Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje europske mreže kazališnih festivala NETA

Predstavljanje europske mreže kazališnih festivala NETA (New European Theatre Action) održat će se u petak, 4. ožujka, u 12 sati, u prostorijama Kazališnog epicentra u Zagrebu. Nakon prezentacije uslijedit će otvorenje izložbe zagrebačke likovne umjetnice Margarete Peršić.
vrijeme: 04.03.2016. 12 h
mjesto: Zagreb; Kazališni epicentar, Preradovićeva 44/2,
url: http://neta-network.org

NETA je europska mreža kazališnih festivala osnovana 2004. u Bitoli (MK). 2011. godine u Ljubljani (SI) osnovan je i Institut NETA kao službeno tijelo i predstavnik mreže. Predsjednik mreže je Blagoje Stafanovski, a tajnik Damir Domitrović.
 
Svake godine, u programima istaknutih europskih kazališnih festivala NETA predstavlja svoj program, a  organizira i vlastite festivale. Do sada je realizirano 12 NETA festivala u 8 europskih zemalja.

Ciljevi NETA mreže su; razvoj kazališta i izvedbenih umjetnosti, razmjena iskustava i produkcija, popularizacija nacionalnih obilježja i specifičnosti izvedbenih umjetnosti u zemljama članicama mreže, program upravljanja i koordiniranja dugoročnim projektima te redovna promocija i promidžbene aktivnosti.

Aktualni projekti NETA mreže su; osnivanje predstavništva u Makedoniji i Belgiji, NETA festival u Bukureštu, redovne međunarodne kazališne koprodukcije, formiranje NETA međunarodnog umjetničkog ansambla, Pokretanje NETA Art TV-a i NETA istraživačkog instituta.