Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Zdenke Kovačiček & Harpoon Blues Banda

Art radionica Lazareti poziva u utorak 26. srpnja na koncert Zdenke Kovačiček i Harpoon Blues Banda u Lazarete. Koncert počinje u 22 sata.
vrijeme: 26.07.2016.
mjesto: Lazareti

Zdenka Kovačiček, jazz i rock pjevačica, jedna je od eminentnih i znajčajnijih pjevačica na hrvatskoj glazbenoj sceni na kojoj je u samome vrhu 50 godina.

U svojoj bogatoj i uspješnoj pedesetogodišnjoj karijeri Zdenka je osvojila pozornice diljem svijeta. Osim kao pjevačica, „žena za sva vremena“, kako glasi i njezin istoimeni hit poharala je i daske koje život znače i to kao glumica i imitatorica. Najveći kazališni uspjeh doživjela je mjuziklom "S ljubavlju, Janis“, rađen je prema autobiografskoj knjizi koju je 1992. objavila Laura Joplin, sestra Janis Joplin, temeljenu na pismima koja je Janis redovito pisala svojoj obitelji, a po kojoj je Randall Myler napisao istoimeni broadwayski hit.

Harpoon Blues Band službeno postoji od polovine 2007. godine, no već od ljeta 2006. bend svira i djeluje, samo pod drugačijim imenom i u drugačijoj postavi...U to vrijeme su Jadran Vušković, iskusni gitarist i jedan od osnivača već legendarne Daleke Obale i usnoharmonikaš Predrag Lovrinčević započeli neobaveznu akustičnu svirku po splitskim klubovima. Od utemeljenja pod nazivom HARPOON BLUES BAND pa do danas band nastupa diljem Hrvatske ali i van njenih granica osvajajući postepeno znatan broj poklonika.

2010. godine Harpoon Blues Band u suradnji sa britanskim glazbenikom Carl Reuterom snima album BLUES ON. S Carl Reuterom nastupaju na brojnim blues festivalima i televizijskim emisijama.

Ulaz je od 21:00 h; koncert će biti na taraci i mora završiti do ponoći.
 
Opširnije