Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – SAGN

Danska općina Odder projektom SAGN doprinosi Aarhusu, Europskoj prijestolnici kulture 2017. Projekt se temelji na novom mjestu za umjetnost i kulturi u staroj bolnici u Odderu. Potencijalni partneri su udruge, kazališta, umjetničke skupine iz cijele Europe, a prijave traju do 5. listopada 2016.

Projekt SAGN će istraživati nove načine razvoja odnosa između publike i umjetnika. Publika u specifičnim prostorima po Europi će se uvući u razvoj performansa, na način da će se pozivati da podijele svoje lokalne narative. Na ovaj će način SAGN povećati dostupnost i poštivanje naše zajedničke baštine.
 
Performans bi se izveo u gradovima svake od država partnera. To može biti izložba, koncert… U Odderu u Danskoj cijeli će grad biti uključen u proces. Sva će djeca po školama biti uključena, kao i prognanici, poslovna zajednica, političari, starija populacija itd. Na kraju će se publika prepoznati u izvedbi.
 
Svaki bi partner trebao imenovati 1-4 progresivna umjetnika za sudjelovanje u projektu, koji bi trajao od 2017. do 2020.  Umjetnici će, na temelju istog okvira uključena i suradnje publike, stvoriti izvedbu za svaki pojedini grad. Rezultat će biti spektakularna izvedba o gradu na temelju lokalnog narativa. Elementi svake izvedbe će putovati u sljedeći grad  i na taj način će se stvoriti europski hibrid o različitim kulturama.
 
Za sada su u projekt uključene Danska, Finska, Nizozemska i Francuska.  Važno je da partneri dobro surađuju sa svojim gradom/općinom. Također je važno da (potencijalni) partneri mogu prisustvovati  na sastanku u Rotterdamu u Nizozemskoj 5. i 6. travnja 2016.

Kontakt: 
Stine.Jylov@Odder.dk
Mail@TheaVestiPedersen.dk