Preskočite na glavni sadržaj

Proljetni ciklus radionica i nastave filmske umjetnosti u kinu 'Tuškanac'

Hrvatski filmski savez u zagrebačkom kinu 'Tuškanac' ponovno organizira aktivnosti za osnovnoškolce i srednjoškolce. Programi će se održati od 21. do 25. ožujka ove godine, a zainteresirani se mogu prijaviti do 15. ožujka 2016. Oba programa su besplatna!
vrijeme: 21.03.2016.
prijava: 15.03.2016
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1
url: http://www.hfs.hr

Prijave se vrše na e-mail hselec@gmail.com ili pak dobiti informacije na broj mobitela 091/798-0858 (Hrvoje Selec).
 
Osnovnoškolci od 12 do 15 godina u pet će dana imati prilike učiti o igranom filmu, a jedan će i sami realizirati. Radionicu igranog filma vodit će Mateja Ilijašev, studentica ADU-a smjer Snimanje. Interes za bavljenje filmom dobila je još u srednjoj školi, a aktivna je članica filmskih udruga Blank, Kinoklub Zagreb i Studio kreativnih ideja Gunja, gdje je snimala i režirala brojne vlastite filmove. U šest godina bavljenja filmskom umjetnošću sudjelovala je na mnogim domaćim i stranim radionicama nadopunjujući tako svoje znanje i umjetnički izražaj.
 
Srednjoškolci će pak imat prilike sudjelovati u programu Nastava filmske umjetnosti u kinu 'Tuškanac'. Nakon zimskog ciklusa, program će biti održan i tokom proljetnih praznika. Time želimo utjecati i na prevenciju nepoželjnih oblika ponašanja: slobodno vrijeme učenici ispunjavaju kvalitetnom i produktivnom aktivnošću umjesto na, nažalost, mnogo popularnije, ali manje obogaćujuće i svrhovite načine. Odabir filmova djeluje na učenike odgojno i time što potiče razvoj njihova umjetničkog senzibiliteta, humanističkog svjetonazora i građanske svijesti. Tijekom pet nastavnih dana učenici će imati priliku na kinoplatnu pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih, a mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela. Nakon projekcije svakoga od tih filmova, slijede njihova analiza i interpretacija uza stručno vodstvo nositeljica aktivnosti Ane Đordić i Jelene Modrić. Dosad je održano šest ciklusa Nastave filmske umjetnosti u kinu 'Tuškanac' na kojima je sudjelovalo više od 250 učenika različitih srednjih škola, isti je dobio pozitivno mišljenje MZOŠ-a.