Preskočite na glavni sadržaj

Sodaberg koreografski laboratorij: Konstrukcija perspektive 2016.

U 2016. godini Sodaberg koreografski laboratorij, jedna od najistaknutijih umjetničkih organizacija iz područja suvremenog plesa i koreografije, obilježava 10 godina svoga rada. Ovu obljetnicu organizacija će obilježiti izvedbenim projektom pod nazivom 'Konstrukcija perspektive 2016.', koji se održava u petak i subotu, 18. i 19. ožujka, u Zagrebačkom plesnom centru.
vrijeme: 18.03.2016.
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.plesnicentar.info/

U projektu 'Konstrukcija perspektive 2016.' sudjeluju relevantni umjetnici, suradnici i teoretičari koji su doprinijeli radu organizacije ili su na bitan način djelovali u samom okruženju te indirektno profilirali umjetničke misaone fokuse nastalih radova. Iz opširnog niza umjetnika, u sklopu projekta svoje kontribucije će predstaviti Hrvoje Hiršl, Nina Kurtela, Barbara Matijević, Krešimir Purgar, Nikša Gligo, Nikolina Pristaš, Matija Ferlin, Lana Hosni, Irena Mikec, Sara Piljek, Koautorska incijativa OOUR, Marko Kostanić te autori projekta Andrej Mirčev i Marjana Krajač. 
 
U sklopu projekta će također biti predstavljena i monografija pod nazivom 'O plesu i iz(a) plesa', u kojoj su svoje tekstualne osvrte dali teatrolozi, teoretičari i umjetnici: Una Bauer, Katja Šimunić, Andrej Mirčev, Tomislav Medak, Mila Pavičević, Marjana Krajač i Pavle Heidler.
 
Sodaberg koreografski laboratorij je radna, razvojna i produkcijska platforma u području suvremenog plesa i koreografije. Organizacija se u posljednjih deset godina svoga djelovanja etablirala kao angažirano žarište rada i promišljanja plesne umjetnosti i širih koreografskih praksi.

Opširnije...