predavanje, tribina, projekcija

Film 'Projekcije' Zrinka Ogreste pretpremijerno u Zagrebu


vrijeme: 14.01.2014.
mjesto: Zagreb

Novi film Zrinka Ogreste, 'Projekcije', koji prikazuje svijet psihoterapeuta kao običnih ljudi sa svim svojim manama, predrasudama i ograničenjima, pretpremijerno će se prikazati 14. siječnja u CineStaru Zagreb, gdje će se nakon projekcije održati i tribina na kojoj će sudjelovati psihijatri i psiholozi.

Radnja filma odvija se tijekom jedne seanse na završnoj godini edukacije iz grupne psihoterapije. Voditelj edukacije je američki psihijatar-psihoterapeut, a članovi grupe su ambiciozni psihijatri, defektolozi i pedagozi kojima imponira svjetska reputacija američkog profesora.

Dok čekaju dolazak voditelja svoje edukacije, dotad navodno tolerantna grupa, puna razumijevanja i sažaljenja, skinut će svoje maske u malenoj prostoriji u kojoj se već godinama sastaju zbog stručnog usavršavanja, pa sa svih strana počnu prštati uvrede, prozivanja na nacionalnoj osnovi kao i politički nekorektni komentari.

Film "Projekcije" snimljen je prema scenariju Lade Kaštelan, a u glavnim su ulogama Jelena Miholjević, Bojan Navojec, Polona Juh, Ksenija Pajić, Doris Šarić-Kukuljica, Ksenija Marinković, Luka Petrušić i Jasna Bilušić.

Uz redatelja i scenaristicu, na tribini su najavljeni Eduard Klain, osnivač Instituta za grupnu analizu, psihijatar-psihoterapeut, filmski kritičar Damir Radić, psihijatar Vlado Jukić

Film je nastao u produkciji Interfilma i koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. U kino distribuciju kreće 30. siječnja. (Hina)

(R.P.B., 14.01.2014)