Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Industrial Foundation, Poljska

Za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura zaklada Industrial Foundation traži partnere među dizajnerima i kulturnim institucijama koje se bave dizajnom i obrtom i spremne su aktivno se uključiti u projekt izložbama, radionicama, izradom umjetničkih instalacija, performansima i predstavama koje će izmijeniti javni prostor i učiniti ga ugodnijim / privlačnijim potencijalnim korisnicima, a u isto vrijeme privlačit će i razvijati novu publiku.
 
Industrial Foundation je think tank koji je 2007. godine uspostavljen u Poljskoj s ciljem promicanja otvorenosti društva, liberalnih ekonomskih ideja i liberalne kulture. Kao novi dio stalnog projekta Zaklade osmisli su Design Your Summer – Summer of Design koji je fokusiran na dizajn i obrt kojima žele preoblikovati javni prostor i razvijati publiku. Glavni cilj projekta je približiti publici bogatstvo europske moderne umjetnosti i dizajna kao i predstaviti regionalne obrte europskih zemalja koji su sve češće korišteni u djelima modernih umjetnika.
 
Smatraju da će stvaranje zajedničke baštine djelovati poput platforme za obogaćivanje kulturne različitosti iz koje će na kraju dovesti do zajedničke kulturne produkcije. Iz tog razloga, Zaklada želi surađivati u područjima poput kulturne baštine, festivala, fotografije, glazbe, interdisciplinarnog područja, razvoja publike, kiparstva, izvedbenih umjetnosti, vizualnih umjetnosti, plesa, kazališta i dizajna.
 
Kontakt:
Magdalena Melnyk
T: +48 660 763 024
E: magdamelnyk@gmail.com
A: Piotrkowska Street 102, 90-004 Lodz, Poland