Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – PAV, Italija

PAV osmišljava i ostvaruje kulturne projekte u suradnji s umjetnicima i institucijama. Udruga je osnovana u Rimu 2000. godine, specijalizirala se za produkciju, menadžment i administriranje kulturnih događanja, festivala, i konferencija u suradnji s nacionalnim institucijama, kazalištima, veleposlanstvima, umjetnicima i tvrtkama, povezujući institucionalni okvir s nezavisnom kulturnom scenom.
prijava: 01.10.2016
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.animafest.hr/

Raznolikost PAV-ovih aktivnosti omogućava pogled na suvremeno kazalište iz svih kutova gledišta.
 
Fabulamundi- prošla izdanja

Fabulamundi. Playwriting Europe“ je projekt suradnje kazališta, festivala i kulturnih organizacija u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Rumunjskoj  kojeg je Opća uprava za kulturu financirala već dva puta.
To je platforma za podršku i promicanje suvremenog dramskog pisanja diljem Europe, koja ima za cilj jačati i poboljšati aktivnosti i strategije profesionalaca i umjetnika koji rade u tom sektoru, te pružanju mogućnosti dramskim piscima da se umreže, međunarodno sastaju  i profesionalno razvijaju.
 
Fabulamundi - novi poziv
Projekt je spreman prijaviti se na natječaj za veće projekte kako bi se dala puna potpora dramskom nakladništvu i prijevodima s ciljem unaprjeđivanja razvoja profesionalnih dramskih pisaca. 
 
Ciljevi:
Glavni ciljevi projekta su kruženje/ cirkuliranje pisaca i drame; profesionalni razvoj dramatičara; razvoj publike, stvaranje grupe dramskih pisaca na nacionalnoj i europskoj razini.
 
Glavne aktivnosti:
Kako bi se postigli ovi ciljevi, predviđene su slijedeće aktivnosti:
Gostovanja predstava i pisaca u zemljama sudionicama na projektu
Produkcija i gostovanja novih predstava te stvaranje Europskog festivala
Osnivanje europske mreže dobrog i kvalitetnog pisanja
Postavljanje i pokretanje tekućeg programa za profesionalni razvoj dramskih pisaca
 
Tema novog izdanja projekta bit će "Izvan granica?": dramatičari, partneri, javnost i dionici će biti uključeni u zajedničko razmatranje različitih aspekata ovog suvremenog i važnog problema, koncipiranog na tjelesnoj, društvenoj i kulturnoj razini.
 
Traže partnere:
 
1. Kazališta / Festivale / Kulturne organizacije koje su usmjerene na suvremenu dramaturgijsku proizvodnju  i razmjene, po mogućnosti s iskustvom u međunarodnim / EU / projektima fondova EU / ili iskustvima na temu „Izvan granica?“ čime se bavi ovaj projekt(društvene, fizičke granice).
 
2. Organizacija za razvoj mreža / grupiranje aktivnosti na međunarodnoj i nacionalnoj razini.
Organizacija mora imati puno iskustva u kulturnom menadžmentu za umrežavanje, koja će biti u stanju kreirati nacionalne i međunarodne grupacije za razvoj dramaturgije u zemljama sudionicama (grupacije bi trebale uključivati dramske pisce i kazališne profesionalce, kazališta, izdavače, kulturne institucije…). Po mogućnosti s iskustvom na EU projektima ili projektima na EU razini.
 
3. Organizacija za komunikacijske aktivnosti na međunarodnoj i nacionalnoj razini.
Organizacija mora imati iskustvo u komunikacijskim aktivnostima na kulturnim projektima. Organizacija bi trebala biti u mogućnosti koordinirati sve komunikacijske aktivnosti na projektu te koordinirati komunikaciju  između zemalja sudionica. Po mogućnosti s iskustvom na EU projektima ili projektima na EU razini.
 
4. Organizacija za obuku – aktivnosti učenja od kolega (peer learning) koje će se razvijati na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Organizacija treba imati puno iskustva u pružanju kulturnih i menadžerskih obuka s interdisciplinarnim i peer learning pristupom. Oni će biti odgovorni za edukacijske aktivnosti namijenjene organizacijama i dramskim piscima koji su uključeni u projekt. Po mogućnosti s iskustvom na EU projektima ili projektima na EU razini