Preskočite na glavni sadržaj

Tu vidim. (Talijanski umjetnici o održivosti) na Medijskoj fasadi

Na Medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti, do 12. listopada, prikazuje se projekt Q. I. VEDO / Tu vidim. (Talijanski umjetnici o održivosti), kojega je osmislila talijanska kustosica Adriana Rispoli.
vrijeme: 21.09.2016.
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.msu.hr
Projekt Q. I. VEDO nastao je u sklopu programa obnove urbanih prostora “Quartiere inteligente” (Pametni kvart) koji se prvi put održao u povijesnoj jezgri Napulja 2014.Koristeći strategije uobičajene u reklamiranju, deset odabranih umjetnika koji pripadaju među najzanimljivije autore suvremene umjetničke scene u Italiji, predstavit će svoje video radove prilagođene medijskoj fasadi MSU-a, pretvarajući je u atraktivnu platformu za odašiljanje poruka i senzibiliziranje publike u prolazu. Video radovi interferiraju u urbani prostor kao vizualne poruke sa željom da potaknu svijest promatrača o ljepoti i uzvišenosti, ali prije svega o ugroženosti prirodnih resursa.

Kustosica Adriana Rispoli 21. rujna predstavit će projekt u predvorju u 19 sati, a svih 10 odabranih djela moći će se pogledati i na plazmi.
Umjetnici: Filippo Berta, Bianco-Valente, Diego Cibelli, Giovanni Giaretta, Dacia Manto, Luana Perilli, Raffaela Mariniello, Moio&Sivelli, Masbedo, Luca Trevisani.Kustosica koordinatorica (MSU): Radmila Iva Janković
 
Adriana Rispoli (rođena 1977. u Napulju) povjesničarka je umjetnosti i free lance kustosica. U svojim recentnim projektima posvećuje se razvijanju različitih strategija reprezentacije umjetničkih projekata u urbanom prostoru. Od 2009. kao suradnica muzeja Madre u Napulju pokrenula je projekt umrežavanja i razmjene “Transit”. U Muzeju MADRE osim brojnih izložaba, u suradnji s kustosom Eugeniom Violom, organizirala je i zapaženi međunarodni festival performansa “Corpus. Umjetnost u akciji”. Projekt Q.I. VEDO pokrenula je 2013.