Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Saint-Omer, Francuska

Espace 36 je projekt europske kulturne suradnje u sklopu programa Kreativna Europa potprogram Kultura koji traži partnere, primarno iz Istočnih zemalja ('new european countries') koje se bave strukturom suvremene umjetnosti i pomoći izbjeglicama te su u mogućnosti organizirati i ugostiti umjetnike u rezidencije, radionice i izložbe. Također, potencijalni partneri trebaju biti u mogućnosti ostvariti odnose s izbjeglicama adolescentima. Rok za prijavu je 5. listopada 2016.

Espace 36 je projekt koji želi promicati stvaralaštvo i suvremenu umjetnost, a radi se o umjetničkom centru i udruzi kojoj je primarni cilj stvoriti podršku stvaranju suvremene umjetnosti, a fokusiran je na podizanje javnog mijenja i razvoju publike.
 
Ovim projektom žele pomoći izbjeglicama adolescentima da se socijaliziraju i pokušaju izraziti kroz vizualnu umjetnost. Profesionalni fotografi i snimatelji provodit će radionice. Odnos umjetnika i izbjeglica tijekom stvaranja potaknut će razmišljanja o samom nastanku i umjetničkim formama kao rezultatu. Umjetnički radovi koje izrade izbjeglice bit će uobličeni na izložbama kako bi se problemu migracija pristupalo pozitivnije i kreativnije.

Kontakt:

Benoît Warzée
espace36@free.fr