Preskočite na glavni sadržaj

Koncert 'Mala ljetna muzika' u Samoboru

Šesta 'Mala ljetna muzika' održat će se u subotu, 10. rujna, s početkom u 20 sati, u atriju na Trgu Kralja Tomislava 6. Pokrovitelj koncerta je grad Samobor, a suorganizatori Folklorni ansambl 'Mladost' i Klapa 'Barun'. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 10.09.2016. 20 h
mjesto: Samobor; atrij kod slastičarnice „U prolazu“, Trg Kralja Tomislava 6

Na poticaj pokojnog maestra Ljube Stipišića Delmate, bivšeg umjetničkog voditelja Klape 'Poj' i tada privremenog stanovnika grada Samobora, Klapa 'Poj' iz Samobora je 2010. godine organizirala prvi koncert pod nazivom 'Mala ljetna muzika' u atriju hotela Livadić.

Od tada manifestacija se redovito održavala s izuzetkom 2014. godine.

Prošle godine, po prvi puta, u novootkrivenom prostoru atrija na Trgu Kralja Tomislava. Ambijent tog prostora, kao i pjevanje Klape „Poj“, te njihovih gostiju Klape „Barun“ iz Svete Nedelje, oduševio je tristotinjak gledatelja iz Samobora, Svete Nedelje, ali i iz Zagreba. Opće je mišljenje bilo da tradiciju treba nastaviti i to upravo u tom prostoru.

Osim domaćina i organizatora, muške klape „Poj'', nastupit će ponovno i mješovita klapa „Barun“ iz Svete Nedelje, ali i ženska klapa „Lađarice“ iz Siska i to s izborom narodnih klapskih napjeva, skladbi komponiranih u duhu tradicionalnog klapskog pjevanja, ali i s klapskim obradama suvremene zabavne glazbe.