Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Heartefact Fund, Srbija

Udruga Heartefact traži partnere koji se bave kulturom, identitetom, aktivizmom i izvedbenim umjetnostima za natječaj za manje projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura. Radi se o projektu koji istražuje europski kulturni identitet u svjetlu promjena koje se događaju posljednjih deset godina u Europi i njezinoj neposrednoj blizini. Prijave se primaju do 1. listopada 2016.

Naglasak u projektu stavljen je na referendum u Velikoj Britaniji o izlasku iz Europske Unije (Brexit), izbjeglička kriza, gospodarska kriza i teroristički napadi. Uzroci i posljedice koje ti događaji imaju na osjećaj pripadnosti u Europi predmet su istraživanja 15 mladih umjetnika i 10 mladih istraživača kulturne politike tijekom tromjesečne razmjene u zemljama partnerima. Rezultate istraživanja prikazat će kroz umjetničke radove, istraživanja i prijedloge novih javnih politika. 
 
Heartefact je udruga osnovana 2009. godine koja želi ojačati kritičku svijest i graditi otvorena i slobodna društva na Zapadnom Balkanu kroz kreativnu, umjetničku i profesionalnu razmjenu. Udruga Heartefact podržava i potiče suvremeno i angažirano kulturno i umjetničko stvaralaštvo koje stvara uvijete za kreativne i napredne nove generacije koje će kritički promatrati svijet oko njih. Od osnivanja, zalažu se za kreiranje regionalnog kulturnog prostora čija bi zadaća bila uspostaviti odgovorni odnos prema prošlosti i graditi sigurnu budućnost. U svom radu, posebnu pažnju posvećuju marginaliziranim i diskriminiranim društvenim skupinama, koristeći se kulturnom i umjetnosti kako bi promovirali njihova prava.
 
Kontakt:
E: info@heartefact.org
E: aleksandra@heartefact.org

PDF partner search - Heartefact Fund