Preskočite na glavni sadržaj

Besplatne filmske matineje u Koprivnici

Zagrebačka umjetnička platforma Bacači sjenki organizira u utorak, 22. ožujka i u četvrtak, 24. ožujka, u kino 'Velebit' u Koprivnici besplatne projekcije filmova koji će oduševiti i malene i velike. Matineje se održavaju u sklopu Frooom filmskih radionica.
vrijeme: 22.03.2016.
mjesto: Koprivnica
url: http://shadowcasters.blogspot.hr/

U utorak, 22.03. u 11:00 možete pogledati švedski film 'Mi smo najbolje' o tri trinaestogodišnjakinje iz problematičnih obitelji koje su se od ranog djetinjstva morale brinuti same za sebe. One su odvažne i hrabre ali istovremeno zbunjene i drugačije. Bez instrumenata i bez glazbenog predznanja, u inat društvu i svima koji kažu da je punk mrtav, osnivaju vlastiti bend. Ovaj film je namijenjen svima koji će imati trinaest godina i svima onima koji su jednom imali trinaest; to je film o mladosti, buntovništvu i ljubavi, stoga svakako navratite u kino Velebit i uljepšajte svoje prijepodne.
 
U četvrtak, 24.03. u 11:00 zavirite u daleku budućnost gdje je  Zemlja napola uništena i gdje je čovječanstvo jedva preživjelo. Japansko remek djelo – 'Nusicaä iz vjetrovite doline', majstora animiranih filmova Miyazakija prati princezu Nausikaju koja nastoji spriječiti dvije sukobljene nacije od potpunog uništenja. Ovaj je film, između ostalog, poslužio i kao inspiracija autorima serije Zvjezdane staze: Nova generacija koji su nazvali jednu vrstu izvanzemaljaca "Nausikanci", prema imenu glavne protagonistkinje.
 
Frooom je intermedijalni i multidisciplinarni odgojno-obrazovni program medijskog opismenjavanja za djecu od 8 do 12 godina koji pruža uvid u kompleksan proces nastajanja filmskih djela, uz mentorstvo iskusnih redatelja, glumaca, psihologa, i drugih vizualnih umjetnika. U Frooom-u djeca gledaju i analiziraju antologijska i suvremena hrvatska i svjetska filmska ostvarenja te ih se kroz inovativne filmske radionice potiče na socijalizaciju i zajedništvo s ciljem kreativnog stvaralaštva. Ishod svakog Frooom-a su kratki filmovi koje su djeca sama osmislila i provela te su polaznici osposobljenji za daljnje samostalno kreativno djelovanje. Frooom filmske radionice
 
Frooom u Koprivnici ne bi bio moguć bez pomoći dugogodišnjih marljivih partnera BS - POU Koprivnica.
Frooom u Koprivnici financijski je omogućio Hrvatski audiovizualni centar.