Preskočite na glavni sadržaj

Koncert i majstorski tečaj Malcolma Bilsona

Na posljednjem koncertu prve sezone ciklusa Cristoforium nastupa Malcolm Bilson s djelima J. Haydna, C. P. E. Bacha, L. van Beethovena, F. Schuberta i W. A. Mozarta. Koncert će se održati u četvrtak, 2. lipnja, u Maloj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda, s početkom u 20 sati, a dan ranije, 1. lipnja, bit će organiziran i majstorski tečaj ovog velikog umjetnika.
vrijeme: 02.06.2016. 20 h
mjesto: Cannes, France
url: http://www.semainedelacritique.com/EN/

Nakon tri uzbudljiva i uspješna koncerta prve sezone novoosnovanog ciklusa na povijesnim klavirima, ciklus Cristoforium za kraj prve sezone ugošćuje slavnog američkog fortepijanista Malcolma Bilsona, barda povijesno osviještenog izvodilaštva te jednog od najvećih promotora ovakve vrste sviranja u svijetu!
 
Njegova uloga u povratku povijesnih klavira na koncertne pozornice je neprocjenjiva, a English Baroque Soloist, Academy of Ancient Music Philharmonia Baroque, Tefelmusik, J. E. Gardiner, C. Hogwood i mnogi drugi samo neka su od imena s kojima je ovaj umjetnik ostvario nastupe za pamćenje.
 
Uz koncertno djelovanje, Bilson je kroz dva predavanja zabilježena na DVD-ima - Knowing the score i Performing the score prenio svoja golema znanja na mnoge naraštaje glazbenika diljem svijeta.
 
Program:
 

J. Haydn: Sonata u G-duru, Hob. XVI/40
Allegretto e innocente
Presto
 
C. P. E. Bach: Rondo u c-molu iz Pete kolekcije sonata, ronda i fantazija
 
L. van Beethoven: Sonata u d-molu, op. 31 br. 2
Largo - Allegro
Adagio
Allegretto
 
*******************
 
F. Schubert: Sonata u As-duru, D. 557
Allegro moderato
 
W. A. Mozart: Sonata u B-duru, KV 333
Allegro
Andante con espressione
Allegretto grazioso