Preskočite na glavni sadržaj

Andrea Staničić: Između svjetova

U utorak, 19. travnja, u 20 sati, u Galeriji Fritzi u Malom Lošinju, otvara se izložba Andree Staničić pod nazivom 'Između svjetova'. Izložba ostaje otvorena do 10. svibnja.
vrijeme: 19.04.2016. 20,00
mjesto: Mali Lošinj; Galerija Fritzy, V. Gortana 35
url: http://www.muzej.losinj.hr
Umjetnica svojim opusom istražuje sam proces nastanka umjetničkog djela. Naime, za umjetnika je proces izvedbe iznimno bitan: bez obzira ima li umjetnik preciznu ideju ili nejasnu viziju, krajnji rezultat je uvijek posljedica mukotrpnog istraživanja i traženja.

Stoga su djela Andree Staničić svojevrsne studije: kombinacijom različitih tehnika i sadržaja, poput računalne grafike i ulja na platnu, svakodnevnih motiva i amorfnih oblika, Andrea Staničić propituje odnose stvarnog i virtualnog, figurativnog i apstraktnog, tradicionalnog i suvremenog. Na izložbi će biti prikazana djela iz 3 ciklusa nastala od 2013. do 2016. godine: Između svjetova, Granice i Peep. Iako različitih formi i sadržaja, sva tri ciklusa progovaraju o pitanjima kojima se podjednako bave umjetnici i teoretičari umjetnosti: graničnim područjima stila i percepcije, međuodnosima umjetničkih postupaka i sadržaja te njihov utjecaj na našu predodžbu.

Andrea Staničić (Rijeka, 1983.) završila je studij likovne kulture na Akademiji likovne umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Godine 2011. završila je poslijediplomski studij grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani, u klasi Lojze Logara, te je stekla titulu magistra umjetnosti. Godine 2014. stječe Adobeov certifikat i naziv grafičkog dizajnera. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU-a Rijeka od rujna 2012. godine.