Preskočite na glavni sadržaj

Premijera 'Šume Striborove' u Dječjem kazalištu Dubrava

Dječje kazalište Dubrava svoj će repertoar obogatiti djeci, ali i odraslima, omiljenom bajkom Ivane Brlić Mažuranić 'Šuma Striborova' koja će biti premijerno izvedena u nedjelju, 20. ožujka, s početkom u 17 sati.
vrijeme: 20.03.2016. 17 h
mjesto: Zagreb; Dječje kazalište Dubrava, Cerska 1
url: http://kazalistedubrava.hr/

Redatelj predstave je Mario Kovač, a tekst je dramatizirala Martina Jurišić.
 
U predstavi Mladića u alternaciji igraju / Petar Atanasoski i Hrvoje Horvat, Iskra Jirsak je Snaha, Majku igra Sanja Subrak, Malika Tintilinića Maja Kovač, Djevojče Stela Švob, Stribora Matija Major, a Domaći su članovi Dramskog studija DKD-a.
 
Za likovno oblikovanje zadužen je Davor Prah, dizajn rasvjete potpisuje Alen Marin, a kostime je izradila Dunja Vuković. Glazba je djelo Nikše Marinovića. Ton-majstor je Dino Čosić, a majstor rasvjete Dominik Lenac.
 
O predstavi:

Šuma Striborova jedna je od osam bajki iz poznate zbirke Priče iz davnine, Ivane Brlić Mažuranić, čiju stotu godišnjicu izdavanja obilježavamo ove godine. Priča je to o začaranoj šumi u kojoj se susreću nestvarni i stvarni likovi, o opasnostima odrastanja Mladića, o svojevrsnom sukobu generacija i svjetonazora i konačno – o postojanoj snazi majčinske ljubavi.

Redatelj Mario Kovač, dugogodišnji izbornik i organizator Ogulinskog festivala bajke, inscenacijom ove predstave nastavlja svoje istraživanje i evaluaciju književnog rada Ivane Brlić Mažuranić, svjestan dobrog i pozitivnog utjecaja njezinih priča, nastojeći ostati što vjerniji originalnom Ivaninu rukopisu.

Likovni i glazbeni identitet predstave počiva na autentičnim etnografskim elementima, ali ‘presvučenim’ suvremenim ruhom, prilagođenim dobi mladih gledatelja.

Izvedbe u slobodnoj prodaji bit će 19. 3. i 2. 4., u 18 sati, a mogu se rezervirati na www.kazalistedubrava.hr.

Pretpremijera: subota, 19.3.2016. u 18 sati