna duljina

U Zimskim pričama na rasporedu su epska avantura 'Doktor Živago' i kultni klasik 'Stvor' Johna Carpentera, a u suradnji s Udrugom 25 FPS prikazat će se i jedan od najutjecajnijih avangardnih filmova, 'Valna duljina' Michaela Snowa.
 
obavijest

Pilot projekt udruge Filmaktiv uspješno priveden kraju

Nova škola dokumentarnog filma riječke udruge Filmaktiv u proteklih je godinu dana, kombinirajući filmsku teoriju i praksu, kroz sistematski i kreativni rad te brojne filmske vježbe iznjedrila deset mladih filmskih amatera koji su svoj rad zaokružili završnim autorskim filmovima.
 
obavijest

Kino klub Sisak: i dalje se primaju donacije i materijali za dokumentarni

Potres od 28. prosinca 2020. godine koji je najviše pogodio područje Sisačko-moslavačke županije ostavio je i trag na domovima članova Kino kluba Sisak te na prostorijama i opremi Kluba. Članovi Kluba i dalje prikupljaju sredstva za obnovu domova članova i nadomještanje opreme te renovaciju prostora putem humanitarne akcije 'Za Kino klub Sisak'. Osim toga, Klub prikuplja foto i videomaterijale koji bi pridonijeli stvaranju dokumentarnog filma o potresu.
 
projekcija

Rafinirane melodrame Douglasa Sirka u kinu 'Tuškanac'

Kino 'Tuškanac' od 27. siječnja do 3. veljače donosi osam najcjenjenijih melodrama Douglasa Sirka realiziranih za studio Universal. Prema mnogima najznačajniji redatelj u žanru melodrame u povijesti američkog filma, Douglas Sirk (pravim imenom Hans Detlef Sierck) autor je čiju je revalorizaciju u velikoj mjeri svojim publicističkim i redateljskim radom potaknuo njemački redatelj Rainer Werner Fassbinder.
 
projekcija

Na veliko platno riječkog Art-kina stiže novi film Jasmile Žbanić 'Quo vadis, Aida?'

Riječka publika prva u Hrvatskoj ima priliku na velikom platnu svog kina pogledati novi film renomirane bosansko-hercegovačke redateljice Jasmile Žbanić 'Quo vadis, Aida?' koji će svoju hrvatsku kinopremijeru u Art-kinu imati u petak, 29. siječnja, uz dva reprizna prikazivanja, 30. i 31. siječnja 2021.
 
projekcija

Kratki utorak: Poezija u slikama Aleksandra Sokurova - 1. dio

Prvi Kratki utorak u ovoj kalendarskoj godini, koji će se održati 26. siječnja, u 19 sati, u kinu 'Tuškanac' u Zagrebu, bit će posvećen trenutno najvećem živućem ruskom redatelju Aleksandru Sokurovu.
 
obavijest

Preminula glumica Mira Furlan

Istaknuta kazališna, filmska i televizijska glumica Mira Furlan preminula je u SAD-u, u srijedu, 20. siječnja 2021. godine, u 66. godini života.
 
djeca, mladi

Riječku 'Školu u kinu' u proteklih 12 godina posjetilo više od stotinu tisuća djece i mladih

'Škola u kinu' dugogodišnji je projekt riječkog Art-kina namijenjen približavanju filmske umjetnosti djeci i mladima - nastao 2009., zamišljen je kao nadopuna nastavi medijske kulture u riječkim osnovnim školama s ciljem osvješćivanja, promicanja i razvoja filmske kulture kod spomenutog uzrasta. S vremenom je proširen na vrtiće i srednje škole, a odnedavno je, s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, dostupan i online.
 
radionica, kolonija

Otvorene prijave za online scenarističku radionicu s Razvanom Radulescuom

Udruga Metonimija otvara prijave na radionicu scenarija s Razvanom Radulescuom za 2021. godinu. Radionica će se održati online, u razdoblju od 15. do 19. veljače. Rok za prijave je 5. veljače 2021.!
 
predavanje, tribina, projekcija

Autor u gostima: Jurica Marković

Klub Pulske filmske tvornice predstavit će ovaj četvrtak, 21. siječnja, s početkom u 20 sati, snimatelja, direktora fotografije, koloristu i jednog od mentora 8. Production In-a Juricu Markovića. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor će moderirati Zorko Sirotić.
 
natječaj

Eurimages objavio poziv za sponzoriranje projekata i događanja u području ravnopravnosti spolova

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages objavljuje natječaj za prijedloge za sponzoriranje u okviru svoje Strategije za ravnopravnost spolova.
 
obavijest

Animirani film Dalibora Barića ušao u utrku za Oscara

Film 'Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa' Dalibora Barića ušao je u utrku za ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma, potvrdio je Hini autor koji kaže da mu je sve to još jako nestvarno.
 
radionica, kolonija

8. maraton izrade kratkog filma Production In - prijave

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 8. maraton izrade kratkog filma Production In, koji će se održati od 22. do 24. siječnja u Klubu Pulske filmske tvornice.
 
projekcija

Kultno kino u siječnju – legendarni 'Fargo' braće Coen

Siječanjsko izdanje programa Kultno kino u riječkom Art-kinu donosi legendarni krimić Joela i Ethana Coena 'Fargo' povodom 25. godišnjice filma. Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, film se prikazuje tri puta: 22. i 26. siječnja u 19 sati i 28. siječnja, u 17 sati.
 
predavanje, tribina

Otvorene prijave za besplatna masterclass predavanja FIRST CUT+ i RE-ACT-a

Zimska sesija masterclass predavanja FIRST CUT+, koja će se održati od 22. do 25. siječnja, a zajednički je organiziraju WEMW (When East Meets West), RE-ACT i FIRST CUT+, novi je program pokrenut s ciljem povećanja konkurentnosti i tržišne uspješnosti dugometražnih filmova iz Srednje i Istočne Europe.
 
projekcija

Hrvatski naslovi na 32. Filmskom festivalu u Trstu

U raznim sekcijama 32. izdanja Filmskog festivala u Trstu, koje se odvija online od 21. do 30. siječnja, prikazat će se pet hrvatskih naslova. Osim toga, u sklopu potprograma industrijskog događaja When East Meets West, predstavit će se i tri hrvatska projekta.
 
projekcija

Antologijski film 'Moj ujak' za nastavak rada kina 'Tuškanac' nakon stanke

Nakon kratke stanke zbog sigurnosnih razloga i novih podrhtavanja tla, zagrebačko kino 'Tuškanac' nastavlja u srijedu, 20. siječnja, s radom i programom filmova Jacquesa Tatija, počevši od antologijske komedije 'Moj ujak'.
 
izložba

Minijaturni svijet animiranog filma autorice Mirele Ivanković Bielen

Samostalna izložba animiranog filma autorice Mirele Ivanković Bielen, ilustratorice, animatorice i članice ULUPUH-ove sekcije za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo, održava se u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, od 18. do 31. siječnja 2021.
 
projekcija

Tjedan u Kinoteci: Snježne pustolovine

Siječanjski repertoar u zagrebačkom kinu Kinoteka donosi snježne pustolovine i nekoliko distribucijskih noviteta, među kojima je i nagrađivani diplomski film 'O jednoj mladosti' Ivana Ramljaka.
 
radionica, kolonija

'Sinergija izoliranih točkica: umjetnost pokreta kroz stop animaciju' - online edukativni program

Online edukativni program o umjetnosti pokreta (Stop-animacija) namijenjen je radnicima u kulturi, učiteljima i odgajateljima koji žele na kreativan način unaprijediti svoje satove te žele djecu naučiti umjetnosti pokreta kroz stop animaciju.Radionica je besplatna, a broj mjesta je ograničen!
 
projekcija

Film 'Corpus Christi' Jana Komase na platformi Kino Europa Online

Film 'Corpus Christi' Jana Komase, prošlogodišnji poljski kandidat za Oscara za najbolji strani film kojega nerijetko prati epitet kontroverznog, novi je naslov u ponudi platforme Kino Europa Online.
 
projekcija

Film 'Obahajanja Halubajskeh zvončari: Pusna nedeja 2017.' Udruge za kulturu 'Ča?'

Kako bi obilježili Antonju 2021. tj. Dan Sv. Antona, 17. siječnja, kada simboličinim puhanjem u rog započinje vrijeme Pusta, Udruga za kulturu 'Ča?' je na svoj YouTube kanal podigla do sada neprikazivan film 'Obahajanja Halubajskeh zvončari: Pusna nedeja 2017.' autorice Tatjane Udović.
 
projekcija

Film Pjera Žalice 'Koncentriši se, baba' online

Film Pjera Žalice 'Koncentriši se, baba' s najpoznatijim glumcima regije uključivši i hrvatske, od 18. siječnja bit će dostupan za gledatelje širom svijeta na OnDemand platformi kina Meeting Point.
 
izložba

Igor Grubić s filmom 'Spomenik' na izložbi Yerevan Biennial

Umjetnik Igor Grubić sa svojim nagrađivanim poetsko-dokumentarnim video radom 'Spomenik' ('Monument') sudjeluje na prvom izdanju izložbe Yerevan Biennial – Time Complex, koja se održava u digitalnom okruženju.
 
obavijest

Preminula doajenka splitskog kazališta Magda Matošić

U 93. godini preminula je doajenka splitskog kazališta Magda Matošić. Scenu HNK Split obogaćivala je svojim izvedbama od 1970-ih godina, kada je dobila stalan angažman, pa sve do umirovljenja.
 
projekcija

Kino Istra: ususret projekcijama uživo, filmovi kreću online

Kino Istra/Cinema Istria projekt je koji donosi cjelogodišnji filmski program u dvanaest gradova i mjesta Istre s obje strane granice. Projekcije uživo kreću čim epidemiološki uvjeti budu prikladni, a do onda Kino Istra, za početak, nudi četiri europska naslova koja će od petka, 15. siječnja 2021. godine biti dostupni za gledanje online.
 
djeca, mladi

Više od 200 polaznika Filmske NaSTAVe

Više od 200 učenika, studenata i nastavnika sudjeluje na zimskom ciklusu Filmske naSTAVe u kinu 'Tuškanac' koja se tijekom zimskih školskih praznika održava uživo do 15. siječnja uživo na online platformi.
 
natječaj

'Ljubav u doba korone' - nagradni natječaj Hrvatskog doma Vukovar

Hrvatski dom Vukovar raspisuje nagradni natječaj za kratku priču, fotografiju ili videorad. Natječaj je otvoren za sve s prebivalištem ili boravištem u Vukovaru, pojedince ili skupine, bez obzira na dob. Zadana tema radova jest 'Ljubav u doba korone', a pristup temi je slobodan. Rok za prijavu je 5. veljače 2021. godine!
 
nagrada

Nagrada filmu 'F20' na festivalu na Malti

Dugometražni igrani film 'F20' Arsena Antona Ostojića osvojio je nagradu za Najbolji triler na upravo završenom 4. Malta međunarodnom filmskom festivalu koji se ove godine do 8. siječnja održavao online.
 
najave

Kino klub Sisak: prikupljanje materijala za dokumentarni film o potresu

Na inicijativu Kino kluba Sisak počinje snimanje dokumentarnog filma kojemu je cilj prikazati trenutke potresa i stanje nakon potresa na području Siska, Petrinje i okolnih sela. Dokumentarni film će producirati Kino klub Sisak, a članovi pozivaju sve zainteresirane da pridonesu stvaranju projekta slanjem svojih uradaka.
 
obavijest

Debitantski dugometražni film 'Ostavi vrata otvorena' Judite Gamulin u programu usavršavanja MIDPOINT Feature Launch

'Ostavi vrata otvorena', debitantski dugometražni igrani film Judite Gamulin i producentice Ree Rajčić (Eclectica), odabran je za MIDPOINT Feature Launch, prestižan jednogodnišnji program usavršavanja.
 
projekcija

Siječanj u riječkom Art-kinu: Ljubići, Disney i 'Fargo'

U novu filmsku godinu Art-kino kreće s ljubavnim i Disneyjevim klasicima, a program Kultno kino, u pravom zimskom izdanju, rezerviran je za 'Fargo' braće Coen. Program RIFF predstavlja donosi dva nagrađivana doksa s Riječkog filmskog foruma. Za najmlađe tu je i novi Dinseyjev i Pixarov kinohit – Duša!
 
projekcija

Filmovi o Hannah Arendt i Albertu Camusu na dokumentarističkoj platformi

Filmska organizacija Restart na platformi volimdokumentarce.net započinje novu godinu filmovima kojima je zajednička tema politički i društveni angažman političke teoretičarke Hannah Arendt te novinara i pisca Alberta Camusa.
 
novo izdanje

Novo izdanje 'Filmoškolaca'

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) objavio je novosti i događanja u području filmskog obrazovanja i filmske pismenosti, filmskih sadržaja za djecu i mlade te filmskog stvaralaštva djece i mladih u prosincu 2020. i siječnju 2021.
 
djeca, mladi

Tri nove Frooom! majstorske filmske radionice za djecu u siječnju

Od 11. do 15. siječnja 2021. djeca i mladi iz čitave Hrvatske mogu se uključiti u fantastičnu zabavu u majstorskoj scenarističkoj radionici s Anitom Čeko, zavrzlame majstorske montaže s Karlom Vorihom te ludu multiviziju s Venom Mušinovićem.
 
predstavljanje

Edukativni video 'Kvizotres'

S obzirom na trenutačnu situaciju s potresima u središnjoj Hrvatskoj ponovno je aktualan edukativni video Kvizotres koji su u svibnju prošle godine osmislili Hrvatski Crveni križ i Kazalište Tvornica lutaka.
 
projekcija

Mirjana Bohanec Vidović u Art Caffeu

Legendarna Mirjana Bohanec Vidović gostuje u Art Caffeu kod Borisa Homovca. Iako je najpoznatija po glavnoj ulozi u kultnom hrvatskom filmu 'Tko pjeva zlo ne misli', iza nje je i uspješna karijera sopranistice u matičnoj kući HNK u Zagrebu te internacionalna karijera i dugogodišnji angažman u Beču.
 
projekcija

'Quo Vadis, Aida?' Jasmile Žbanić do 10. siječnja dostupan online

Nagrađivani igrani film redateljice Jasmile Žbanić, 'Quo vadis, Aida?', gledateljima u Hrvatskoj bit će dostupan online na platformi Ondemand.kinomeetingpoint.ba do 10. siječnja 2021.
 
projekcija

Ciklus filmova 'Ljubav u doba korone' svake nedjelje tijekom siječnja u Art-kinu

Da nužna fizička distanca među vjernom publikom ne bi prerasla i u emocionalnu, već s prvim danima nove, 2021. godine Art-kino donosi ciklus ljubavnih filmova znakovitog naziva 'Ljubav u doba korone'. Osam termina u prvom mjesecu donosi pravu dozu velikih ljubavi i nikad potrebnijeg filmskog eskapizma!
 
x ostalo

Hrvatski filmski savez vas poziva da pomognete obnovi Kino kluba Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji. Prostori Kino kluba su u jako lošem stanju, a mnogi domovi članova uništeni su i nisu pogodni za život. Stradala je filmska oprema, računala i gotovo sva materijalna dobra Kino kluba Sisak.
 
projekcija

Retrospektiva Andreja Tarkovskog u kinu 'Tuškanac' (Otkazano!)

Ovogodišnji program kino 'Tuškanac' otvara kompletnom retrospektivom od osam filmova velikog sovjetskog redatelja pod nazivom 'Meditativni film Andreja Tarkovskog'. (Otkazano do daljnjega!)
 
natječaj

Otvorene prijave za filmove 19. izdanja Tabor Film Festivala

Ovogodišnje, devetnaesto izdanje Tabor Film Festivala održat će se od 8. do 11. srpnja i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove mnogih međunarodnih i domaćih autora. Prijave za filmove u domaću natjecateljsku konkurenciju otvorene su do 15. ožujka 2021.!
 
obavijest

Otvoreno javno savjetovanje o Pravilniku o statusu i financiranju Pulskoga filmskog festivala

Ministarstvo kulture i medija provodi javno savjetovanje o Pravilniku o statusu i financiranju Pulskoga filmskog festivala. Savjetovanje je otvoreno od 30. prosinca 2020. do 14. siječnja 2021. godine.
 
najave

KinoVizija i siječanj u Kinu Valli

KinoVizija je novi mrežni program Kina Valli u kojem svatko može pronaći nešto za sebe. Okušajte se pri izradi vlastitog filma u tehnici stop animacije, izradite vlastiti filmski plakat, sudjelujte u Kinokvizu ili jednostavno ispričajte svoj Prvi posjet kinu.
 
projekcija

Film 'Otac' Srdana Golubovića na platformi Kino Europa Online

Višestruko nagrađivani film 'Otac' redatelja Srdana Golubovića nakon niza međunarodnih festivala i kino distribucije od 1. siječnja će biti dostupan i online, na platformi Kino Europa Online.
 
radionica, kolonija

Animacija izrezanih oblika - online radionica

MSU poziva na treću u nizu od deset radionica, pod nazivom 'Animacija izrezanih oblika'. Riječ je o vrlo brzoj tehnici animacije koja se koristi plošnim dvodimenzionalnim likovima i pozadinama napravljenima od izrezanih oblika.
 
nagrada

Nova nagrada hrvatskom kratkometražnom filmu 'Perfect Tattoo'

Film Stanke Gjurić, 'Perfect Tattoo', koji je u veljači ove godine na 'Vip Festu' u Barceloni proglašen pobjednikom u kategoriji 'Najbolji triler', ovih je dana osvojio nagradu u kategoriji najbolji film fikcije na 'Summer Film Festivalu'.
 
projekcija

Predstavljanje 16. Škole filma i Kritičko rešeto u Pulskoj filmskoj tvornici

Premijera filmova nastalih u sklopu 16. Škole filma 'Pulska filmska tvornica' te Kritičko rešeto s redateljem i filmskim pedagogom Zorkom Sirotićem održat će se u Klubu Pulske filmske tvornice, ali i online u srijedu, 30. prosinca, u 19 sati.
 
radionica, kolonija

Filmska naSTAVa online u siječnju

Prijave za zimski ciklus online Filmske naSTAVe za srednjoškolce, studente i njihove nastavnike otvorene su do 10. siječnja 2021. godine. Program će se odvijati u suradnji s produkcijskom kućom Factum.
 
projekcija

Zagrebačka Kinoteka nastavlja s filmovima inspiriranih zimom

Znanstveno-fantastičnim akcijskim filmom 'Snowpiercer' zagrebačko kino Kinoteka u ponedjeljak nastavlja ciklus filmova inspiriranih zimom, odabranim 'snježnim napeticama i epovima'.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>