info - film, video


izložba

Kata Mijatović: Calendar 2020

Nakon predstavljanja interaktivne web aplikacije Calendar 2020 - http://www.mreza-snova.com.hr/calendar/ u travnju ove godine, kada nije postojala mogućnost predstavljanja kompletne izložbe u fizičkom prostoru galerije, koprivnička AK galerija za ovu subotu najavljuje otvorenje samostalne izložbe Kate Mijatović, s početkom u 18 sati.
 
predavanje, tribina, performans

Performans Irene Boćkai i filmske tribine Nine Kovačića

Platforma za Društveni centar Čakovec najavljuje dva društveno-kulturna i umjetnička programa u sklopu projekta Nove prakse - online performans 'I Want to Be Clean!' umjetnice Irene Boćkai i online filmsku tribinu pod nazivom 'Pametno oko' autora, filmskog kritičara Nine Kovačića, za koju su otvorene prijave!
 
projekcija

Kino 'Tuškanac' nakon dva mjeseca ponovno radi

Izborom naslova iz recentne domaće distribucije zagrebačko kino 'Tuškanac' nakon dvomjesečne stanke od ponedjeljka ponovno kreće s redovnim radom.
 
projekcija

Novi naslovi u Kinu Metropolis MSU

Ovoga tjedna u Kinu Metropolis prikazuju se četiri premijerna naslova: francuska triler drama 'Ona koju zamišljaš' s Juliette Binoche, njemački kriminalistički triler 'Zlatna rukavica' redatelja Fatiha Akina, talijanska kriminalistička drama 'Sitne ribe' koja je dobila nagradu za najbolji scenarij na Berlinaleu i francuska drama 'Sybil' s festivala u Cannesu.
 
projekcija

'8am' - kratki film Aarona Koka, solista splitskog Baleta

Aaron Kok, solist Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split, autor je dvoipominutnog filma '8am' realiziranog u suradnji s brojnim kolegama iz ansambla koji su se, po Aaronovim uputama snimali kako vježbaju i plešu sami tijekom trajanja protuepidemijskih mjerâ.
 
projekcija

Projekcije u Kinoteci Zlatna vrata

Splitska Kinoteka Zlatna vrata ponovno je otvorena poslije dvomjesečne pauze, a program je započeo u četvrtak, 21. svibnja, u 20 sati, projekcijom kriminalističke noir drame s crnim humorom 'Zviždači' redatelja Corneliua Porumboiua, jednog od najznačajnijih pripadnika rumunjskog filmskog novog vala.
 
natječaj

Natječaj za 14. Festival dokumentarnog rock filma DORF

Raspisan je natječaj za četrnaesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF, koji će se u kolovozu 2020. održati u Vinkovcima. Organizatori festivala DORF '20 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave najkasnije do 1. srpnja 2020.!
 
djeca, mladi

Vrti svoj film – akcija Sedmog kontinenta za edukaciju i obiteljsko uživanje u filmu

Udruga 'Djeca susreću umjetnost', uz pomoć djece, nastavnika i roditelja iz cijele Hrvatske, predstavlja pilot verziju akcije 'Vrti svoj film' nastale u vrijeme Covid mjera i u očekivanju otvaranja kinodvorana.
 
projekcija

Rijeka: Art-kino otvara vrata 26. svibnja

Art-kino otvara svoja vrata 26. svibnja uz nužne mjere opreza i svojim gledateljima donosi nove i nagrađivane europske filmove, prvi među njima je film 'Sinonimi' Nadava Lapida, pobjednik prošlogodišnjega Berlinalea, a 1. lipnja otvara se i Ljetno Art-kino.
 
radionica, kolonija

16. Škola filma 'Pulska filmska tvornica 2020.'

Predavanjem o razvoju ideje za film i scenaristici u Klubu PFT-a u petak, 29. svibnja, u 18 sati, počinje 16. Škola filma. Ovu besplatnu školu filma namijenjenu kreativcima svih uzrasta vodit će redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić, producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović, snimatelj i montažer Michele Bulešić te likovni pedagog i montažer Vanja Ujčić.
 
nagrada

Projekt 'Jimmy L.' Pave Marinkovića osvojio posebno priznanje na 14. ScripTeastu

'Jimmy L.' Pave Marinkovića bio je jedan od 11 projekata koji se razvijao na 14. izdanju ScripTeasta, majstorske scenarističke radionice za projekte iz Srednje i Istočne Europe. Završni modul programa sastojao se od pitchinga i proglašenja dobitnika nagrade 'Krzysztof Kieslowski', a održao se online, 20. svibnja 2020. godine.
 
projekcija

'Happy Endings' Darka Šuvaka

Dugometražni igrani film redatelja Darka Šuvaka, 'Happy Endings', dostupan je za besplatno gledanje na YouTube i Vimeo kanalima. Film na oba kanala ima titlove na engleskom jeziku.
 
projekcija

'Duh u močvari' Branka Ištvančića

Dugometražni igrani film redatelja Branka Ištvančića 'Duh u močvari' dostupan je za gledanje putem Vimeo kanala produkcijske kuće Interfilm.
 
radionica, kolonija

Otvorene su prijave za filmsku radionicu 'Moj Krk u jednom kadru'

Ljetna filmska radionica 'Moj Krk u jednom kadru' održat će se u gradu Krku u organizaciji Hrvatskog društva dramskih umjetnika, u suradnji s udrugom Knezovi Krčki Frankopani. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave traju do 15. lipnja 2020.!
 
festival, djeca, mladi

Bliži se 11. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih održava se od 1. do 7. lipnja, no u malo drugačijem formatu nego inače. Organizatori su najavili realizaciju festivala u tri dijela – VAFI sekcija bit će održana prema najavljenim datumima, dok će RAFI sekcija u Rijeci, kao i projekcije pobjedničkih filmova u Varaždinu, biti realizirane na jesen.
 
predstavljanje, projekcija

Četiri hrvatska naslova na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju

Četiri hrvatska animirana filma prikazat će se u natjecateljskim programima ovogodišnjeg izdanja festivala u Annecyju, koji će se održati online, od 15. do 20. lipnja.
 
izložba

Marko Zubak u Umagu virtualno predstavlja 'Papertoyse'

Virtualna verzija izložbe Marka Zubaka koja je bila planirana u Umagu u sklopu godišnjeg programa MMC galerije Grada Umaga, a nije održana zbog situacije socijalnog distanciranja, može se razgledati na Facebook stranici umaške Ustanove Festum. 
 
projekcija

Kino Valli nastavlja s radom 21. svibnja

Uz preporučene mjere za održavanje programa, pulsko Kino Valli započinje s radom u četvrtak, 21. svibnja. Radnim danom prikazivat će se po dvije projekcije s pauzom od sat vremena između filmova, dok će se vikendom prikazivati i matineja za djecu.
 
natječaj

East Silver Market 2020 – natječaj

U tijeku su prijave na East Silver Market u Pragu, sajam specijaliziran za dokumentarne filmove iz istočne i centralne Europe. Zainteresirani autori mogu prijaviti svoje radove nastale tijekom tekuće godine do 31. svibnja 2020.! (Projekti u 'rough cut' fazi mogu se prijaviti do 31. srpnja 2020.)
 
projekcija

MSU kino ponovno kreće s filmskim programom

Od utorka, 19. svibnja, nakon dvomjesečne stanke, MSU ponovno pokreće i svoj filmski program u dvorani Gorgona, a na rasporedu je čak 7 filmova.
 
obavijest

Projekt 'Noćni valovi' Filipa Herakovića na programu 'First Films First'

'Noćni valovi' je debitantski dugometražni igrani film u nastajanju redatelja i scenarista Filipa Herakovića, koji je jedan od samo osam sudionika programa 'First Films First' Goethe Instituta. Za peto izdanje intenzivnog edukativnog programa za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojeg razvijaju svoj prvi dugometražni film pristigle su 103 prijave.
 
izložba

Predstavljanje projekata u Gradskoj galeriji Fonticus

Gradska galerija Fonticus Grožnjan, 22. svibnja 2020., u 19 sati, predstavlja dvije samostalne izložbene prezentacije i video rad: Željko Bobanović / Don Bobo: Philosophia Perennis (samostalna prezentacija / video projekt); Zlata Tomljenović: Prostori stanja (samostalna izložba); Katja Restović: Želja / Desire (video rad).
 
projekcija

Virtualna turneja pobjedničkih filmova Liburnia Film Festivala

'Liburnia uplovljava', program turneje pobjedničkih filmova Liburnia Film Festivala, gostuje od utorka, 19. svibnja, na Restartovoj platformi volimdokumentarce.net sa šest filmova nagrađenih 2018. i 2019. godine na ovom najstarijem festivalu dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedinom koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce.
 
natječaj

Produženje poziva 'Stop motion Scena' za slanje stop-motion filmova

Savez udruga KAoperativa i Kinoklub Karlovac pozivaju na slanje filmova u stop motion tehnici, a natječaj je otvoren do 1. lipnja 2020.!
 
izložba

Izložba Marijana Molnara: Povratak u Žlebice /Separacija

Galerija Vladimir Bužančić od 20. svibnja 2020. do 10. lipnja 2020. predstavlja izložbu umjetnika Marijana Molnara naslovljenu 'Povratak u Žlebice /Separacija'.
 
projekcija

CineStar pokreće drive-in kino u Zagrebu

CineStar pokreće pop up drive-in kino u Zagrebu koje će se održavati četiri vikenda za redom, od 21. svibnja do 14. lipnja, na parkingu ispred Arena Parka, svakog tjedna od četvrtka do nedjelje s projekcijom u 21:30 sati.
 
radionica, kolonija

Otvorene prijave za Školu medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić'

Prijave za Školu medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić' primaju se do 15. lipnja na novoj internetskoj stanici - https://smk.hfs.hr/. Škola će se održati u Varaždinu, od 18. do 28. kolovoza 2020.
 
projekcija, obavijest

Kreću događanja na opatijskoj Maloj ljetnoj pozornici

Ove subote, 16. svibnja 2020., s početkom u 20.30 sati, ponovo kreće program na opatijskoj Maloj ljetnoj pozornici... Riječ je o filmskoj projekciji nagrađivane južnokorejske drame„Parazit“.
 
projekcija

Kino Europa Online: Besplatna projekcija filma 'Krugovi'

Kino Europa Online, platforma za gledanje suvremenog međunarodnog autorskog filma, do subote 16. svibnja donosi besplatnu projekciju nagrađivanog srpskog filma "Krugovi" Srdana Golubovića.
 
predstavljanje

Tri hrvatska filma na Corona Short Film Festivalu

Corona Short Film Festival, prvi međunarodni festival kratkometražnih filmova nastalih u samoizolaciji uzrokovanoj pandemijom, održava se online do 25. svibnja, a među 35 filmova u konkurenciju su uvrštena i tri hrvatska.
 
obavijest

KKZ-ov Monsterclass ugošćuje Anu Hušman

Gošća Monsterclassa koji se održava u petak, 15. svibnja u 20 h je redateljica Ana Hušman. Razgovor će se održati online, a moći će mu se pristupiti preko FB stranice Kinokluba Zagreb.
 
projekcija

Online retrospektiva Ingmara Bergmana

Kino Tuškanac najavljuje veliku online retrospektivu Ingmara Bergmana, najistaknutijeg švedskog redatelja i jedne od ključnih osobnosti svjetskog filma uopće.
 
financiranje

Potprogram MEDIA i ove godine podupire Animafest Zagreb

Svjetskom festivalu animiranog filma Animafestu Zagreb i ove je godine Potprogram MEDIA omogućio financijsku potporu u iznosu od 41.000 eura. Festival je među 33 projekta odabrana u konkurenciji što ju je činilo ukupno 95 prijava iz 30 europskih zemalja.
 
financiranje

Potprogram MEDIA podupire tri hrvatska projekta ukupnim iznosom od 135.000 eura

Desk Kreativne Europe ‒ Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja rezultate prvog roka poziva koji se odnosi na potporu namijenjenu razvoju pojedinačnog projekta (EACEA 17/2019), a u okviru kojeg su čak tri hrvatska projekta osigurala potporu i to u iznosu od 135.000 eura.
 
financiranje

Hrvatski distributeri unutar automatske potpore distribuciji osigurali 213.852 eura

Pet hrvatskih distributera unutar automatske potpore distribuciji u 2019. godini osiguralo je 213.852 eura u konkurenciji od čak 270 prijava iz 32 zemlje članice Potprograma MEDIA.
 
natječaj, festival

Otvorene prijave za natjecateljske programe 67. Pulskog filmskog festivala

Pulski filmski festival poziva producente na prijavu filmova u programe 67. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 18. do 26. srpnja 2020. Javni poziv otvoren je od 11. svibnja do 1. lipnja u ponoć za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije. 
 
projekcija

Zagreb ovaj vikend dobiva drive-in kino-spektakl

Program kulturnih sadržaja na otvorenom platforme Drive in kultura otvorit će filmsko-glazbeni drive-in spektakl koji od 15. do 17. svibnja na parkiralištu Hala V iza zagrebačkog Tehničkog muzeja donosi vikend domaćih filmskih hit naslova uz popratni glazbeni program.
 
projekcija

Dokukino online: Sablasti kolonijalizma tema novog tjedna

U novom tjednu virtualnog programa na volimdokumentarce.net, Restart i Dokukino online donose kritički intonirane dokumentarce proslavljenih dokumentarista Madsa Brüggera i Huberta Saupera na temu kolonijalizma.
 
projekcija

Premijera Kućnog filma

Filmovi snimljeni na radionici Kućnog filma i premijeru će održati u kućama, točnije na Facebook stranici i Youtube kanalu KKZ-a, od četvrtka, 7. svibnja do nedjelje 10. svibnja u 20h
 
projekcija

Premijera: Prvi do srca - Ivo Gregurević

HRT najavljuje biografski dokumentarni film u produkciji HRT-a, o životu i radu Ive Gregurevića, glumačkog velikana rodom iz Orašja, scenarista i redatelja Branka Schmidta. Film će biti prikazan na prvom programu Hrvatske televizije, 17. svibnja s početkom u 20:40 sati.
 
festival

Smaragdni eco film festival u virtualnom izdanju

Smaragdni eco film festival (SEFF), putujuće filmsko događanje posvećeno zaštiti prirode i okoliša, ove se godine neće održati na uobičajenim rutama, već online, dok će se pobjednici proglasiti u Zagrebu, 21. lipnja.
 
x ostalo

Danijel Pek na ovogodišnjem izdanju platforme 'Producers on the Move'

Organizacija European Film Promotion odabrala je hrvatskog producenta Danijela Peka za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, namijenjenoj europskim producentima čije su karijere u usponu, a do sada su producirali zamjetne europske koprodukcije. 
 
projekcija

Uz Fellinijeve 'Dangube' u Rijeci kreće drive-in kino

Na riječkom parkiralištu Beretich od 9. svibnja kreće novo izdanje Autokina, u organizaciji Art-kina i udruge Filmaktiv, a otvara ga humoristična drama "Dangube" Federica Fellinija, čime se obilježava i stogodišnjica rođenja tog velikana talijanske kinematografije.
 
najave

Online SFeraKon - SFeraKORon - od 8. do 10. svibnja

Udruga SFera je u dogovoru sa svojim članovima odlučuila ponuditi online SFeraKon prigodno nazvan “SFeraKoRon”. Program će se održavati od 8. do 10. svibnja tijekom cijeloga dana.
 
izložba

Filmske izložbe u Čakovcu - Hommage: Ivo Gregurević

Centar za kulturu Čakovec organizira u reklamnim ormarićima filmske izložbe sastavljene od filmskih plakata i fotografija. Prva izložba, od 5. svibnja, je Hommage: Ivo Gregurević (1952. -2019.), organizirana u suradnji s Kino mrežom Hrvatske i Hrvatskim državnim arhivom – Hrvatskom kinotekom.
 
obljetnica, proslava, projekcija

DKE – uredi MEDIA iz Hrvatske, Estonije, Latvije, Litve i Slovenije zajedno organiziraju događanje 'Dan Europe – velike priče iz malih zemalja'

DKE – uredi MEDIA iz Hrvatske, Estonije, Latvije, Litve i Slovenije prvi put udruženim snagama surađuju i to u pripremi jedinstvenog događanja indikativnog naslova: 'Dan Europe – velike priče iz malih zemalja'.
 
obljetnica, proslava, projekcija

'Pula i njezino kazalište' - film Istarskog narodnog kazališta

Prošlogodišnji, obljetnički uradak, dugometražni dokumentarni film s igranim elementima 'Pula i njezino kazalište' u režiji Katarine Radetić i proizvodnji Medvid produkcije, moći će se pogledati 5. svibnja, u 20 sati, na službenim društvenim stranicama (Facebook i Youtube) INK-a, a prikazuje se uz obilježavanje Dana grada Pule.
 
projekcija

Novi online filmovi kina Tuškanac, Europa i Mediteran

Kina posvećena nekomercijalnim filmovima i klasicima do ponovnog otvaranja i dalje organiziraju online programe, Tuškanac donosi dokumentarce Wima Wendersa, Europa besplatno film 'Oslo, 31. kolovoza', a Mediteran dva nova naslova u live prijenosu.
 
projekcija

Kratkometražni nijemi film 'Zagreb i njegove znamenitosti'

U okviru promocije filmske nacionalne zbirke Hrvatske kinoteke HDA-a, na Youtube kanalu HDA-a prikazuje se 4. svibnja kratkometražni nijemi film 'Zagreb i njegove znamenitosti' u sklopu programa 'Zagreb na filmu'.
 
obavijest

Kreativni ambasador mjeseca – Damir Terešak

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu svibnju, titulu kreativnog ambasadora Potprograma MEDIA nosi producent Damir Terešak.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>