Preskočite na glavni sadržaj

Promocija časopisa Treća u Hrvatskom saboru

Centar za ženske studije objavio je novi broj časopisa Treća posvećen 20. obljetnici djelovanja Centra, koji će povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena promovirati u suorganizaciji s Odborom za ravnopravnost spolova u petak 11. ožujka u 10:30 sati u Hrvatskom saboru, ispred novinarske sobe Marije Jurić Zagorke.
vrijeme: 11.03.2016. 10:30 sati
mjesto: Hrvatski sabor
Promocijom Centar želi obilježiti edukativni, istraživački i aktivistički doprinos ženskom znanju, rodnim odnosima u društvu i ženskom dostojanstvu te upozoriti na žensko pravo na puni potencijal političke participacije u svim upravnim i zakonodavnim tijelima RH.

Iz službene objave Centra:

"Ponosne smo na nasljeđe Marije Jurić Zagorke jedne od prvih feministkinja ovih prostora, zbog čega je i promocija časopisa organizirana u Hrvatskom saboru, ispred novinarske sobe M. J. Zagorke, kao posveta zaštitnici i borkinji za žensko pravo na javnu riječ - dakako, i književnici i istraživačkoj novinarki.

Pozivamo Vas da se pridružite ovoj izvedbenoj promociji i podržite nas u zajedničkoj borbi za jačanje ženskih glasova unutar saborskog zborišta."