Preskočite na glavni sadržaj

19. FAKI poziva volontere

19. međunarodni festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI počinje 24.5.2016, a uz 7 predstava nastalih ili dovršenih na zagrebačkoj rezidenciji, uključit će još 24 gostovanja kazališnih umjetnika iz inozemstva. FAKI poziva zainteresirane da se priključe u realizaciji festivala svojim volonterskim doprinosom.
vrijeme: 21.05.2016.
mjesto: Zagreb
url: http://www.attack.hr/faki

Trebaju inspicijente/ice, hostese, scenske radnike i radnice, čistače i čistačice, odred za promidžbu, specijalce za rješavanje nepredviđenih izvedbenih potreba i sve druge. U subotu, 21. 5.,u 17h, u dvorištu Medike imamo sastanak na kojem ćemo dogovoriti raspored zaduženja prema vašoj vremenskoj dispoziciji. Možete se prethodno javiti na e-mail fakizafaki@gmail.com ili samo dođite u subotu u Mediku!
 
Međunarodni festival alternativnog kazališnog izričaja nastao je 1998. godine kao odgovor na elitizam, ali i komercijalizaciju institucionalne kulturne sredine čija je politička i umjetnička jednostranost bila hendikep neovisnom, avangardnom, subverzivnom i eksperimentalnom djelovanju kazališnih i izvedbenih umjetnika.
 
FAKI istražuje potencijal interferiranja sa zajednicom spregom maksimalnih uzajamnih mogućnosti te upotrebom maksimalne količine različitih umjetničkih strategija, inicijativa, formi, radnih metoda i predstavljačkih sistema. Smisao i cilj leže u pokušaju iznalaženja operativnih modusa kolaborativne prakse koji bi omogućili kvalitetan razvoj jedinstvenog, profiliranog i učinkovitog diskursa između umjetnika i zajednice, baziranog na uvijek većem stupnju uključivanja putem svih aspekata osobne, društvene, kulturne i političke jedinstvenosti.
 
FAKI je neprofitni kazališni festival koji organizira Autonomni kulturni centar Attack! FAKI festival su financijski podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada Kultura nova, Austrijski kulturni forum te Izraelska ambasada u Zagrebu. FAKI umjetnike su podržali Grad Bergen i Umjetničko vijeće Norveške, Grad Bogota, Ministarstvo obrazovanja i kulture Republike Cipar, Ministarstvo kulture Republike Poljske, DansBrabant i DancingOpportunities.