Preskočite na glavni sadržaj

'Naša svakodnevna priča' redateljice Ines Tanović u kinima

Manjinska koprodukcija 'Naša svakodnevna priča' redateljice Ines Tanović, nastala u koprodukciji s hrvatskom produkcijskom kućom Spiritus Movens, imat će hrvatsku premijeru u subotu, 10. rujna, u zagrebačkom kinu 'Tuškanac', u sklopu festivala 'Ja BIH...5 dana Sarajeva u Zagrebu', a ulaz na događanje je besplatan. Nakon toga film ide u ograničenu distribuciju po domaćim nezavisnim kinima.
vrijeme: 10.09.2016.
mjesto: Pula, Croatia
url: http://pulafilmfestival.hr/

Također, na događanju će biti prikazan kratkometražni film Belladonna redateljice Dubravke Turić, nastao također u produkciji Spiritus movensa, koji je prije godinu dana osvojio nagradu za najbolji kratkometražni film programa Horizonti 71. međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.
 
Naša svakodnevna priča govori o Sarajevu danas i prati priču obitelji Sušić, koja živi 'našu svakodnevnu priču' Mladi ratni veteran pokušava se nositi s teškoćama poslijeratnog bosanskog društva, dok se njegov otac ne može odreći svojih zastarjelih socijalnih uvjerenja u korumpiranom društvu. Kada se problemi počnu redati, obojica shvaćaju da je zapravo jedino obitelj važna..
 
Scenarij i režiju potpisuje Ines Tanović, kojoj je ovo cjelovečernji igrani redateljski debi, direktor fotografije je Erol Zubčević, montažer je Redžinald Šimek, a glavne uloge nose Jasna Ornela Bery, Uliks Fehmiu i Emir Hadžihafizbegović, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Nina Violić, Goran Bogdan, Vedrana Seksan i Goran Navojec. Producenti su Alem Babić, Dunja Klemenc i Zdenka Gold, produkciju filma potpisuje Dokument Sarajevo, a za koprodukciju su bili zaduženi Spiritus movens iz Hrvatske i Studio Maj iz Slovenije.
 
Film je svjetsku premijeru imao na Sarajevo Film Festivalu 2015. godine, nakon čega je prikazan na više od 25 festivala, te je između ostalog nagrađen u Herceg Novom (Zlatna mimoza za najbolji scenarij, Zlatna mimoza za kameru), Berlinu (Festival jugoistočnoeuropskog filma SEE, nagrade Emiru Hadžihafizbegoviću i Uliksu Fehmiu za glumu), Prištini (nagrada publike PriFesta), Tuzli (najbolji dugometražni film) itd.
 
Film će igrati u nezavisnim kinima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Bjelovaru. Distribuciju filma vodi 2iFilm.
 
Izvor: HAVC