natječaj, konferencija, znanstveni skup, rezidencijalni program

Inovativne rezidencije u kulturnom i kreativnom sektoru


vrijeme: 11.06.2014. - 13.06.2014.
prijava: 15.04.2014.
organizator: EUNIC

EUNIC poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na ljetnoj akademiji pod naslovom 'Inovativne rezidencije u kulturnom i kreativnom sektoru', koju od 11. do 13. lipnja 2014. organizira Swedish Institute u Stockholmu. Prijave su otvorene do 15. travnja.

Cilj je konferencije razmotriti načine zajedničkog rada zemalja članica EUNIC-a na inovativnim rezidencijalnim programima, s fokusom na mobilnost među zemljama unutar i izvan Europe te kako rezidencije mogu doprinijeti lokalnom, regionalnom i međunarodnom razvoju. Program će se ujedno osvrnuti i na razmatranje rezidencija kao alata za javnu diplomaciju. Konferencija donosi predavanja, radionice i brojne studijske posjete.

U kulturnom i kreativnom sektoru u čitavoj Europi i susjednim zemljama sve je veći broj rezidencija namijenjenih umjetnicima i kustosima. Istovremeno, akteri u međunarodnim programima mobilnosti primjećuju potrebu za obostranom međunarodnom razmjenom. Rezidencije mogu biti učinkovito rješenje u ovom smislu, nudeći stimulativni i bezuvjetni susret te neprekinuto vrijeme za refleksiju i kreativnu praksu. Kako članice EUNIC-a mogu doprinijeti u stvaranju konteksta u kojem se mogu susretati i razvijati kreativni umovi?

Trodnevni program daje projektnim menadžerima priliku za učenje, diskusiju o postojećim prilikama i razvijanje ideja za zajedničke inicijative. Cilj Konferencije je postaviti temelje za specifične kolaborativne projekte u odnosu na inicijative mobilnosti u Kreativnoj Europi i drugim financijskim programima.

Ciljana skupina: projektni menadžeri, zaposleni od strane EUNIC članica, s posebnim interesom za ili prethodnim iskustvom u rezidencijama ili programima mobilnosti. Program je oblikovan za maksimalno 20 sudionika i besplatan je za sudjelovanje. Swedish Institute pokriva troškove edukacije (hranu, materijal i studijske posjete), a sudionici sami snose troškove puta i smještaja.

Prijavu poslati na daniel.gustafssonpech@si.se

Prijavnica

(I.P., 18.03.2014)