izložba

Adin i Mia Hebib u samoborskoj Galeriji Prica


vrijeme: 13.01.2014. - 09.02.2014.
mjesto: Samobor
organizator: Galerija Prica

Izložba Adina i Mie Hebib 'Sarajevo Samoboru: prijateljstvo koje traje“ otvara se 13. siječnja s početkom u 19 sati u maloj dvornai Galerije Prica pri POU Samobor. Izložba ostaje otvorena za posjetitelje do 9. veljače.
Izložba Adina i Mie Hebib 'Sarajevo Samoboru: prijateljstvo koje traje“ otvara se 13. siječnja s početkom u 19 sati u maloj dvornai Galerije Prica pri POU Samobor. Izložba ostaje otvorena za posjetitelje do 9. veljače 2014.

Adin Hebib izložit će dio slika iz ciklusa „Most“, a Mia Hebib nakit iz ciklusa "The Brass Band" (Limenjaci) i "Mostar" - medaljon koji je posvetila svom rodnom gradu.

Povodom obilježavanja Noći muzeja 31. siječnja 2014. u 22h u Galeriji Prica, POU Samobor Adin Hebib održat će performans „Akt u ateljeu“

Međunarodna izložba akademskog slikara i jednog od najnagrađivanijih bosansko-hercegovačkih umjetnika Adina Hebiba i njegove kćeri Mie Hebib poznate dizajnerice unikatnog nakita koja već trinaest godina radi u  New Yorku organizirana je u Samoboru iz emotivnih razloga.

Izložba u Samoboru je poveznica ljudi, ljubavi, prijateljstva i umjetnosti. Adin Hebib je nakon izlaska iz Sarajeva našao velikog prijatelja u Krešimiru Devčiću i privremeni dom u Samoboru. Uz njegovu pomoć i velikodušnost cijele obitelji, Adin Hebib se uspio vratiti i stvoriti novi krug prijatelja u Samoboru i Zagrebu. Galerija Prica pod pokroviteljstvom Konzuma je otvorila vrata izložbi da se Adin Hebib na svoj način zahvali Kreši i ujedno upriliči jedan spektakl za prekrasni mali grad Samobor koji ima jedan topli duh.

Adin Hebib će predstaviti svoj ciklus "Most", ciklus koji je započeo u vrijeme rata kada se prvi puta okrenuo od svoje dotadašnje inspiracije "Žene" prema svojem rodnom gradu koji je tada izgubio svoj najveći simbol, Stari Most.  Most u njegovim slikama nije nikada predstavljen srušen, već je uvijek cjelovit, pun kolorita i duha koji zapravo pokazuje duh Mostara i ljudi koji su njegovi građani. Njegov je pristup uvijek optimističan sa željom da kroz svoju umjetnost uvijek ovjekovječi ljudski duh i želju za opstankom. Adin Hebib je pozitivan i on vjeruje u ljude i vjeruje da se kroz umjetnost uvijek grade mostovi sa ljudima i kulturama.

Ujedno Adin i njegova kćer Mia koriste još jednu priliku da zajedno izlažu. Mia Hebib  je ove godine imala potrebu pokloniti svoju interpretaciju mosta u obliku nakita i napravila je jedan medaljon koji je predstavljen u Klubu Galerija "Slikar" u Sarajevu ovog ljeta na zajedničkoj izložbi. Most je apstraktan, ali isto tako čisto predstavlja Mostar, njen rodni grad.

Mia Hebib će uz to predstavljati svoju zadnju proširenu kolekciju The Brass Band (Limenjaci) koja je započeta u New York-u, dograđivana u Zagrebu i odlazi za Pariz u 1-om mjesecu. Limenjaci su čiste skulpturalne forme koje su simultano visoka moda i umjetnost.

Galerija Prica, POU Samobor
Trg Matice hrvatske 6, 10430 Samobor
Radno vrijeme galerije:
utorak, srijeda, četvrtak: 9 – 15h
petak: 13 – 19h
subota, nedjelja: 10 – 13h

(D.H., 10.01.2014)