natječaj

LIFT byPerwoll - poziv


vrijeme: 09.05.2014. - 11.05.2014.
prijava: 24.03.2014.

LIFT byPerwoll - natječaj koji pomaže u afirmaciji domaćih i regionalnih mladih modnih dizajnera i ove godine otvara vrata novim prijavama. Natječaj je organiziran u sklopu sajma mode ZONA 45 koji će se održati od 9. do 11. svibnja 2014. na Trgu bana Josipa Jelačića. Prijave traju do 24. ožujka 2014.

Pobjednici prošlogodišnjeg natječaja Marija Kulušić i Silvio Ivkić svoje debitanske kolekcije predstavili su na jesenskom Dove Fashion.hr 2013. Adela Kliškić i Nikola Barbir koji su sastavni dio dizajnerske skupine 'Clash of 9' kao pobjednici prvog natječaja LIFT by Perwoll kroz tri sezone zaredom predstavili su svoje kolekcije na Perwoll FASHION.HR-u.  

Na istom događanju Aleksandar Žarevac premijerno je svoju kolekciju prikazao u ožujku 2012. U sklopu iste platforme predstavio se i mladi Matija Čop koji je po izboru Arts Threada 2011.  uvršten među prvih 20 mladih europskih dizajnera a Slovenka Katja Kuhar, pobjednica drugog natječaja, svoju prvu samostalnu kolekciju predstavila je na International Fashion Week-u u organizaciji Fashion.si-a.

Natječaju mogu pristupiti svi studenti studija tekstilnog i modnog dizajna te komplementarnih modnih škola/fakulteta iz cijele regije, bez obzira na status (redovni, izvanredni) i godinu pohađanja studija, te studenti koji su diplomirali unazad dvije godine.

Prijava za natječaj mora sadržavati:
- prijavnicu za natječaj lift_by_perwoll-prijavnica_2014.doc;
- mapu u kojoj se nalazi: minimalno 5 maksimalno 7 skica kolekcije proljeće/ljeto 2015., opis kolekcije te predloženi materijali koji će se koristiti za izradu kolekcije te tehnički crtež kolekcije;
- predložen portofolio ili fotografije o prethodnim izlaganjima radova (ako ih je bilo);
- potvrdu fakulteta/škole o školovanju (studenti), kopiju diplome (diplomirani studenti).

Prijavnica za natječaj šalje se e-mailom na: ivana.culjak@fashion.hr

Kopiju prijavnice pošaljite obavezno i poštom zajedno s ostalim dokumentima prijave na adresu:
Za Natječaj Lift By Perwoll
FHR d.o.o.
Nova Ves 45/1
10000 Zagreb
Hrvatska

Stručni žiri u prvom krugu natječaja odabrat će finaliste koji će odabrane modele izložiti na platformi 'LIFT by Perwoll' u sklopu sajma mode ZONA 45.

Odabranih 8 finalista prikazat će po 3 izabrana modela u sklopu zajedničke modne revije na nadolazećem sajmu. Pobjednik natječaja kojeg će odabrati stručni žiri osvojit će besplatno izlaganje u sklopu vlastitog izložbenog prostora na sajmu za narednu sezonu, te mogućnost predstavljanja samostalne kolekcije na jednom od vodećih regionalnih tjedana mode Fashion.hr-u.

Kandidati će o rezultatima natječaja biti obaviješteni do 1. travnja 2014.

Imena finalista natječaja biti će objavljena i na službenoj stranici sajma mode ZONA 45.

(I.P., 18.02.2014)