Preskočite na glavni sadržaj

Predstava Crveno u INK Gradskom kazalištu Pula

Teatar Exit poziva na predstavu Crveno, autora Johna Logana, u režiji Matka Raguža,  u srijedu 6. travnja, u 20 sati na velikoj  sceni INK Gradskog kazališta Pula.
vrijeme: 06.04.2016. 20:00
mjesto: INK Gradsko kazalište Pula
 
Crveno je priča o znamenitoj narudžbi serije murala za restoran na «krovu svijeta» Four Seasons u zgradi Seagram u New Yorku koja je još bila u izgradnji kada je Rothko prihva­tio posao. Kroz interakciju između Marka Rothka, giganta ap­straktnog ekspresionizma, i njegovog mladog asistenta Kena, ova priča o stvaranju proteže se na period od dvije godine u kojem Rothko grozničavo radi na Velikom Opusu.
U mističnom prostoru slikarevog ateljea, Crveno postaje izu­zetna intelektualna diskusija između briljantnog ekspresioni­ste i njegovog znatiželjnog asistenta. Dok Rothko uči Kena kako da promatra umjetnost, Rothko u stvarnosti uči nas kako drugačije, promišljeno, promatrati svijet oko sebe.
Crveno pokazuje dinamičan odnos između umjetnika i njego­ve kreacije.
Promišljanja o biti umjetničkog stvaranja prikazana su u maj­storskom svjetlu Johna Logana, njegovog intelekta i šarma kojim oživljava lik Rothka; direktnog, opsesivnog, kritičnog, taštog, arogantnog i briljantnog umjetnika.
«Rothko je lav koji će nastaviti režati sve do posljednjeg daha»
 
REDATELJ: Matko Raguž
IGRAJU: Siniša Popović, Filip Križan