Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Coopculture

CoopCulture je organizacija iz područja kulture i baštine u Italiji koja preispituje mogućnosti povezivanja kulturne baštine, lokalne ekonomije i turizma. S ciljem da se približi raznolikoj publici umjetnost, CoopCulture razvija primjere prakse (koristeći različite metode i jezike) koji se oslanjaju na nove tehnologije i posvećuju posebnu pažnju lokalnom stanovništvu, mladima, djeci, starijima i imigrantskoj zajednici. Potencijalni partneri na projektu mogu se javiti do 5. listopada 2016.

Projektne linije:

1. Mapiranje i analiza postojećih uspješnih poslovnih modela financiranja i upravljanja kulturnim nasljeđem u Europi (javno upravljanje, javno-privatno vlasništvo, podugovaratelji itd.)
2. Analiza suradničkih struktura koje povezuju turizam i kulturu
3. Stvaranje baze europskih korisnika i operatera u kulturi i turizmu kako bi se olakšale razmjene primjera dobre prakse, iskustava. ICT platforma koja bi poslužila za stvaranje te baze inspirirala bi se postojećom ART PLANNER (koju vodi Coopculture)
4. Studijske posjete i mobilnost kulturnih operatera u cilju stvaranja transnacionalnih suradnji
5. Razvoj i vrednovanje suradničkog modela za kulturu i turizam koji ima za cilj promociju baštine i autohtonih proizvoda
6. Pilot projekt „kulturnih inkubatora“
7. Osposobljavanje za korištenje EU fondova za kulturu
 
Kontakt:
Ms. Paola Autore, project manager                                      
p.autore@coopculture.it
 
Marco Marinuzzi,Advisor for EU/international projects
studiomarcomarinuzzi@gmail.com