Preskočite na glavni sadržaj

Na Osječkom ljetu kulture 26 umjetničkih sadržaja

Na 16. osječkom ljetu kulture (OLJK) od 29. lipnja do 12. srpnja na 13 lokacija u gradu, bit će izvedeno ukupno 26 programa iz svih područja umjetnosti, istaknuto je u srijedu na konferenciji za novinare u osječkoj Gradskoj upravi.
vrijeme: 29.06.2016.
mjesto: Osijek
url: http://ljetokulture.osijek.hr

Zamjenica predsjednice Organzacijskog odbora Ljerka Hedl izvijestila je kako ovogodišnji OLJK počinje 29. lipnja predstavom "Gospođica iz Maxima" Georgesa Feydeaua zagrebačkog Gradskog kazališta "Komedija", u režiji Ivice Kunčevića, istaknuvši kako će na OLJK-u biti premijerno izvedena predstava "Ja magarac", osječkog Dječjeg kazališta "Branka Mihaljevića", u režiji Dražena Ferenčine.
 
U kazališnom dijelu priredbe, uz ostale, nastupit će Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada s predstavom "Na Drini ćuprija" po romanu Ive Andrića, Satiričko kazalište "Kerempuh" izvest će predstavu "Jazavac u Kerempuhu" u režiji Olivera Frljića, a ovogodišnji OLJK završit će izvedbom mjuzikla "Matilda", šibenskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), u režiji Nine Kleflin, dodala je.
 
Kako je istaknuto, u sklopu OLJK-a bit će otvorena izložba skulptura i slika Zlatka Boureka te retrospektivna izložba slika Antuna Motike. Održat će se promocija knjige "Barokna arhitektura" Katerine Horvat-Levaj te simfonijski koncert orkestra osječkog HNK-a.
 
Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić kazao je kako je sadržaje prošlogodišnjeg OLJK-a posjetilo više od 12 tisuća građana te da je ova priredba, ne samo kulturni, nego i društveni događaj. (Hina)