Preskočite na glavni sadržaj

Festival Kvarner 2016.

Festival Kvarner 18. rujna započinje svoju 7. sezonu u Opatiji uz bogat program koji objedinjuje različite glazbene stilove. Festival traje do 3. prosinca.
vrijeme: 18.09.2016.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.fantastic-zagreb.com/

Osim vrhunskog orkestra mladih IMPERIAL COLLEGE SYMPHONY ORCHESTRA koji će 18.09. 2016. pokazati svoje internacionalno umijeće, tu su i ostali koncerti na kojima će se još jednom objediniti različiti glazbeni stilovi. Tu su kao prvo tradicionalni koncerti orkestra Purpur, Purpur in Jeans s novim programom 22.09. 2016. i Pure Chocolate 3.12. 2016. A između njih na programu su biseri komorne glazbe na vrhunskoj europskoj razini: 12.10. 2016. Duo BartolomeyBittmann te 14.10. 2016. Trio Frühstück.

18.09. 2016. po prvi put na Festivalu Kvarner i u Hrvatskoj gostovat će međunarodno priznati Imperial College Symphony Orchestra iz Londona. Pod vodstvom renomiranog dirigenta Richarda Dickinsa, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner bit će izvedena djela Mendelssohn Bartholdy-a i Ravela. Festival Kvarner time nastavlja tradiciju predstavljanja orkestara sastavljenih od iznimno talentiranih mladih glazbenika koji posjeduju iste glazbene kvalitete kao i etablirani orkestri ali istovremeno pokazuju i pravi mladenački entuzijazam. Festival Kvarner i ubuduće će se nastaviti angažirati za mlade europske orkestre, kako u svojim vlastitim programima, tako i u sklopu novih EU projekata.

22.09. 2016. Kristalna će dvorana po treći put uzavreti uz koncert Purpur in Jeans na kojemu će 13 glazbenika ekskluzivno u Opatiji po prvi put predstaviti novi program. Prošle smo godine bili izuzetno počašćeni činjenicom da je koncert Purpur in Jeans snimala Hrvatska Radiotelevizija. I ovogodišnji koncert bit će jedinstveno glazbeno putovanje Europom.

12.10. 2016. Festival Kvarner u opatijskoj Operetti ugošćuje Duo BartolemeyBittmann. Njihovo glazbeno umijeće potpuno zapanjuje slušatelje navikle na tradicionalno muziciranje. Duo čine dvojica vrsnih glazbenika, violinist Klemens Bittman koji izvrsno vlada i mandolinom, i Matthias Bartolomey, čelist najvišeg ranga. Oni sami rade svoje aranžmane i pri tome ne prežu pred kombiniranjem različitih glazbenih žanrova.

Opatijska Operetta ugostit će i Trio Frühstück na njihovoj hrvatskoj premijeri. Tri izvrsne glazbenice koje na svakom koncertu iznova oduševljavaju publiku ispunit će ovu prekrasnu koncertnu dvoranu svojim nadahnutim inspiracijama klasične glazbe. Clara Frühstück na klaviru, Maria Sawerthal kao violinistica i Sophie Abraham kao čelistica predstavljaju jedan od najtalentiranijih trija mlađe generacije.

Završetak ovogodišnje sezone tradicionalno je u znaku koncerta „Pure chocolate“ 3.12. 2016.  Već su i raniji koncerti zahvaljujući suradnji sa svjetski poznatim proizvođačem čokolade Josefom Zotterom posjetiteljima ponudili jedno sasvim novo koncertno iskustvo. Implementacija svjetlosnog dizajna dodatno je doprinijela uspjehu ovog formata. No ovaj će put i publika na neki način sudjelovati u „koreografiji“. Umjesto da samo pasivno sjedi i sluša, ona će svojom prisutnošću postati dio ovog koncerta i njegova jedinstvenog učinka. Za glazbeni doživljaj odgovorna je Mela Marie Spaemann.