Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi 'Noćas' i 'Minjonja njanjonja' na međunarodnim festivalima

Kratkometražni filmovi iz produkcije Hrvatskog filmskog saveza, 'Noćas' Zdravka Mustaća i 'Minjonja njanjonja' Josipa Lukića, imaju i više nego uspješan festivalski život.
vrijeme: 09.06.2016.
url: http://www.hfs.hr

Mustaćev 'Noćas' prikazan je na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma DokuTIFF koji se ovih dana održava u Tirani. Također, 'Noćas' je odabran, između dvije tisuće prijavljenih, i za sudjelovanje na filmskom festivalu o ljudskim pravima, Human District, koji se krajem mjeseca održava u Beogradu.
 
'Noćas' je dokumentarno-eksperimentalni film koji predstavlja vizualno istraživanje prostora Zagreba tijekom noći. Daje drugačije viđenje poznatih mjesta i uzbudljivo pokazuje kako izgledaju ulice i gradske vedute u gluho doba noći. Premijeru je imao na ovogodišnjem ZagrebDoxu.
 
'Minjonja njanjonja', film mladog redatelja Josipa Lukića prikazan je pak ovih dana u natjecateljskom programu Ješke Festivala mediteranskog filma u Splitu, a odabran je i za prikazivanje na Kraljevskom filmskom festivalu koji će se u rujnu održati u srpskom gradu Kraljevu.
 
'Minjonja njanjonja' je igrani film nastao u koprodukciji Hrvatskog filmskog saveza, Blank_filmskog inkubatora i Kino kluba Split, a govori o dva brata osnovnoškolca koji provode prijepodne sami kod kuće pri čemu jedan drugome ne daju mira. Film je premijerno bio prikazan u sklopu programa Kockice na prošlogodišnjem Zagreb Film Festivalu, a nedavno je uspješno prikazan i na festivalu u Bruxellesu.

Izvor: HFS