Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa – međusektorski natječaj za potporu integraciji izbjeglica: poziv na partnerstvo, Arts Council Malta

Vijeće za umjetnost Malte (Arts Council Malta) priprema projekt za prijavu na natječaj za potporu integraciji izbjeglica, putem umjetnosti, kulture i međusektorske suradnje. Projekt nastoji osigurati nasljeđe, kontinuitet i prenosivost prakse izravnim uključivanjem izbjeglica, civilnog društva, vijeća za umjetnost i agencija za financiranje diljem Europe. Rok za prijave je 22. travnja 2016.!
prijava: 22.04.2016
mjesto: Malta; Valetta
url: http://www.artscouncilmalta.org/

Kultura i umjetnost imaju važnu ulogu u procesu integracije. Zajedno s europskim kolegama Vijeće za umjetnost Malte želi pozvati na dijalog putem istraživanja i debate o ulozi javnih agencija za financiranje umjetnosti i razvoja u trenutnoj i budućoj ulozi integracije izbjeglica  kao umjetnika i građana.
 
Glavni fokus projekta uključuje mjere kulturne politike: identificiranje novih trendova u integraciji izbjeglica u relevantnim sektorima diljem Europe i olakšavanje dijaloga između europskih umjetničkih vijeća i agencija za financiranje umjetnosti. Projekt će također uključivati suradnju s umjetničkim organizacijama o obuci u kulturnom vodstvu, mentorstvo i smještaj izbjeglica umjetnika.

Smještaj sudionika na Malti će se pokriti iz projekta, dok se od sudionika očekuje pokrivanje troška dolaska. Svi zainteresirali se mole da potpisani obrazac za iskaz interesa dostave do petka, 22. travnja 2016. godine na sljedeći e-mail: simone.inguanez@artscouncilmalta.org.
 
Potencijalni partneri:  pozivaju se umjetnička vijeća i agencije za financiranje umjetnosti na seminar na ovu temu na Maltu 2017. To će biti dobra prilika za razmjenu istraživanja, znanja i dobre prakse. Ovaj prijedlog projekta razvija se u suradnji s European Cultural Foundation.
 
Kontakt:
Dr. Romina Delia, mail: romina.a.delia@artscouncilmalta.org
Dr. Simone Inguanez, mail: simone.inguanez@artscouncilmalta.org
Tel. +356  23397007