Preskočite na glavni sadržaj

'Sedmi kontinent' stiže i u zagrebačke dječje vrtiće

Udruga Djeca susreću umjetnost u okviru filmsko - obrazovnog programa 'Sedmi kontinent', a uz podršku Grada Zagreba, predškolcima nudi cjelovit i metodički usustavljen program koji na prikladan način omogućuje kvalitetno filmsko opismenjavanje djece.
vrijeme: 23.09.2016.
mjesto: USA
url: http://www.hollywoodreporter.com/

Brojna istraživanja pokazuju da djeca vrtićke dobi redovito gledaju animirane filmove, prate televizijski program pa čak i samostalno tragaju za srodnim zanimljivim sadržajima na Internetu. Iako znamo da su današnja djeca i mladi vjerni korisnici digitalnih medija, ponekad zaboravljamo da su i predškolska djeca – digitalni urođenici; uronjeni su u svijet slike, filma i računala od najranijih dana. Kako ih poučiti koji sadržaj odabrati, što je njima primjereno, moći će imati prilike doznati sudjelovanjem u programu 'Vrtići u kvartovskom kinu' koji je osmislila Udruga Djeca susreću umjetnosti, a koji kreće ove jeseni.
 
Uz podršku Grada Zagreba te u suradnji sa šest Kulturnih centara (KC Travno, Centar KNAP – centar kulture na Peščenici, KC Trešnjevka CEKATE, Narodno sveučilište Dubrava, Narodno sveučilište Sesvete, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad) ovaj program filmske pismenosti provodit će se tijekom rujna i listopada za više od 20 zagrebačkih vrtića. Detaljan raspored potražite u privitku s desne strane teksta.
 
Ukupno je odabrano pet filmskih naslova za zagrebačke vrtiće; Natjecateljski program Animafest za dobnu skupinu od 4 do 7 godina, francuski animirani film Ernest i Celestina i njemački Tri razbojnika, a od igranih naslova prikazat će se dva klasika Chaplinov Mališan i francuski Crveni balon.
 
Filmski program za škole i vrtiće Sedmi kontinent sastoji se od prikazivanja selektiranih filmskih naslova europske produkcije i popratnih tematskih radionica i analiza filmova.
 
Vrtići u kvartovskom kinu – raspored
 
Izvor: HAVC