Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Sladovna (izložba Braća lavljeg srca)

Sladovna je dječji muzej koji organizira radionice, koncerte, debate kao dodatni program uz interaktivne i obrazovne izložbe. Projekt koji namjeravaju prijaviti na natječaj malih europskih projekata suradnje je izložba 'Braća lavljeg srca', temeljena na poznatoj knjizi za djecu Astrid Lindgren. Potencijalni partneri su manje nezavisne galerije i kazališta koja su otvorena za eksperimentalne interaktivne projekte, iz zemalja članica programa Kreativna Europa.
prijava: 05.10.2016
mjesto: Češka Republika; Pisek
url: http://zagrebdox.net/

Korištenjem različitih umjetničkih sredstava kao što su dizajn, novi mediji, teatar i pričanje priča postiže se interakcija s publikom i omogućuje razumijevanje priče i emocija koje ona nosi. Projekt će također biti i edukativan jer će uključivati predavanja i popratni program za škole.

Projekt će trajati od svibnja 2017. do svibnja 2019, s procijenjenim proračunom od 330.000,00 eura koji će se dijeliti na tri partnera iz tri europske zemlje. Vodeći partner je Sladovna, a već postoje dva talijanska partnera, TPO -  firentinsko kazalište za djecu i Explora, galerija u Rimu. Izložba će putovati u sve zemlje članice projekta. Kustosica i umjetnička autorica projekta je Sandra Goos, danska dizajnerica i spisateljica.

Sladovna se nalazi u središtu češkog grada Piseka. Muzej je osnovala općina i član je Međunarodne udruge djece u muzejima Hands on!

Kontakt:
Tereza Dobiasova
ravnateljica muzeja i inicijatorica projekta
e-mail: reditelka@sladovna.cz
 
Michala Piskacova
koordinatorica projekta
simatko@centrum.cz