info - fotografija


izložba

Izložba Marie-Françoise Plissart u Galeriji na katu KIC-a

Belgijska fografkinja, video umjetnica i redateljica, Marie-Françoise Plissart predstavit će svoj umjetnički rad u utorak na izložbi fotografija 'Aqua Arbor', koja se otvara u Galeriji na katu Kulturno-informativnog centra (KIC). 
 
izložba

Podvodni svijet Đordana Buccija - izložba u Rijeci

Riječka Galerija Principij najavljuje otvorenje izložbe fotografija Podvodni svijet Đordana Buccija u utorak, 18. rujna 2018. u 20 sati. 
 
izložba

Izložba 'U službi vizualizacije baštine' / Dani europske baštine 2018.

Povodom Dana europske baštine 2018., u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu u četvrtak, 20. rujna u 19 sati, otvara se izložba 'U službi vizualizacije baštine – hommage fotografima Nini, Vinku, Rudiki, Živku, Miliku i Vidu', koja će se moći pogledati do 25. listopada 2018.
 
izložba

Izložba švedske umjetnice Arvida Byström 'Samo birane trešnje'

Na izložbi 'Samo birane trešnje', koja se kao dio Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida otvara u petak u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, mlada švedska umjetnica Arvida Byström predstavlja radove kojima uz pomoć popularnih društvenih mreža propituje suvremeni ženski identitet.
 
izložba

Izložba Marka Ercegovića istovremeno na dvije zagrebačke lokacije

Na izložbi pod nazivom 'Sve ili ništa', koja se otvara 17. rujna, fotograf Marko Ercegović predstavlja svoj najnoviji umjetnički projekt i to istovremeno na dvije lokacije u Zagrebu: u Galeriji Spot (Čanićeva 6) i u Institutu za suvremenu umjetnost (Trg kralja Tomislava 20). Riječ je o opsežnoj seriji fotografija snimljenoj na različitim lokacijama u razdoblju od deset godina, od 2008. do 2018.
 
izložba

Svečano otvorenje 10. festivala fotografije Organ Vida

U Muzeju suvremene umjetnosti svečano će danas biti otvoren 10. festival fotografije Organ Vida. Na otvorenju će se moći vidjeti ukupno četiri velike izložbe:''Uključene, aktivne, svjesne – ženske perspektive danas', 'Budnost, borba, ponos – kroz njezine oči', 'Povijest mizoginije, poglavlje 1.' (Laia Abril) i 'Privilegija' (Amalia Ulman).
 
izložba

'Troja na putu – godina Troje u Hrvatskoj' – izložba u Puli

Izložba 'Troja na putu', koju je Arheološki muzej u Zagrebu u suradnji s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre kreirao povodom obilježavanja Godine Troje u Hrvatskoj, moći će se pogledati u Galeriji C8 u Carrarinoj 8 u Puli, od 12. rujna.
 
natjecanje, natječaj

5. Split fotomaraton - prijave

U organizaciji Fotokluba Split, u subotu, 15. rujna, održat će se fotografsko natjecanje Split fotomaraton 2018., a start natjecanja će biti u 11 sati na Prokurativama, ispred kavane Bellevue. Prijave traju do 14. rujna.2018.!
 
izložba

Eugenia Maximova u galeriji CVU Batana

Fotografkinja Eugenia Maximova izlaže u galeriji CVU Batana kolekciju s naslovom 'Nostalgične veze' od 12. 9. do 7. 10. 2018., a dan nakon otvorenja samostalne izložbe, 13. rujna, od 18 do 21 sat održat će fotografsku radionicu 'Konstruiranje slike i pravila kompozicije'.
 
izložba

Organ Vida: Otvorena izložba neobjavljenih fotoknjiga u izboru za Kassel Dummy Award

Izložba neobjavljenih fotoknjiga koje su ušle u uži izbor ovogodišnje Kassel Dummy Award otvorena je u ponedjeljak u Galeriji f8 zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, dva dana uoči svečanog otvorenja jubilarnog, desetog Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida.
 
izložba

Rovinjska Batana predstavlja se u Galeriji Fotokluba Zagreb dvjema izložbama

U subotu, 8. rujna, u Galeriji Fotokluba Zagreb gostuje Batana - Centar vizualnih umjetnosti iz Rovinja (Batana CVU Rovinj). Predstavlja se dvjema izložbama, kolekcijom 'Bezvremenost', žiriranom izložbom koja uključuje trideset i osam fotografija mlađih kao i renomiranih autora, članova CVU Batana.
 
nagrada

Fotografija Đoke Glušice najbolja na natječaju radova inspiriranih djelom slikara Romola Venuccija

Fotografija Trga sv. Barbare autora Đoke Glušice proglašena je najboljim radom na natječaju Pomorskoga i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci s temom radova inspiriranih djelima riječkog slikara Romola Venuccija, čija su djela izložena u tom muzeju.
 
izložba

Nada Maleš: Dalmatinka

U ponedjeljak, 10. rujna, u 20 sati, otvara se izložba fotografija Nade Maleš: Dalmatinka, u galeriji kluba Kocka, Split. Izložba je otvorena do 20. rujna 2018.
 
izložba

Izložbom Ivana Hrkaša započinje jednogodišnji temat 'Kritički turizam' u Galeriji Miroslav Kraljević

U petak, 7. rujna, u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Miroslav Kraljević otvara se izložba sarajevskog fotografa Ivana Hrkaša 'Trojka', proizašla iz autorovog istraživačkog projekta u sklopu kojeg se bavi impresijama i narativnim okvirima poznate riječke plaže – Trojke (nekadašnja Dvojka).
 
festival

Organ Vida: Zagreb u rujnu središte fotografske scene

S radovima 101 fotografkinje i fotografa iz cijeloga svijeta koji će na temu ženskih perspektiva od 10. do 30. rujna izlagati na ovogodišnjem, 10. festivalu fotografije Organ Vida, Zagreb će postati svojevrsno središte suvremene fotografske scene, rečeno je u utorak na najavnoj konferenciji za novinare u Muzeju suvremene umjetnosti.
 
izložba

Izložba fotografija 'Ispit' Denisa Butorca i Ivana Gundića

Otvorenje izložbe fotografija pod nazivom 'Ispit' studenata prve godine diplomskog studija Fotografije Akademije dramske umjetnosti posjetite u srijedu, 5. rujna, u 20 sati, u Galeriji SC. Izložba će se moći pogledati do srijede, 19. rujna.
 
izložba

Otvorenje izložbe fotografija JL Companie 'Grandma's Boys' u Puli

U četvrtak, 6. rujna, u 20,30 sati, u HUIU galeriji će se otvorenje izložbe fotografija njemačke umjetnice Jule Lucije Companie 'Grandma's Boys', kojom ova galerija nastavlja ciklus promoviranja mladih umjetnika i umjetnica iz Europe.
 
natječaj

Foto natječaj Montraker 2018.

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajednica Općine Vrsar raspisuju Foto natječaj Montraker 2018. Natječaj se organizira kao dodatni program međunarodne studentske kiparske škole Montraker koja se održava od 3. do 15. rujna 2018. godine.
 
izložba

Izložba Darka Bavoljaka u Greti

Otvorenje izložbe Darka Bavoljaka 'Fokusirani izvan fokusa' održat će se u ponedjeljak, 3. rujna, u 20 sati, u Galeriji Greta.
 
izložba

Izložba fotografija 'Kina i Tibet – povijest jednog susreta'

U utorak, 4. rujna, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Vladimira Horvata održat će se otvorenje samostalne izložbe fotografija  Damira Kavčića pod nazivom 'Kina i Tibet – povijest jednog susreta'.
 
izložba

Izložba Bojana Mrđenovića 'Magistrala'

Izložba Bojana Mrđenovića 'Magistrala' koja se otvara 9. rujna u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo u Zagrebu, rezultat je višegodišnjeg terenskog istraživanja u kojem autor fotografski bilježi prostor duž Jadranske magistrale... Izložbi, koja se otvara u 20 sati prethodit će razgovor s umjetnikom (od 19 sati). 
 
izložba

Daniela Ratkajec i Geert Wachtelaer: Unutarnji krajolik

Izložba fotografskih slika pod nazivom 'Unutarnji krajolik', umjetnika Daniele Ratkajec i Geerta Wachtelaera, održava se od 3. do 27. rujna 2018. u Fotogaleriji Dubrava u Zagrebu. Otvorenje izložbe je u ponedjeljak u 19 sati.
 
izložba

Izložba fotografija Glorije Lizde u Galeriji PM

U utorak, 4. rujna 2018. u 20.00h, u Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvara se samostalna izložba mlade fotografske umjetnice Glorije Lizde.
 
izložba

Izložba Senke Jurković Gros - Maksimirske jeseni 2017.

Otvorenje izložbe fotografija Senke Jurković Gros naziva Maksimirske jeseni 2017. održat će se u utorak, 28. kolovoza 2018. u 16:30 sati, u Galeriji Doma za starije osobe Maksimir u Zagrebu. Izložba je otvorena do 20. rujna 2018. godine. 
 
festival, najave

Objavljen program 10. Organa Vida

Glavni tjedan otvorenja festivala ove će godine trajati od 10. rujna do 16. rujna 2018. u Zagrebu, a same izložbe na brojnim lokacijama diljem Zagreba ostaju otvorene do kraja rujna 2018. 
 
izložba

Izložba Urban 2018. u Rijeci

U ponedjeljak, 20. kolovoza u 20 sati, otvara se nova izložba u Galeriji Principij s kojom počinje Riječki festival fotografije PHOTORI 2018. Izložba Urban 2018., na kojoj izlažu četiri nagrađena autora: Bruno Houdayer, Michele Grassi, Paolo Romani i Sandro Di Camillo, ostaje otvorena do 30. kolovoza. 
 
izložba

Miguel Rio Branco: Door into darkness

Zavod za znanstveni i umjetnički rad - HAZU u Splitu i Ustanova za kulturu Galerija Kula pozivaju na otvorenje izložbe 'Miguel Rio Branco: Door into darkness', koje će se održati u Zavodu HAZU - Palača Milesi i Galeriji Kula u Splitu u ponedjeljak, 20. kolovoza 2018. u 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 20. rujna.
 
izložba

Bruno Blažina izlaže u Labinu

Otvorenje izložbe fotografija Bruna Blažine bit će upriličeno večeras, 14. kolovoza u 20 sati, u Narodnom muzeju Labin. Izložba će se moći razgledati do kraja ovoga mjeseca.
 
izložba

Izložba fotografija Saše Pjanića u Virovitici

Samostalna izložba Saše Pjanića koja predstavlja dva autorska fotografska opusa: The Window Seat / Meet Their Eyes, otvara se večeras, 14. kolovoza u 19 sati, u Gradskom muzeju Virovitica. U srijedu i četvrtak uslijedit će predavanje i tribina autora na temu 'Fotografija i putovanja'. Izložba ostaje otvorena do 30. rujna o.g.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj IV. biennala hrvatske mlade fotografije

Biennale hrvatske mlade fotografije, projekt studenata s Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, u ovogodišnjem četvrtom izdanju bavi se temom 'Refleksije'. Prijave na natječaj primaju se do 1. rujna 2018. 
 
izložba

Izložba fotografija 'Trogir - kamena ljepotica'

Izložba fotografija 'Trogir - kamena ljepotica', nastala kao rezultat foto-natječaja održanih 2015., 2016. i 2017. godine u organizaciji Savjeta mladih Grada Trogira, otvara se u atriju Muzeja grada Trogira u srijedu, 8. kolovoza 2018. u 21:00 sat.  
 
natječaj

Fotografski natječaj #NoCultureNoFuture

Do 3. rujna 2018. na Instagramu podijelite sliku na kojoj se vidi kako naša kulturna baština pridonosi stvaranju sretnijih društava koja žive u miru...
 
natječaj

GIF natječaj u sklopu festivala MM20

'Digitalni otpad' je otvoreni natječaj za GIF animacije organiziran u sklopu 20-og Media Mediterranea festivala. Radovi se mogu prijaviti do 14. kolovoza 2018. 
 
izložba

Petar Sabol izlaže u Splitu

U utorak, 7. kolovoza 2018. u 20 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvara se izložba Petra Sabola pod nazivom 'Kreativna makrofotografija'. 
 
izložba

Izložba zaboravljenog fotografskog kroničara Ivana Medara u HDLU

Izložba 'Život s kamerom' Ivana Medara, koja će od 2. do 26. kolovoza biti postavljena u Domu hrvatske fotografije – Klubu Hrvatskog društva likovnih umjetnika, podsjeća na rad tog zaboravljenog fotografskog umjetnika i kroničara socijalno-dokumentarističke fotografije, najaktivnijeg sredinom prošlog stoljeća. 
 
izložba

Izložba 'Iž u objektivu Ante Brkana'

U petak, 3. kolovoza 2018. u 21,30 sati, u Domu kulture u Velom Ižu otvara se izložba 'Iž u objektivu Ante Brkana' u organizaciji Narodnog muzeja Zadar – Galerije umjetnina i Dokumentacijske službe. 
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Volim svoju županiju' u Zadru

U petak, 3. kolovoza 2018. godine, u 12 sati, u dvorištu Providurove palače u Zadru, bit će otvorena izložba fotografija 'Volim svoju županiju'. Izložba je dio programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a organizira je Zadarska županija u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija koja je provela istoimeni foto-natječaj.
 
izložba

HPM predstavlja izložbu fotografija s dočeka Vatrenih

Posjetitelji Hrvatskog povijesnog muzeja od 28. srpnja mogu razgledati izložbu fotografija s veličanstvenog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu, slavnih Vatrenih, pod nazivom 'Neopisivo!!!'.
 
izložba

Izložba Dražena Šokčevića '301 borbeni'

Otvorenje samostalne izložbe '301 borbeni' autora Dražena Šokčevića održat će se u srijedu, 18. srpnja u 18,30 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. 
 
izložba

Izložba Ante Verzottija 'The End'

U organizaciji Fotokluba Split i Splitskog ljeta u ponedjeljak, 16. srpnja 2018. u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorena je izložba renomiranog hrvatskog fotografa, akademskog snimatelja i majstora fotografije Ante Verzottija 'The End'. 
 
izložba

Otvorena izložba fotografija 'simpatičnih crvolikih čudovišta'

Izložba fotografija velikog formata autora Marinka Babića 'Ta simpatična crvolika čudovišta s morskog dna' na samostojećim panoima otvorena je u ponedjeljak na riječkom Korzu. 
 
natječaj

Natječaj za najbolju planinarsku fotografiju

Planinarski klub Split, povodom obilježavanja 85. godišnjice osnivanja Kluba, poziva fotografe amatere i profesionalce, planinare i ljubitelje prirode da prijave svoje foto radove na nagradni natječaj za najbolju planinarsku fotografiju 'Kroz planine, brda i gore'. Radovi – fotografije trebaju se dostaviti do 15.9.2018.
 
izložba

China Youth Photography Exhibition u Rijeci

China Youth Photography Exhibition u suradnji s Galerijom Principij, Akademijom umetnosti Novi Sad i udruženjem Vojvodina OK predstavlja seriju fotografija raznih autora – studenata s kineskih visokoškolskih institucija. Na izložbi sudjeluje 40 autora s pedeset fotografija. Svečano otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 16. srpnja u 12 sati, u galeriji Principij u Rijeci.
 
izložba

U Puli otvorena izložba 'Milena', retrospektiva fotografija srpske glumice Milene Dravić

U sklopu popratnog programa 65. Pulskog filmskog festivala u Srpskom kulturnom centru u Puli u četvrtak navečer svečano je otvorena izložba 'Milena: izložba fotografija', retrospektiva fotografija srpske glumice Milene Dravić. 
 
natječaj

Poziv na fotonatječaj 'Privid / iluzija'

Lovrečki foto-klub KAF KAF raspisuje fotografski natječaj sa temom 'Privid / iluzija'. Prijave se primaju do 31. srpnja 2018.
 
izložba

Izložba '100 godina Fotokluba Split' u Parizu

Fotoklub Split u suradnji s udrugom AMCA i Veleposlanstvm Republike Hrvatske u Francuskoj, a pod pokroviteljstvom Grada Splita i Ministarstva kulture RH, ove godine organizira veliku retrospektivnu izložbu '100 godina Fotokluba Split' u Vijećnici 6. arondismana u Parizu. Izložba se otvara 12. srpnja 2018., a bit će postavljena do 23. srpnja. 
 
izložba

Izložba 'Mitska dimenzija grada i urbane legende' u Ljubljani

U Maloj galeriji Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, od 13. srpnja do 3. rujna 2018. moći će se pogledati izložba fotografija članova i prijatelja HDLU Zagreb, pod nazivom 'Mitska dimenzija grada i urbane legende'.
 
festival, najave

10. Međunarodni festivala fotografije Organ Vida u rujnu s fokusom na ženske perspektive

Jubilarni 10. Međunarodni festival fotografije Organ Vida održat će se od 10. do 16. rujna u Zagrebu i bit će u potpunosti posvećen ženskim perspektivama, a donosi bogat program s brojnim gostima iz zemlje i inozemstva sa središnjom temom 'Uključene, aktivne, svjesne - Ženske perspektive danas'. 
 
izložba

Izložba podvodne fotografije 'Jedan udah'

Autori fotografija, podvodni fotografi Alex Voyer (FR), Benoît Maison-Blanche (FR) i Marjan Radović (HR) osmislili su projekt pod nazivom 'Jedan udah' (franc. Une Inspiration). Izložba se otvara
 
izložba

'Aktualno 6 – Zajedno' - bijenalna izložba ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju

 Izložba 'Aktualno' bijenalna je, žirirana, tematska izložba recentnih radova članova ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju koja se održava od 2008. godine.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>