Preskočite na glavni sadržaj

Istarski tradicijski instrumenti online - predstavljanje web aplikacije

Etnografski muzej Istre poziva na prezentaciju web aplikacije 'Istarski tradicijski instrumenti online', u Galeriji Cvajner u Puli, u četvrtak, 24. ožujka, u 19 sati.
vrijeme: 24.03.2016. 19,00
mjesto: Pula; Galerija Cvajner
url: http://www.iti-museum.com
Virtualnu zbirku predstavit će autori Mario Buletić, viši kustos i Dario Marušić, stručni suradnik Etnografskog muzeja Istre.  

Ovo web izdanje nastavak je projekta Etnografskog muzeja Istre koji je rezultirao objavom tiskanog kataloga Istarski tradicijski instrumenti iz fundusa Etnografskog muzeja Istre, nagrađenog 2015. godine posebnim priznanjem Hrvatskog muzejskog društva za provedeni istraživački rad koji je rezultirao stručnom publikacijom. Osim postizanja veće dostupnosti stručnoj i široj javnosti, cilj ovog digitalnog izdanja je napraviti korak dalje od tiskane publikacije i po pitanju samog sadržaja. Ideja je da ova web aplikacija zaživi kao platforma za stvaranje virtualne baze podataka otvorenog pristupa posvećene tradicijskim glazbalima Istre, bez obzira gdje se ti instrumenti fizički nalazili. Sastavni dio ovog projekta je pružiti otvoren pristup i različitoj slikovnoj, zvučnoj i video građi te informacije o samim graditeljima instrumenata. Glavna nit vodilja pri realizaciji ovog projekta, koja se može smatrati i njegovim krajnjim ciljem, jest da ovaj web projekt postane početna točka po pitanju pristupa i konsultacije različite vrste informacija o temama vezanim za tradicijska glazbala Istre.
Više