Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa – međusektorski natječaj za potporu integraciji izbjeglica: poziv na partnerstvo, You Are Here - Mađarska

'You Are Here' je participativni multimedijalni umjetnički projekt i slojevita kulturna kampanja s ciljem socijalnog uključivanja migranata i bolje razumijevanje njihove kulturne i osobne pozadine putem razvoja kolektivnih umjetničkih proizvoda, izgradnje zajednice i dijeljenja informacija. Potencijalni partneri na projektu mogu se prijaviti do 28. travnja 2016.
prijava: 28.04.2016
mjesto: Križevci, Croatia
url: http://www.c-shock.org/2014/

Koncept - Cilj projekta je pokretanje kampanje kojom će svijet umjetnosti doprinijeti socijalnom prepoznavanju i uključivanje imigranata učinkovito ih uključujući u kolaborativne vježbe čija je svrha stvoriti umjetničke multimedijalne proizvode o njihovim iskustvima koja bi bila zanimljiva široj publici. Na ovaj način, putem medija vizualnih umjetnosti i uspostavljenjem novih kontakata, projekt će pružiti mogućnosti aktivnog sudjelovanja migranata u društvu i pojačati njihovo prihvaćanje u novim sredinama.
 
Projekt će se provoditi kroz nekoliko platformi.
 
Platforma 1: Plan grada – internetska stranica projekta će biti u obliku interaktivne mape virtualnog grada koji će dizajnirati sudionici na temelju participativnih umjetničkih praksi, kao što je kolaborativna umjetnost i participativno pripovijedanje i izrada filmova. 
 
Platforma 2: Dokumentarni filmovi – okupljajući poznate mađarske filmaše i video umjetnike, filmski dokumentarci će se snimiti i distribuirati na televiziji i online medijima. Filmovi će omogućiti gledateljima osobno iskustvo individualnih životnih priča migranata. U prenošenje informacije o ciljanju publiku pomoću stručne umjetničke sredstava, pozitivna promjena stavova traži u vezi s izbjeglicama.

Platforma 3: Dokumentarna izložba - Izložba će predstaviti umjetnička djela suvremenih mađarskih umjetnika temeljena na iskustvima dobivenim od migranata u tijeku projekta. Bit će izložene ne samo izravne umjetničke refleksije o temama projekta, već i radovi koji prikazuju tijek projekta.
 
Platforma 4: Festival – završni događaj projekta bit će festival koji će se održati u koncertnoj dvorani i kulturnom centru organizatora, A38. festival će se sastojati od predavanja i stručnih rasprava o projektu, nakon čega slijedi niz kulturnih programa: otvorenje izložbe, projekcije, predstave, koncerti..
 
Potencijalni partneri: A38 kao producent i izlagač umjetnosti, s velikim iskustvom i znanjem u upravljanju kulturnim programima i socijalnim konceptom poslovanja i marketinga, jamči da će projekt imati značajan utjecaj i široku publiku. Traže se partneri:
- koje zanima veze kulture i društvenog angažmana;
- koji imaju iskustva s velikim kulturnim projektima;
- koji imaju iskustva u radu s migrantima i drugim marginaliziranim skupina društva;
- koji imaju jake veze sa svojim gradovima, što znači interakciju i vidljivost među mještanima;
- koji imaju dobre odnose s javnošću, medijima i telekomunikacijskim vezama.

Kontakt:
Soos Kata
+ 36-20-373-7762
sooskata@gmail.com
skype: katasooska